آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۱۲۷۳۳
گزارش|

گام‌های دانشگاه‌های خراسان شمالی برای بین المللی شدن / کنگره بین‌المللی علوم پزشکی با شرکت نخبگان ۳ قاره

دانشگاه‌های استان خراسان شمالی با برنامه‌ریزی برای ارتباط با کشورهای همسایه و برگزاری کنفرانس‌های بزرگ در سطح استان در جهت بین‌الملی شدن حرکت می‌کنند.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو؛ خراسان شمالی که در شمال شرق کشور مستقر است، حدود ۳۰۰ کیلومتر با کشور ترکمنستان مرز مشترک داشته و با کشور‌های پاکستان و افغانستان نیز فاصله زیادی ندارد.

این همجواری تاکنون عایدی مناسبی برای خراسان شمالی به همراه نداشته است؛ علی رغم اینکه استان‌های مرزی می‌توانند از ظرفیت‌های متعدد اقتصادی، فرهنگی و علمی کشور‌های مجاور بهره‌مند شوند، اما تاکنون چنین اتفاقی در خراسان شمالی به صورت جدی به وقوع نپیوسته است.

اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم و تغییر نگرش‌ها نسبت به کشور‌های همسایه، فرصت‌های جدیدی برای خراسان شمالی مهیا شده است؛ فرصت‌هایی که اگر از آن‌ها استفاده می‌شود، می‌تواند آینده‌ای بین المللی را برای خراسان شمالی متصور شد.

فرای روابط دیپلماتیک و اقتصادی خراسان شمالی با کشور ترکمنستان که در دولت سیزدهم به وقوع پیوسته، فرصت مناسبی برای دانشگاه‌های استان نیز است تا بتوانند در این بین نامی برای خود دست و پا کرده و جایگاه ملی و بین المللی خود را ارتقا دهند.


ارتباط دانشگاه بجنورد و کشور پاکستان
حال دانشگاه‌های خراسان شمالی نیز از فرصت بدست آمده در کشور استفاده می‌کنند و روابط خود با کشور‌های همسایه شرقی را گسترش می‌دهند. در همین راستا طی هفته جاری سرکنسول پاکستان در مشهد به بجنورد سفر کرد و دیدار‌هایی با مسئولان دانشگاه بجنورد داشت.

محمد شهریار در این دیدار اظهار کرد: باید زمینه همکاری بین دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی بین ۲ کشور فراهم شود و گسترش همکاری‌های فرهنگی بین ۲ کشور لازمه رسیدن به این هدف است.

وی بر توسعه همکاری و گسترش ارتباطات فرهنگی و علمی تاکید کرد و افزود: تعاملات بیشتر باعث رشد و ارتقای علمی دانشگاه‌های ایران و پاکستان می‌شود و ما آمادگی کامل برای ارتباط بیشتر را داریم.

سرکنسول پاکستان در مشهد خاطرنشان کرد: کشور پاکستان و ایران مشترکات زیادی از جمله مرز، زبان، آداب و رسوم و دین و مذهب مشترک دارد که با توجه به این اشتراکات باید تبادلات بین ۲ کشور بیشتر شود.

وی گفت: رشته زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه‌های پاکستان از استقبال خوبی برخوردار است و حتی اساتید مجرب از ایران در این مراکز تحصیل می‌کنند و بعضا در همایش‌ها نیز شرکت خواهند کرد.

شهریار تصریح کرد: تبادل استاد و دانشجو را باید در برنامه‌های کاری خود قرار دهیم و زمینه برگزاری همایش‌ها بیشتر فراهم شود.

وی افزود: اینک آمادگی کامل با هرگونه همکاری بین دانشگاهی و برنامه‌های فرهنگی را داریم و باید از این ظرفیت و پتانیسل‌ها بهره برداری شود.

سرکنسول پاکستان در حاشیه بازدید از امکانات دانشگاه بجنورد نیز گفت: دانشگاه‌های ایران در بخش پژوهش و تحقیق دارای جایگاه مناسبی در جهان هستند و این کلیدواژه زمینه همکاری بین دانشگاه‌های ۲ کشور را فراهم کرده است.

وی بیان کرد: باید همایش‌های مشترک علمی بین دانشگاه‌های ۲ کشور برگزار شود تا اطلاعات و داده‌ها با هم تبادل و از توانمندی‌های مشترک در راستای ارتقای علمی هر ۲ کشور استفاده شود.


دانشگاه بجنورد و کالج لاهور پاکستان تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند
این دیدار‌ها منجر به انعقاد تفاهم نامه‌هایی نیز شد. محمد شیخ زاده، رئیس دانشگاه بجنورد در این خصوص اظهار داشت: این مرکز آموزش عالی به منظور توسعه همکاری‌های مشترک آموزشی، پژوهشی و فناوری با دانشگاه لاهور پاکستان تفاهم‌نامه امضا کرد.

وی افزود: در این تفاهم نامه به تبادل اعضای هیات علمی، محققان و دانشجویان، همکاری حضور اساتید و پژوهشگران، برگزاری همایش‌ها و گردهمایی‌های مشترک، تبادل اساتید برای فرصت مطالعاتی طرفین، برگزاری نمایشگاه‌های مشترک در زمینه فناوری، علمی و انجام پروژه‌های مشترک تاکید شده است.

رییس دانشگاه بجنورد تصریح کرد: همچنین در این تفاهم آمده است که اطلاعات، کتاب ها، نشریات، پایان نامه‌ها و نرم افزار‌ها نیز بین طرفین تبادل شود و همچنین تسهیلاتی برای حضور در رقابت‌های ورزشی فرهنگی اساتید و دانشجویان نیز در نظر گرفته شود.

وی گفت: دانشگاه بجنورد امکانات و زیرساخت‌های لازم برای جذب دانشجوی خارجی را دارد که این مهم می‌طلبد تا با ایجاد تفاهم نامه‌ها و اطلاع رسانی دانشجویان خارجی را پذیرش کنیم.

رییس دانشگاه بجنورد افزود: دانشگاه بجنورد از نظر علمی، فضای آموزشی، آزمایشگاهی و سایر موارد دارای امکانات و تجهیزات خوبی است و سه خوابگاه نیز برای پذیرش دانشجویان دارد.


کنگره بین المللی علوم پزشکی با شرکت نخبگان ۳ قاره
اما چند روز گذشته نیز دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی کنگره بین المللی جمعیت پایدار، آینده مطمئن را برنامه ریزی و اجرا کرد؛ کنگره‌ای که بیش از ۵۰۰ مقاله از ۱۲ کشور جهان و ۳ قاره را دریافت کرد. حضور نخبگان کشور‌هایی همچون استرالیا، سوییس، سوئد، بحرین، عراق، ترکیه و... نشان می‌دهد خراسان شمالی آرام آرام توانسته پتانسیل‌های بین المللی خود را فعال کند.

در حاشیه این مراسم و حضور محمدناصر رهیاب، رئیس دانشگاه غالب هرات و تعدادی از اعضای هیئت علمی این دانشگاه در بجنورد، زمینه همکاری‌های علمی، آموزشی و پژوهشی با دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی طی جلساتی مشترک بررسی و منجر به عقد تفاهم‌نامه شد.

جواد شاهین فر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز در این راستا اظهار کرد: برگزاری دوره‌های کوتاه‌مدت آموزشی برای دانشجویان دانشگاه غالب در رشته‌های مورد نیاز آن دانشگاه، پذیرش فارغ التحصیلان دانشگاه غالب در رشته‌های تحصیلی موجود در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، برگزاری دوره‌های توانمندسازی برای اساتید و کادر پزشکی و دندانپزشکی دانشگاه غالب، برگزاری کارگاه‌های علمی و آموزشی آنلاین و حضوری توسط دانشگاه علوم پزشکی استان را ازجمله وارد مورد تفاهم در حوزه آموزشی است.

وی با تأکید بر تلاش در راستای معرفی ظرفیت‌های درمانی و گردشگری سلامت استان خراسان شمالی در کشور‌های همسایه ازجمله افغانستان، عنوان کرد: با امضای این تفاهم‌نامه برنامه‌ریزی‌های لازم برای عملیاتی‌شدن این هدف در حال انجام است.
جذب ۶۰ دانشجو خارجی در دانشگاه آزاد بجنورد

غلامرضا کاظمی، رییس دانشگاه بین المللی آزاد اسلامی بجنورد در گفتگو با دانشجو اظهار کرد: ۶۰ دانشجوی خارجی برای تحصیل در این مرکز آموزش عالی طی سال تحصیلی جاری جذب شدند.

وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد به صورت رسمی مجوز بین المللی را گرفته است و اینک دانشجویانی از کشور‌های عراق و افغانستان در این مرکز آموزش عالی جذب و تحصیل میکنند.

وی با بیان اینکه مجوز بین المللی شدن این دانشگاه از بهمن سال ۱۴۰۱ صادر شده است، افزود: این دانشجویان شهریه را به دلار واریز خواهند کرد و در تلاشیم تا دانشجویان غیر ایرانی بیشتری را جذب کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار