به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، شمال چین از اواسط ماه اکتبر امسال شاهد افزایش یک بیماری شبیه به آنفلوآنزا و افزایش ابتلا به ذاتالریه در کودکان بوده است.
مقامهای بهداشتی چین میگویند پکن که در شمال چین واقع شده است، «بهطور همزمان شاهد بروز چند عامل بیماریزا است.»
در جریان همهگیری ویروس کرونا، سازمان بهداشت جهانی بارها از مقامات چینی به دلیل عدم شفافیت و عدم همکاری آنها در مورد ریشههای این همهگیری انتقاد کرد و با وجود گذشت سه سال، منشأ اصلی ویروس کرونا همچنان مشخص نشده است؛ بنابراین کشورها به خصوص کشورهای همسایه نگران شیوع بیماریهای تنفسی هستند.
حمید عمادی متخصص بیماریهای عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص بیماری تنفسی شایع شده در کشور چین و خطر سرایت این بیماری به ایران اظهار کرد: این ویروس جدید قابل پیشبینی نیست؛ بنابراین بیمارستانها و کادر درمان باید هرلحظه برای مقابله با شیوع هرگونه بیماری آماده باشند تا مانند گذشته با ورود ویروس جدید به کشور با موفقیت از آن خارج شویم.
وی اقدامات پیشگیرانه را توصیه کرد و افزود: با رعایت چند نکته ساده میتوان از ابتلاع به انواع ویروسهای واگیردار پیشگیری کرد. فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک، رعایت نکات بهداشتی، شستشوی مداوم دستها، استفاده مکرر از میوه و سبزیجات و نوشیدن آب کافی میتواند برای مقابله با این بیماری اثرگذار باشد. مردم با مشاهده علائم حتما به پزشک مراجعه کرده و تحت درمان قرار گیرند تا بیماری را در مراحل اولیه کنترل کنند.
عمادی تاکید کرد: خوددرمانی و استفاده خودسرانه از انواع داروها به بهبودی بیمار کمک نمیکند. بلکه با استفاده از داروهای تجویز شده توسط پزشک و استراحت در خانه دوران نقاهت را طی کنند.
متخصص بیماریهای عفونی ادامه داد: اطلاعات کاملی درباره ویروس شایع شده در چین وجود ندارد بنابراین نمیتوان مردم را بیش از حد ترساند. ابتدا باید آگاهی لازم را کسب کرد سپس با توجه به نوع ویروس در برابر آن ظاهر شد.