به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، «مردمیبودن» و ارتباط مستمر مسوولان با مردم برای آگاهی بخشی به آنها درباره مشکلات و دغدغهها و به کارگیری امکانات کشور در راستای رفع کاستیها و تحقق مطالبات عمومی، موضوعی است که مقارن شکلگیری انقلاب اسلامی در دستور کار نظام بوده و در منظومه اهداف انقلاب تعریف میشود؛ امری که همواره مورد عنایت رهبران انقلاب بوده و هم حضرت امام (ره) و هم مقام معظم رهبری همواره بر آن تأکید داشته و مسوولان را به ارتباط مستمر با مردم و آگاهی بیواسطه از وضع زندگی آنها توصیه فرمودهاند.
گرچه این مقوله طی این سالها در میان دولتها و مسوولان متعدد بسامد یکسانی نداشته و همه به یک اندازه مردمی نبودهاند و بسته به تفاوت گفتمان و اولویت دولتها شدت و ضعف داشته و حتی برخی ترجیح دادهاند بیشتر از خلال گزارشها و آمار و ارقام با مطالبات مردم و مشکلات آنها آشنا شوند. اما دولت سیزدهم از همان ابتدای کار، بنا را بر ارتباط مستقیم با مردم گذاشته تا در سایه این مواجهه بیواسطه درک واقعبینانهتری از مسائل کشور و زندگی روزمره مردم داشته باشد و متعاقب آن برنامهها و سیاستهای دقیقتر و سنجیدهتری را نیز برای اداره امور تدوین نماید.
چنین رویکردی همچنین حکایت از ارزش و احترامی دارد که مسوولان برای شهروندان خود قائلند و بدین منظور زمان و وقت خاصی را به ملاقات بیواسطه با ایشان اختصاص میدهند تا مستقیم و فارغ از هر فیلتر و تعدیلی در جریان مشکلات و مسائل و انتظارات آنان قرار بگیرند و بیواسطه شنونده حرف و صدای مردم باشند.
در راستای تحقق این امر بود که دولت مردمی سیزدهم از بدو تشکیل، «سفرهای استانی» و «بازدیدهای میدانی دولتمردان» را در دستور کار قرار داد تا ضمن ارتباط مستقیم با مردم، همچنین میزان تحقق مصوبات و روند پیشرفت طرحهای عمرانی را از نزدیک ارزیابی کند.
از سوی دیگر لزوم «پاسخگویی» مسوولان به مردم و نیز ضرورت ارائه گزارش عملکرد و اقدامات انجام شده به افکار عمومی نیز ایجاب میکند که کارگزاران نظام و دولتمردان در فواصل متناوب در جمع اقشار مختلف مردم حاضر شده و ضمن ارائه گزارش فعالیتهای خود به مردم، پاسخگوی ابهامات ذهنی آنان نیز باشند.
خصوصا در زمانهی هجمه شبهات و شایعات تولید شده در اتاقهای جنگ روانی دشمن، ضرورت این امر دوچندان میشود و تنها کنش روشنگرانه مسوولان است که میتواند این حربه را ناکارآمد و بیاثر کند. امری که رهبر فرزانه انقلاب از آن تحت عنوان «جهاد تبیین» یاد کرده و آن را به مثابه وظیفهای مسلم برای مسئولان و فرهیختگانی که دل در گرو انقلاب و نظام دارند، تعریف کردهاند.
در لبیک به فرمان «جهاد تبیین» رهبر انقلاب و نیز از آنجا که دولت سیزدهم در عمل و نه صرفا در شعار، برای مردم جایگاه ویژهای قائل بوده و آنها را صاحبان حقیقی کشور میداند، لذا خود را از ابتدا موظف به پاسخگویی و ارائه گزارش به مردم دانسته است.
از اینرو دولتمردان به کرات در جمع اقشار مختلف مردم، بهویژه فرهیختگان و دانشجویان حاضر شدهاند و پاسخگوی سوالات و ابهامات آنها بودهاند؛ حضور وزرا در جمعهای دانشجویی، خصوصا حضور مستمر و مکرر سخنگوی دولت در دانشگاههای مختلف طی دو سال و نیم گذشته و نیز حضور شخص رئیس جمهور در مناسبتهای خاص در دانشگاههای کشور و گفتوگوی صمیمانه و بیواسطه با دانشجویان، در راستای همین رویکرد دولت مردمی بوده است.
امروز هم در ادامه همین روند و به مناسبت «هفته بسیج» سلسله نشستهایی برای بررسی مسائل اساسی کشور برگزار شد که طی آن، برخی مدیران دولتی در جمع مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاههای سراسر کشور حاضر شده و در خصوص حوزه کاری خود و شرایط جاری کشور به ارائه گزارش پرداختند.
«سید محمد هاشمی» جانشین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سازمان سینمایی میزبان جمعی از مسوولان بسیج دانشجویی در سلسله نشستهای «پیشگامان رهایی» بود.
وی در ابتدا به تشریخ اهداف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت سیزدهم پرداخت و اظهار داشت: ما به دنبال ایجاد، تقویت و گسترش گفتمان محتوایی و گفتمان انقلاب اسلامی در عرصه فرهنگ، هنر و رسانه هستیم.
جانشین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین گفت: در راستای حکمرانی فرهنگی به نفع حکمرانی کشور و قرار گرفتن مدیریت عرصه فرهنگی در جهت منافع مردم، نخستین اقدامی که انجام شد، این بود که بیش از ۶۰ عنوان آییننامه، بخشنامه یا قانون اصلاح یا در مسیر اصلاح قرار گرفتند.
معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این نشست با بیان اینکه دارایی هسته اصلی کشور و نیز در حوزه فرهنگی، سرمایه انسانی است، تصریح کرد: برای اینکه بتوانیم گفتمان اصیل ایرانی اسلامی و انقلاب اسلامی را پیش ببریم باید به سراغ سرمایه انسانی مناسب این کار برویم.
هاشمی به آموزش هزار نفر در مناطق محروم کشور در قالب طرح «آموزش هنر برای همه» اشاره کرد و اظهار داشت امیدواریم به دنبال ارتقای آموزشی در این حوزه به سمت گفتمان انقلاب اسلامی و ایرانی اسلامی پیش برویم.