به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد میرزابیگی رئیس سازمان نظام پرستاری کشور در نشست خبری به مناسبت روز پرستار، گفت: در سالیان گذشته مجوز استخدام برای ۵۲ هزار و ۲۰۰ نفر داده شده است که حدود ۵۰ درصد از این افراد پرستار هستند.
به گفته وی بر اساس برنامه ریزیها، ۲۰ هزار میلیارد تومان معوقات کادر سلامت در سال ۹۸، پرداخت شده است.
میرزابیگی افزود: تعرفه گذاری خدمات پرستاری پس از تعریف کار پرستاری انجام و نحوه ارزش نسبی خدمات پرستاری تعیین شده است.
او بیان کرد: قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری فعلی فاصله زیادی با قانون مصوب دارد.
میرزابیگی ادامه داد: روش پرداختی طرح قاصدک، اصلا درست و علمی نبود؛ به همین دلیل این روش کنسل شد اما یک مدل پرداختی تحت عنوان کارآمد جایگزین طرح قاصدک شده که اصلا روش درستی نخواهد بود.
میرزابیگی ادامه داد: در یکی از بندهای ماده ۶۹ توضیحی در خصوص توسعه کمی و کیفی رشتههای پرستاری آمده است که در این خصوص باید رشتههای حد واسط در دانشگاهها آموزش داده شود که این موضوع سبب ضربه به پرستاری است. باید به موضوع ارتقای بهره وری خدمات پرستاری به طور جدی توجه شود.
او اضافه کرد: پوشش بیمه ای خدمات پرستاری بر طرف شده است. پرستاران در هنگام شیوع بیماریهای سخت کمک حال حوزه سلامت هستند.
رئیس سازمان نظام پرستاری تاکید کرد: قانون تعرفه گذاری برای پرستاران اجرا نمیشود اما پول آن از مردم گرفته میشود.
او ادامه داد: توصیه سازمان نظام پرستاری توجه جدی به مسئله پرستاران جامعه نگر و به ویژه برای رسیدگی به سالمندان است.
او بیان کرد: اکنون ۱۷۰۰ مرکز خدمات مراقبت در منزل در کشور مجوز فعالیت داشته و تعرفه این خدمات تعیین شده و میزان تعرفه این خدمات مناسب است.
رئیس سازمان نظام پرستاری کشور گفت: در دوران بیماری کرونا پرستاران ۱۵۰ شهید تقدیم کشور کردهاند.
در ادامه این نشست، شمس رئیس شورای عالی پرستاری، گفت: کمبود شدید نیروی انسانی و پرستار علیرغم بازنشستگی حدود ده هزار پرستار و اضافه شدن حدود ۱۸۰۰۰ تخت بیمارستانی به صورت محسوس دیده میشود.
به گفته وی اختصاص فوق العاده خاص پرستاری باید انجام شود. پرستاران خدمات درخشانی در دوران کرونا انجام دادهاند. سهم سرانه برای مراقبتهای پرستاری باید تعیین شود.