به گزارش گروه استان ها خبرگزاري دانشجو ، اختتامیه بیستویکمین جشنواره ملي پایاننامههای دینی و قرآنی کشور با حضور جمعي از مسئولان از جمله معاون وزير علوم و مسئول بسيج دانشجويي استان كرمان ، در تالار خیام دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان برگزار شد.
* قرآن کتاب هدایت است
امام جمعه رفسنجان در این مراسم با تأکید بر اینکه پژوهشگران قرآنی باید قرآن را به صحنه عمل و اجرا بیاورند، گفت: دشمنان نتوانستند قرآن را از ما بگیرند اما تلاش کردند کاربرد قرآن را تغییر دهند که موفق هم بودند.
حجتالاسلام اصغر عسکری افزود: قرآن باید در دانشگاهها و مراکز علمی و محافل ما به عنوان کتاب مطرح مورد بررسی قرار گیرد، اما متاسفانه در محافل ترحیم عمدتا از آن استفاده میشود.
وی با اشاره به اینکه پیامبراسلام (ص) فرمودند"خانههای خود را با تلاوت قرآن روشن کنید "، گفت: قرآن باید در مراکز علمی و پژوهشی مورد بحث قرار گیرد و از اشارات قرآن بتوانیم روزنههای بزرگی به سوی معارف قرآنی برای خود باز کنیم.
امام جمعه رفسنجان تأکید کرد: قرآن کتاب هدایت است و هیچ موضوع مشکوکی در قرآن وجود ندارد ولی متاسفانه قرآنی که این همه برهان و دلایل روشن برای هدایت جامعه دارد، مورد غفلت قرار گرفته است.
*بهترین سن برای انس با قرآن ،سن دانشجویی است
در ادامه معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، راه و مسیر هدایت را ،قرآن برشمرد و عنوان کرد: بهترین سن برای انس با قرآن سن دانشجویی و قبل از آن است چون شالوده فکری، احساسی و اخلاقی انسان در این دوران شکل میگیرد لذا استفاده از ظرفیت قرآن تاثیرات عمیقی را میگذارد و آینده زندگی را شکل میدهد.
غلامحسین کلانتری گفت: یکی از رسالتهای مهم در معاونت فرهنگی وزارت علوم و در مجموعه دانشگاهها، تکثیر فضای قرآنی و افزایش انس با قرآن چه در قالب فعالیتهایی مانند تلاوت، قرائت، تجوید، حفظ و چه در قالب تتبعات قرآنی مانند پایان نامههای قرآنی است.
وي در همین زمینه افزود: قرآن چنان جهانشمولیتی دارد که میتوان به موضوعات از ابعاد قرآنی پرداخت و محتاج این نگاه هستیم. در نگاههای بینرشتهای و کاربردی به قرآن و و استخراج معادن علم از دل قرآن انصافاً بسیار عقب هستیم.
معاون وزیر علوم با قدردانی از برگزارکنندگان بیستویکمین جشنواره پایان نامههای دینی و قرآنی کشور در رفسنجان، اظهار کرد: سطح داوریها بسیار خوب بود و برای مدیریت جشنواره از سامانهای بهره گرفته شد که هم کار را تسهیل و هم شفاف کرد.
او سپس با اشاره مظلوميت مردم غزه گفت : به مردم شریف و عزیز غزه سلام میفرستیم، به همه مجاهدان جبهه مقاومت که در مقابل ظلم و ستمهایی که روز و شب از سوی رژیم صهیونیستی بر آنها وارد میشود، مردانه ایستادهاند.
وی با بیان اینکه اوج سبوعیت را در این روزگار دیدیم، افزود: نظامهایی که داعیه انسانیت و بشریت داشتند، در مقابل سادهترین و پرجلوهترین تجاوزات نه تنها سکوت اختیار کردند که از آن حمایت میکنند.
کلانتری با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی از روز اول جعلی بود، حالا به پادگان نظامی تبدیل شده و از هر گونه سبوعیت و تجاوزی دریع نمیکند، یادآور شد: مجامع بینالمللی و کشورهای غربی نه تنها در مقابل جنابات این رژیم کودککش سکوت میکنند بلکه از آن حمایت هم میکنند. در مقابل ما به رسالت خود عمل میکنیم و امروز شاهد بیداری عظیمی در میان امتها هستیم و این جای خوشحالی است.
معاون وزیر علوم ادامه داد: نه تنها محور مقاومت و ملتهای مسلمان که در غرب هم به حمایت از مردم مظلوم فلسطین و غزه میپردازند و در مقابل این ظلمها ایستاده اند و اینها از برکات انقلاب اسلامی و نفس مسیحایی حضرت امام خمینی(ره) است.
*معرفی و تجليل از برترینها
سپس در این مراسم با آرای هیئت داوران، در بخش رساله، رساله بهزاد جلالوند از دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم رتبه اول، رساله حمیدرضا فاضلی از دانشگاه یزد رتبه دوم و رساله سیده شیما انوشه از دانشگاه قرآن و حدیث رتبه سوم را کسب کردند.
در بخش پایاننامهها نیز پایاننامه «روش شناسی آیت الله جوادی آملی» از مهسا علی داد ابهری از دانشگاه علامه طباطبایی رتبه اول مشترک، پایاننامه «تدوین الگوی ارتباطی والد فرزند» از منصوره جعفری از دانشگاه اصفهان رتبه اول مشترک، پایاننامه «واکاوی چالشهای سند ۲۰۳۰ بر سبک زندگی خانواده تراز از منظر قرآن کریم» از زینب جعفری از دانشکده علوم قرآنی قم رتبه دوم مشترک، پایاننامه «مفهوم سازی انگیزش شوق به مرگ» از زهره شریعت ناصر از دانشکده هدی رتبه دوم مشترک و پایاننامه «بازشناسی مفهوم دیگرخواهی» از مریم زارع گاریزی از دانشگاه تهران رتبه سوم را بدست آوردند.