به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، من شهردارم؛ طرحی که در این دوره از مدیریت شهری بستری را فراهم کرد تا همه شهروندان بتوانند نظرات، پیشنهادات و مشکلات محلات خود را بطور مستقیم با مدیریت شهری مطرح و ایدههای خلاقانه و نو را برای نگهداشت شهر ارائه دهند.
مشارکت شهروندان در اداره امور شهر یکی از مهمترین دغدغه تمامی کلانشهرهای دنیا است وچراکه جلب اعتماد شهروندان و به دنبال آن مشارکتشان به عنوان عضوی از یک مجموعه بزرگ و پیچیده نه تنها اقدامی سهل نیست بلکه به نوعی سرمایه گذاری جهت توسعه موثر محلات هم محسوب میشود که در طرح من شهردارم با جزئیات تمام به آن پرداخته شده است.
این طرح با هدف جلب مشارکتهای اجتماعی شهروندان برای مدیریت و پیشرفت شهر اجرا شد و شهروندان تهرانی به پروژههای ضروری و دارای اولویت در محله خود، رأی دادند؛ بر این اساس پروژهای که بیشترین رأی را اخذ کرد در بودجه ۱۴۰۲ به شورای شهر تهران پیشنهاد و پس از تصویب، از فروردین ماه ۱۴۰۲ اجرایی شد.
در روزهای اخیر مرحله دوم طرح «من شهردارم» پس از بازخوردهای خوبی که از مرحله نخست دریافت شد آغاز گردید. (بر اساس آمار طرحهای معرفی شده در قالب طرح من شهردارم در نخستین دوره از آن در سال گذشته پیشرفت ۶۲ درصدی را به لحاظ فیزیکی داشته است).
در همین راستا شهردار تهران در آیین آغاز دومین دوره ابرپروژه «من شهردارم» در قالب هشتادوچهارمین پویش امید و افتخاربا بیان اینکه ما به مشارکت مردم نیازمندیم، میگوید: در سال گذشته ۲ هزار و ۸۰ پروژه در معرض انتخاب شهروندان قرار گرفت و یک هزار و ۴۶۴ پروژه به اجرا رسید. از این تعداد تنها ۱۸ پروژه هنوز آغاز نشده و نزدیک به ۹۰۰ طرح اجرایی شده است.
وی با اشاره به اعتبار ۹ همتی برای اجرای پیشنهادات شهروندان در طرح «من شهردارم» ادامه میدهد: امسال تصمیم سازی برای پروژههای شهری را به شهروندان محول کردیم و بیش از ۷ هزار پروژه از سوی مردم پیشنهاد شد که در نهایت ۶ هزار پروژه با اعتبار ۹ همت در معرض انتخاب آنان قرار گرفت تا نهایتی برای این پروژهها تعریف شود.
به گفته زاکانی حدود ۵۰۰ هزار نفر در چند روز ابتدایی دومین طرح «من شهردارم» مشارکت کردند و امیدواریم این تعداد از هدف یک میلیون مشارکت عبور کند. ما در گام سوم به تأمین مالی نیاز داریم و ۱۹ کلانشهر به همکاری مجموعههای اثرگذار با دولت در مدار تلاش شوراها و شهرداریها نیاز دارند و این تلاش تمام کشور را درگیر خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، واقعیت امر این است مردم و شهروندان صاحبان اصلی شهر محسوب میشوند رکن اصلی و بنیادی پیشرفت پروژههای توسعه محلی و شهری محسوب میشوند و مشارکتشان در ساماندهی و توسعه طرح من شهردارم بسیار حائز اهمیت است.
از اینرو مجید باقری معاون شهردار تهران و رئیس شورای راهبری دبیرخانه دائمی طرح «من شهردارم» با بیان این که ابرپروژه مردمیسازی اداره کلانشهر تهران (من شهردارم) صرفاً زمانی محقق میشود که خود شهروندان در آن مشارکت فعال داشته باشند، عنوان میکند: با گذشت چند روز از آغاز این طرح و در روزهای نخست، حدود ۲۵۰ هزار نفر از شهروندان تهرانی با مشارکت در دومین دوره طرح «من شهردارم»، رأی شهروندی خودشان را برای انتخاب پروژههای محله و منطقه محل زندگیشان به ثبت رسانده اند.
نکته حائز اهمیت این است که طرح من شهردارم موجب میشود شهروندان نسبت به موضوعات شهر و محلهای که در ان زندگی میکنند احساس حس مسئولیت پذیری داشته و خود برای پیشرفت ملموس آن گام بردارند.
در این میان اعضای شورای شهر هم به عنوان ناظر بر امورات شهر نسبت به طرح من شهردارم و اقداماتی که تاکنون در این ازمدیریت شهری صورت گرفته است واکنش نشان دادند در همین راستا پرویز سروری در صحن علنی شورای شهر در واکنش به دومین دوره «طرح من شهردارم» میگوید: در این طرح شاهد مشارکت مردم در مدیریت شهر هستیم. البته همانطور که میدانید این طرح در دوره ششم شورا مطرح شد و به عنوان برنامهای برای بودجهریزی مشارکتی در کمیسیون برنامه و بودجه شورا مورد توافق اعضا قرار گرفت.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تاکیدبر اینکه این طرح در ابتدا برای بهره مندی از ظرفیت نخبگان محلات مطرح شد ادامه میدهد:، اما با توجه به ظرفیت ایجاد شده و استقبال شهروندان باید شرایطی فراهم شود تا همه افراد بتوانند در اولویتبندی پروژهها شرکت و نظر خود را در مورد اقدامات شهری در محله خود بیان کنند.
به گفته سروری اجرای طرح «من شهردارم» تجربه خوبی برای مدیریت شهری است موجب خواهد شد همه شهروندان به تمامی امور مدیریت شهری اشراف پیدا کنند.
همچنین گفتنی است امسال بنا بر برنامه ریزی انجام شده دو آیتم به سامانه طرح من شهردارم اضافه شده که بر مبنای آن شهروندان میتوانند به صورت آزاد بزرگترین مشکل را در سطح شهر تهران در این سامانه معرفی و در ادامه راهکار و یا پیشنهاد خود را برای حل این معضل یا مشکل مطرح کنند.