به گزارش خبرنگار دانشجو، محمدرضا اکبری، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که پیرامون پویش ملی سلامت برگزار شد، اظهار کرد: این طرح از بیستم آبان آغاز شد و تا پانزدهم دی ادامه خواهد داشت.
وی با تاکید بر لزوم افزایش میزان آگاهی پیرامون سواد سلامت، افزود: فشار خون و دیابت دو بیماری خاموش هستند که باید آنها را به خوبی شناخت.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تصریح کرد: سیاست وزارت بهداشت آن است که شناسایی، مراقبت، بیمار یابی و پیشگیری را ارتقا دهیم؛ این دو بیماری عوارضی همچون سکته قلبی و مغزی دارد که زندگی فرد را در سنین فعال، با اخلال مواجه میکند.
اکبری با تاکید بر قابل پیشگیری بودن این دو بیماری، گفت: وزارت بهداشت ۲۵ درصد بار سلامت را بر عهده دارد و باقی آن از طریق سایر دستگاهها و مشارکت مردمی محقق میشود.
وی با اشاره به اهمیت خود مراقبتی، افزود: تغذیه سالم، تحرک و اصلاح سبک زندگی میتوانیم از این بیماری پیشگیری داشته باشیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: ۳۸ درصد مردم استان دارای فشار خون هستند؛ نیمی از افرادی که دارای فشار خون و دیابت هستند، از بیماری خود اطلاعی ندارند.
اکبری خاطرنشان کرد: این پویش برای افراد بالای ۱۸ سال بوده و برای این امر اقداماتی همچون برپایی ایستگاههای سلامت در نقاط مختلف اجرایی شده است.
وی از آموزش ۹۴۱ رابط بهداشتی برای اجرای این طرح خبر داد و افزود: سفیران سلامت آموزش دیده شش هزار و ۷۴۱ نفر بودند و ۴۴ هزار نفر آموزش دیدند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: از جمعیت ۵۶۴ هزار نفری مشمولان این طرح در خراسان شمالی، ۲۱۰ هزار نفر غربالگری شدند که از این تعداد چهار هزار و ۱۷۲ نفر دارای فشار خون بوده و از بیماری خود اطلاعی نداشتند.
اکبری ادامه داد: میانگین کشوری میزان فشار خون در کشور ۳۲ درصد و در خراسان شمالی ۳۸ درصد است.
وی از شناسایی هزار و ۸۷۱ فرد با قند خون بالا و مشکوک به دیابت خبر داد و افزود: طبق غربالگریهایی که تاکنون انجام شده، ۹ درصد مردم استان دیابت دارند که این میزان در کشور بیش از ۱۴ درصد است.