آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۰۹۵۹۶

توسعه روابط تجاری و اقتصادی با ایران اولویت افغانستان است

معاون اقتصادی نخست وزیر حکومت سرپرست افغانستان گفت: توسعه روابط تجاری و اقتصادی با ایران در اولویت ما قرار دارد و برای همین منظور سفر چند روزه‌ای را در ایران از جمله بندرچابهار داشته‌ایم.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، ملا عبدالغنی برادر، امروز پس از بازدید از ظرفیت‌های تجاری و اقتصادی بندر چابهار در نشست با استاندار سیستان و بلوچستان، دبیرشورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و مدیران اقتصادی و سیاسی بندر چابهار، اظهار داشت: افغانستان معادن بسیار زیادی دارد و از این رو بندر چابهار برای صادارت مواد معدنیِ افغانستان مورد توجه ما به ویژه سرمایه گذاران است.

وی با اشاره به مشترکات فرهنگی، روابط اقتصادی و سیاسی دیرینه با ایران و همسایگی با استان سیستان و بلوچستان، افزود: همه تلاش هیات حاکمه افغاستان این است که با ایران رابطه حسنه، دوستانه، اقتصادی و سرمایه گذاری داشته باشد و برای ما ایران برای توسعه روابط، یک فرصت است.

معاون اقتصادی نخست وزیر حکومت سرپرست افغانستان گفت: افغانستان در خشکی محصور شده که برای رسیدن و دستیابی به بازار‌های بزرگ و آب‌های آزاد، به خاک و آب‌های ایران نیاز شدید داریم و ما می‌توانیم ایران را به آسیای میانه و کشور‌های همجوار افغانستان متصل کنیم.

وی ادامه داد: اگر ایران زمینه را فراهم کند ما، برای سرمایه گذاری و تجارت بلندمدت در بندر چابهار و سایر نقاط سیستان و بلوچستان کاملا آماده هستیم.

ملا برادر افزود: در تهران در زمینه‌های مختلف با سران کشور بحث گفتگو شده و این گفتگو‌ها نشان می‌دهد که آینده بین ۲ کشور بسیار روشن است.

وزیر تجارت و صنایع افغانستان نیز در این جلسه گفت: با توجه به ظرفیت بالای بندر چابهار، این بندر فاصله کشور ما را به بازار‌های آسیای میانه حدود ۳۰۰ کیلومتر کوتاه می‌کند.

عزیزی تاکید کرد: برای آغاز روابط تجاری افغانستان، یک گروه اقتصادی بین ۲ کشور در چند روز آینده تشکیل خواهد شد و مسائل تجاری را پیگیری خواهند کرد.

وی تصریح کرد: افغانستان در بندر چابهار نیاز به امضای یک تفاهم‌نامه بلند مدت ۳۰ ساله و ۱۰۰ ساله دارد که این‌مهم نیاز به مساعدت دولت ایران دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار