کد خبر:۱۱۱۰۸۰۰
وزیر نیرو:

ظرف شش ماه آتی تبادل برق ایران و روسیه انجام می‌شود/ بهره‌گیری از امتیاز تفاوت پیک مصرف برق دو کشور

علی‌اکبر محرابیان گفت: با تمام کشور‌هایی که مرز خشکی داریم تبادل برق صورت می‌گیرد. برنامه‌ریزی‌هایی انجام شده است که با کشور‌هایی مانند قطر که مرز دریایی داریم نیز تبادل برق داشته باشیم.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، علی اکبر محرابیان وزیر نیرو در حاشیه بازدید از نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق در جمع خبرنگاران گفت: صنعت برق کشور درخصوص مبادله برق، صادرات خدمات فنی مهندسی و کالا برنامه‌های گسترده‌ای دارد.

وی تاکید کرد: برگزاری این نمایشگاه با حضور مهمان‌های خارجی حاکی از این است که بازار‌های جهانی و به ویژه بازار‌های منطقه برای ایران از اهمیت بالایی برخوردار است.

وزیر نیرو با اشاره به گستردگی تبادل برق با کشور‌های همسایه گفت: تقریبا با تمام کشور‌هایی که با آنها دارای مرز خشکی هستیم تبادل برق صورت می‌گیرد. برنامه‌ریزی‌هایی انجام شده است که با کشور‌هایی مانند قطر که مرز دریایی داریم نیز تبادل برق داشته باشیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر از طریق مسیر‌های دریایی در حال مطالعه یک پروژه مشترک با کشور قطر هستیم که امیدواریم هرچه سریع‌تر مرحله مطالعاتی خود را تمام کرده و فاز اجرایی را شروع کنیم.

محرابیان درخصوص برقراری شبکه برقی با کشور روسیه، گفت: اقدامات مطالعاتی اتصال شبکه برق ایران به کشور روسیه از طریق سه مسیر اعم از گرجستان، آذربایجان و ترکمنستان انجام شده است. مسیری که از نظر اجرایی آسانتر است و نیاز به توسعه شبکه ندارد، مسیر آذربایجان است. خوشبختانه توافق بسیار خوبی با کشور آذربایجان و روسیه صورت گرفت که منجر به این شد که بتوانیم از مسیر آذربایجان هرچه سریعتر شبکه‌های برق را وصل کنیم.

محرابیان ضمن امیدواری از آغاز تبادل برق ایران و روسیه طی ۶ ماه آینده، گفت: این طرح بسیار اقتصادی است؛ زیرا پیک مصرف ایران و روسیه کاملا متفاوت است، یعنی زمان‌هایی که کشور روسیه بیشترین مصرف را دارد ما کمترین مصرف را داریم.

وی با بیان اینکه با همکاری دولت و مجلس قانون بسیار خوبی به تصویب رسید بنام قانون مانع زدایی از صنعت برق که مواد بسیار خوبی از جمله ماده سه و چهار را دارد؛ گفت: اما اجرای ماده ۱۰ این قانون در طول زمان با افزایش راندمان نیروگاه‌های کشور همراه می‌شود به عبارت دیگر یارانه سوخت را به انتهای زنجیره منتقل می‌کند و موجب می‌شود نیروگاه‌هایی که راندمان بالاتری دارند بتوانند دریافتی‌های بیشتری داشته باشند.

وزیر نیرو افزود: آیین نامه این امر تدوین شده و در هیات دولت در حال تصویب است اما در سال جاری بر اساس حکم قانون بودجه با اصلاح نرخی که در سوخت نیروگاهی انجام شد این امر آغاز شده به طوری که نرخ سوخت نیروگاهی در سال گذشته ۲۵ تومان بود، در سال جاری به ۷۵ تومان رسیده است. این نرخ در نیروگاه‌ها توزیع می‌شود و سهم نیروگاه‌هایی که راندمان بیشتری دارند از این عدد بیشتر خواهد بود و بالعکس.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار