به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو - زهره مقیسه، در فاصله پنج روز مانده به آغاز هفدهمین جشنواره بین المللی فیلم مستند حقیقت گفت و گویی داشتیم با کارگردان و تهیه کننده «رؤیای بزرگ» که با حضور ملیپوشانی چون سید محمد موسوی، امیر غفور و فرهاد قایمی در شهرهای مشهد، یزد و گنبد کاووس به تولید رسیده است، مراحل پس تولید خود را طی کرده است و برای جشنواره «سینماحقیقت» امسال ثبت نام و ارسال شده است.
در ابتدا محمد واله تهیه کنند «رؤیای بزرگ» در مورد موضوع و سوژه فیلم رویای بزرگ گفت: این سوژه توسط خود آقای مشکور به عنوان کارگردان انتخاب شده بود که وقتی مطرح شد به دلیل سالهای طلایی که تیم ملی والیبال داشت ظرفیت تبدیل به یک مستند خوب را دارد. وقتی این سوژه به سفیر فیلم معرفی شد به عنوان تهیه کننده به مجموعه اضافه شدم.
تهیه کننده مستند رویای بزرگ در پاسخ مفصل تر به اینکه چرا سراغ این سوژه رفتیم اضافه کرد: ما قبل از انقلاب اسلامی در ورزش والیبال حرفی برای گفتن نداشتیم و تازه در دهه شصت سیر صعودی این ورزش آغاز می شود و در دهه نود به اوج خود می رسد.
محمدی در مورد اینکه مستند ورزشی از مستندهای جذاب است توضیح داد: در کل در مورد مستند ورزشی باید بگوییم ابتدا فایده و هزینه آن را بسنجیم که تسهیل گر است یا چه کابردی در جامعه، قشر فرهنگی و ورزشی دارد؟ مستند سازی کاری سخت و گاهی اوقات پر هزینه است به خصوص ورزشی باشد، بالاخره ورزشکاران فقط در ایران نیستند به خصوص که لژیونر باشند و طبیعتا کلی دوندگی برای سوژه ها دارند و شخصیت هایی که جلوی دوربین می روند هر کدام ستاره هستند که هم گران است و هم کلی هزینه میبرد و البته از مستندهایی هم هست که زمان زیادی میبرد که اگر اسپانسر خوب داشته باشیم می تواند فروغ زیادی داشته باشد.
وی در مورد جایگاه مستندهای ورزشی در دنیا هم گفت: این نوع مستند در جهان مخاطب زیادی دارد و جایزههای زیاد و خوبی هم در این سطح از اسکار، ایتفا تا سایر فستیوالهای مطرح بین االمللی اهدا شده و مستند ورزشی دو شاخصه اصلی دارد هم میتواند جامعه را امیدوار کند و هم مسیری را برای مدیران نشان میدهد که چه شد ما یک ورزش شکوفا شد.
مستند ورزشی اگر در بخش قهرمانی باشد یا رئال، باید سختیهای ورزشکار را برای رسیدن به آن مقام نشان دهیم همین می تواند به جامعه نشان دهد که مسیر پیشرفت و رسیدن آدمها به آن جایگاه ورزشی چگونه است؟ و این خود تسهیل گر است.
محمدی واله و حضور فیلم «رویای بزرگ» در هفدهمین جشنواره بین المللی فیلم مستند حقیقت هم ادامه داد: طبق تاریخچه جشنواره گونه ورزشی مستند در این رویداد حضور داشتند و به جشنواره حقیقت جذابیت میدادند و هم عموم مردم و مخاطب را جذب می کردند که مستند ما هم در بخش ملی این جشنواره حضور دارد و همین باعث دیده شدن مستند «رویای بزرگ» خواهد شد.
در ادامه این گفت و گو کارگردان فیلم مستند رویای بزرگ هم در مورد فرم و محتوای این فیلم گفت: پژوهش مستند در جلسه ای ارائه شد و برای من جذاب بود که یک مدیر صنعتی کارهای بزرگی در عرصه ورزشی انجام داده که به اقدامات مرحم یزدانی خرم بر می گردد و یکی از اینها ارتقای جایگاه والیبال ایران در این ورزش بوده که توانست هم یک مستند ورزشی شود و هم الگویی برای تلاشهای یک مدیر در این عرصه باشد. بحث مستند والیبال هم از اینجا آغاز شد و به این رسیدیم که تمرکزمان روی خود این ورزش باشد چرا که سالها هم یزدانی خرم در مدیریت ورزش کشتی بود.
مشکور در مورد سیر پیشرفت ورزش والیبال توضیح داد: جایگاه خوب والیبال در دهه نود را مدیون مدیریت درست یزدانی خرم هستیم که فیلم مستند هم متمرکز بر نشان دادن پیشرفت این ورزش از دهه پنجه تا رسیدن به عصر حاضر و صعود به المپیک که سوژه خوبی برای نشان دادن پیشرفت در عرصه ورزش کشور است.
احسان مشکور در مورد مستند رویای بزرگ و فرم آن گفت: ما بر اساس پژوهش به شکل فیلم رویای بزرگ رسیدیم که نتیجه مشاهده فیلم های زیاد مستند هم بود که باید به اقتضای مسائل داخل ایران هم به آن برسیم و آن چیزی که قرار است اکران شود ماحصل نتیجه همین فرایند است.
کارگردان مستند رویای بزرگ در مورد تولیدی یا آرشیوی بودن این اثر گفت: این مستند 75 دقیقه است که اگر مصاحبه ها تولید محسوب شوند این فیلم پنجاه درصد آن تولید و نیم دیگر آن نیز آرشیوی است که اگر مصاحبه ها را هم در نظر بگیریم با مجموع تصاویر اینسرتی و بازیکنان بخش قابل توجهی از آن تولیدی است.
وی ادامه داد: اکثر فیلم های مستندی که ساخته میشود ترجیح کارگردان این است که اکثرا تولیدی باشد ما هم سعی کردیم با حضور بازیکنان، مدیران و عوامل والیبال این مستند را بسازیم و اگر مباحث امکانات و شرایطی که گفته شد خیلی مناسب بود می توانست رویای بزرگ اثر بهتری بود و شاید به دلیل کمبود امکانات و یا محدودیت منابع مالی بود.
مشکور در پایان گفت: ما سعی کردیم در این مستند اقتدار و پیشرفت ایران را نشان دهیم و یک الگوی پیشرفت مدیریتی را نشان دهیم و «رویای بزرگ» می تواند یکی از بهترین آثار جشنواره حقیقت در فرم باشد.