آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۱۰۰۸۹

مدودف: آمریکا مایل به صادرات هروئین از افغانستان به روسیه بود

معاون رئیس شورای امنیت ملی روسیه بیان داشت، کاری که جنبش طالبان در عرض یک سال در زمینه مبارزه با مواد مخدر در افغانستان انجام داد، ائتلاف تحت رهبری ایالات متحده در طول ۲۰ سال اشغال این کشور انجام نداده بود.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «دیمیتری مدودف»، معاون رئیس شورای امنیت ملی روسیه در پستی که در فضای مجازی منتشر کرد گفت، تاثیر تلاش‌های یک سال گذشته جنبش طالبان که هم اکنون کنترل افغانستان را در دست دارد در زمینه مبارزه با مواد مخدر در این کشور، بیشتر از تاثیر تلاشی که ائتلاف تحت رهبری آمریکا طی دو دهه اشغال افغانستان علیه مواد مخدر به خرج داد بوده است.

به نوشته خبرگزاری «تاس»، مدودف خاطر نشان کرد، آمریکا در واقع علاقمند بود که هروئین تولید شده در افغانستان به روسیه و کشور‌های دیگر صادر شود.

این سیاستمدار روس در ادامه مطلب خود به یک گزارش دفتر مبارزه با جرم و مواد مخدر سازمان ملل تحت عنوان «مطالعه تریاک افغانستان ۲۰۲۳» که اوایل ماه جاری میلادی انتشار یافت اشاره کرد.

طبق این مطالعه، تولید تریاک افغانستان در حالی که در سال ۲۰۲۲ معادل ۶۲۰۰ تُن برآورد شده بود در سال ۲۰۲۳ به ۳۳۳ تُن کاهش یافته که نشان دهنده افت ۹۵ درصدی است.

مدودف در پستی که در کانال خود در پیام‌رسان تلگرام منتشر ساخت نوشت: «صرف نظر از هر احساسی که ممکن است ما درباره طالبان داشته باشیم، این جنبش در عرض کمتر از یک سال کاری را انجام داد که ائتلاف کشور‌های ناتو تحت رهبری ایالات متحده آمریکا در ضمن داشتن ادعای مبارزه با تروریسم در افغانستان، نتوانست در یک دوره ۲۰ ساله انجام دهد.»

این مقام رده بالای دولت روسیه تصریح کرد: «وقتی کسانی که در حقیقت علاقمند به صادرات هروئین به روسیه و کشور‌های دیگر بودند منطقه را ترک کردند چنین اتفاقی افتاده است.»

آمریکا در تابستان سال ۲۰۲۱ خروج نظامیانش از افغانستان را تکمیل کرد و به عملیات نظامی که در سال ۲۰۰۱ در واکنش به حملات ۱۱ سپتامبر برای اشغال افغانستان اجرا کرده بود، پایان داد.

روز جمعه وزرای دفاع و امور خارجه آمریکا و هند نشستی را با محوریت موضوع افغانستان برگزار کرده و از طالبان خواستند تا به حقوق بشر تمام افغان‌ها از جمله زنان، کودکان و اقلیت‌ها احترام بگذارد و آزادی سفر را حفظ کند.

در این نشست سالانه ۲+۲ که روز جمعه در دهلی جدید برگزار شد، وزرای دفاع و خارجه آمریکا و هند همچنین از طالبان خواستند تا به تعهدات خود در امر جلوگیری از استفاده هر گروه یا فردی از خاک افغانستان برای تهدید امنیت هر کشوری پایبند باشد.

آنان به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد اشاره کردند که خواستار آن است که از خاک افغانستان برای تهدید یا حمله به هیچ کشوری یا پناه دادن یا آموزش تروریست ها، یا برنامه ریزی یا تأمین مالی حملات تروریستی استفاده نشود.

این در حالی است که طالبان بار‌ها تاکید کرده که به تامین حقوق بشر متعهد است و اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه امنیت کشور دیگری استفاده صورت گیرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار