باتوجه به نگرانیهای اخیر در خصوص شیر خشک کودکان، اسماعیلی، مشاور سازمان غذا دارو در گفتگویی با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو اظهار داشت: تغییر سیاستهای ارزی در راستای تامین مواد اولیه شیر خشک با درخواست خود تولیدکنندگان و مصوبه ستاد تنظیم بازار به ریاست معاون اول رئیس جمهور و همچنین دستور خود رئیس جمهور بوده است. تا هم حمایتهای لازم از تولیدکنندگان جهت توسعه صنعتشان صورت بگیرد و هم مصرفکننده بتواند بدون تغییر قیمت نسبت به قبل شیر خشک را دریافت کند.
وی افزود: خدا رو شکر با تغییر سیاستهای ارزی که صورت گرفته و حل چالشهای ارزی که در چند ماه گذشته شاهد بودیم، شاهد افزایش تولید، تأمین و توزیع شیر خشک در سطح کشور بودیم. به طوری که ما در نیمه اول آذرماه حدود پنج میلیون و ۵۰۰ هزار عدد و در آبان ماه هم حدود نه میلیون عدد شیر خشک توزیع کردیم که آماری بسیار فوقالعاده و بیسابقه است. در حالی که ما سال گذشته که شرایط عادی بود، ماهیانه پنج میلیون عدد توزیع داشتیم. این نشان میدهد که هم تولید ما افزایش پیدا کرده است و هم با بازرسیها و نظارتهای میدانی که توسط سازمان غذا و دارو در سطح کشور انجام شده است توزیع شیر خشک با سرعت صورت میگیرد. ما با افتخار اعلام میکنیم که در دو هفته اخیر هیچ آمار کمبودی از استانهای مختلف به ما گزارش نشده است.
اسماعیلی بیان کرد: این روند در ماههای آینده نیز ادامه پیدا خواهد کرد. شیر خشک با تغییر سیاستهای ارزی بدون تغییر قیمت برای مصرفکننده انجام میشود. طبق برآوردی که با ستاد ملی جمعیت و معاونت بهداشت وزارت بهداشت داشتیم هر کودک زیر دو سال به صورت متوسط ماهیانه شش تا هفت عدد شیر خشک معمولی مصرف میکند. ما برای رفاه حال مصرف کننده ماهیانه ۱۰ عدد شیر خشک با قیمت یارانهای (بدون تغییر قیمت نسبت به قبل) به مصرفکننده عرضه خواهیم کرد.
وی افزود: مصرف کنندگان عزیز زمانی که به داروخانه مراجعه میکنند، کد ملی کودک یا کد مجاز برای اتباع را به داروخانه ارائه میدهند. داروخانه با دریافت کد و استعلام کد رهگیری شیر خشک و ثبت آن شیر خشک را به مصرفکننده تحویل میدهد.
مشاور سازمان غذا دارو بیان داشت: این باعث شد که ما بتوانیم نظارت هوشمند بیشتری بر زنجیره تأمین داشته باشیم. زنجیره تأمین به صورت بهتری در سطح کشور در رصد سازمان غذا و دارو و کارشناسانش باشد تا بتوانیم با نظارت مستمر بحث تأمین و توزیع شیر خشک را با سرعت بیشتری انجام بدهیم.
اسماعیلی پیرامون کیفیت شیرخشکها اذعان داشت: قطعاً شیر خشکهای موجود در بازار کیفیت و ایمنی لازم را دارد. ما مرجعی به نام آزمایشگاه کنترل مرجع غذا و دارو و تجهیزات پزشکی شیر خشک داریم که هر شیر خشکی با هر سری سخاتی که تولید میشود ابتدا در آزمایشگاههای مرجع از لحاظ کیفی و استانداردهای لازم مورد بررسی قرار میگیرد و پس از تأیید آزمایشگاه مرجع از لحاظ سلامت مطلوب وارد بازار میشود. استانداردی که ما داریم بر اساس استاندارد بینالمللی است و اگر استانداردها را پاس نکنند اجازه عرضه به بازار توسط تولیدکنندگان داده نمیشود و در این زمینه هیچ مشکلی نداریم.
وی در رابطه با خرید شیر خشک توسط اصناف مختلف گفت: تا پیش از اینکه ما اجبار به ثبت کد ملی و استعلام کد رهگیری شیر خشکهای معمولی را بگیریم، برخی گزارشها به ما میرسید که شیر خشکها در مصارف غیر معمول مانند شیرینی فروشی ها، نانواییها و بستنی فروشیها مصرف میشوند. یکی از دلایل اصلی که سازمان غذا دارو زیرساختهای لازم برای اجرای قانون ماده هفت در احکام دائمی توسعه انجام داد و استعلام شیر خشک را با ثبت کد ملی اجباری کرد همین موضوع بود که میخواست زنجیر را کامل در رصد خودش داشته باشد تا اگر اتفاق و یا تقلبی رخ داد، آن را سریعاً با ابزارهای هوشمند خود شناسایی کند و مورد بررسی قرار دهد.
نگران نباشین
شیر خشک از ۷۰ شد ۱۵۰ این نگرانی نداره؟؟!!!!!!!!!!
چرت نگید.