به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، رئیسجمهور در سی امین اجلاس سراسری نماز گفت: امیدآفرینترین فریضه در میان فرایض الهی نماز است. آنچنان که امیرالمومنین فرمودند آیهای امیدبخش است که انسان را واردار به نماز میکند.
وی در خصوص تلاشهای اقای قرائتی افزود: از آقای قرائتی و دیگر اعزه حوزه و دانشگاه و ائمه جمعه و جماعت که برای برپایی نماز تلاش زیادی کردند تشکر می کنم و انشاءالله برای این تلاش ها مأجور باشید
وی ادامه داد: این تلاش های بسیار مؤثر بوده است؛ هم در خانه و خانواده و مدرسه نقش داشته و هم در دانشگاه و سازمان ها ادارات و دستگاه های دولتی کشور تأثیرگذار بوده است. در بین مردم هم این تلاش ها و پرداختن به نماز این فریضه الهی مؤثر بوده است اما بعد از این هم باید این تلاش ها در راستای برپایی نماز، ادامه یابد
وی تصریح کرد: چرا که الصلاة عمود الدین و یا اینکه إن قُبلت، قُبلت ماسواها و إن رُدّت، رُدّت ماسواها؛ اساس و مؤثرترین عنصر در خودسازی و جامعه سازی، قرآن و نماز است؛ نماز در حیات طیبه و شکل گیری حیات طیبه بسیار اثرگذار است و بدون نماز امکان پذیر نیست
رییس جمهور مطرح کرد: ساختن جامعه سال بدون نماز امکان پذیر نیست؛ محور سبک زندگی اسلامی نماز است؛ سبک زندگی برای انسان سالک باید با محور بودن نماز شکل یگیرد؛ اولین توصیه و تأکید به صاحبان مکنت و قدرت نماز است.
وی افزود: امیدبخشترین عنصر برای یک انسان سالک، نماز است. هم برای یک سالک الیالله و یک ولی خدا و هم برای یک انسان مبتدی.
رییسی گفت: اولین توصیه و تاکید به صاحبان مکنت و قدرت، نماز است. در پرتو نماز امر به خوبی ها و نهی از زشتی ها و پلشتی ها شکل میگیرد زیرا که فرمود اگر نماز اقامه شود با اقامه نماز مبارزه با نفس، یا همان شیطان درون و شیاطین بیرون صورت خواهد گرفت.
وی افزود: مستحکم ترین پشتوانه برای یک انسان سالک که می خواهد در مبارزه با نفس و شیاطین موفق شود نماز است.
رییس جمهور اظهار داشت: اختبار الصلاه، نماز یکی از شاخص های مهم برای گزینش افراد است. این شاخص برای برگزیدن افراد برای ازدواج و مشاور و همکار و ...دارای اهمیت است.
رئیسجمهور در سی امین اجلاس سراسری نماز با اشاره به اینکه تلاش برای اجتماعی کردن نماز باشد گفت: اهل هنر، اهل قلم و بیان تلاش کنند که نماز را ترویج کنند.
وی درباره نقش اهل رسانه افزود: اهل رسانه تلاش کنند که ترویج نماز و تبیین و معرفت نسبت به نماز صورت بگیرد، با بیانهای مختلف و با سطوح مختلف مخاطبان. به گونهای که از کودک و نوجوان و جوان تا فرهیختگان و نخبگان، همه با نماز ارتباط داشته باشند.
رییسی ادامه داد: کسانی که در جایگاه سازمانی و اداری هستند، حوزه، دانشگاه، موسسات علمی و فرهنگی و پژوهشی، نماز و ترویج نماز را الگوسازی کنند. ترویج نماز بسیار مهم است، سلوک وقتی سلوک اهل نماز باشد دیگران نیز به نماز دعوت میشوند.
رییس جمهور ناظر به وظایف سازمانی خود با توجه به نماز گفت: من می خواهم ناظر به وظیفه سازمانی ام چند نکته را بگویم؛ این آیه شریفه که به عنوان مکنت و قدرت برای کسانی که صاحب مسئولیت و مأموریتاند و می گوید الذین إن مکّناهم فی الارض، یک نگاه این است که به عنوان اقدام شخصی و فردی در نظر گرفته شود که آن را باید کیفیت بخشیدن به نماز دانست یعنی آن مدیری که نمازخوان است، تلاش کند به نماز خود کیفیت بدهد و نمازش از لقلقه زبان به جان و دلش سرایت کند همچنانی که جسم و روح داریم.
وی افزود: نماز هم جسم و روح دارد مناسک و شرایط و اجزایی دارد و روح نماز هم هست من هم حدیث نفس می کنم و به دوستان و همکارانم می گویم وظیفه ما آن است که روحمان با روح نماز انس بگیرد این رمز موفقیت است، این همان وظیفه شخصی است که توجه کنیم اکر می خواهیم اقداماتمان مؤثر واقع شود یا اینکه ذکر خداوند بر زبان و قلب و روح و جانمان و رفتارمان حاکم شود، توجه به روح نماز می تواند انسان را تقویت کند
وی ادامه داد: این قوت گرفتن از نماز است، حَفُظتنی، حفظک الله، ضیّعتنی، ضیّعک الله یعنی نماز هم نفرین می کند هم دعا؛ بگذارید که دعای نماز شامل حال ما شود و یکی از دعاگویان ما و همه کسانی که در کسوت استادی و معلمی و کارمندی هستند، دعای نماز باشد، یکی از دعاهای مستجاب، دعای نماز است.
رییس جمهور در سی امین اجلاسیه سراسری نماز با اشاره به آسیبهای اجتماعی مطرح کرد: باید نسبت به آسیب های اجتماعی نگران باشیم، آسیب های اجتماعی جامعه را تهدید میکند ولی راه مصون سازی جامعه از این آسیب ها چیست؟ وسایل ارتباطی و اطلاعاتی امروز را که شما نمی توانید با اقداماتی محدود سازی کنید، زیرا دسترسی برای همه وجود دارد.
وی افزود: رهبر فرزانه انقلاب مقطعی فرمودند برق و تلفن توسعه پیدا کرد اما نه به گستردگی که امروز در بستر فضای مجازی پیدا شده، امروز همه سطوح زندگی در این بستر تعریف می شود و گسترش و توسعه و سرعت آن تمام سطوح و لایه های زندگی انسان معاصر را در برگرفته به نحوی که امروز همه شئون زندگی بر این بستر قرارداده شده و روز به روز به طرف هوشمند سازی حرکت میکند. در این عالم اطلاعات و ارتباطات، تنها راهی که می توان از این فضا در جهت رشد استفاده شود و آسیب ها کاهش یابد؛ مصون سازی است.
رییس جمهور مطرح کرد: دولت در توجه دادن نسل جوان به آثار و برکات نماز وظیفه دارد. نماز بهترین عنصر برای صیانت از نسل جوان است.
رئیس جمهور در اجلاس سراسری نماز در مصلی خاتم الانبیا (ص) زنجان: دولت در توجه دادن به نماز و آثار و برکات و معنویات نماز به آحاد جامعه ویژه جوانان و نوجوانان مسئولیت دارد، این وظیفه همه رسانه ها، مراکز علمی فرهنگی الگو ساز وحوزه دانشگاه است.
رئیسجمهور در سی امین اجلاس سراسری نماز درباره استقامت ملت فلسطین نیز گفت: مهمترین عنصری که بچههای فلسطینی را در صحنه نگه داشته و به آنان مقاومت میآموزد، نماز و اقامه نماز است.
وی افزود: مادری که همه فرزندان و شوهرش به شهادت رسیدهاند، بسیار صبورانه دست به طرف آسمان بلند میکند و میگوید: «حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَکیلُ». او را نماز نگه داشته است.
وی تصریح کرد: نیروبخشترین عنصر برای انسان سالک و مجاهد، نماز و توجه به خداست. نماز انسان را در اوج قرار میدهد. خودش را در مقابل عزت مطلق میبیند. خود را در مقابل قدرت مطلق میبیند. خودش را ذلیل میبیند در مقابل آن عزیز.
رییسی در ادامه گفت: امروز بزرگترین و پشتوانه و امیدِ غزه بزرگ و فلسطین مظلوم و مقتدر، نماز و توجه به خداست. این قدرت دشمن زبون را ناامید و مستاصل کرده است. قریب به ۱۰۰ روز است که این بچهها در حال نبرد هستند و آنچه به آنها امید میدهد فقط قدرت ایمان است که امروز شرافت را در مقابل شرارت قرار داده است و بندگان خالص خدا را در مقابل مستکبران قرار داده است. به تعبیر رهبر فرزانه انقلاب اسلامی امروز پیروز میدان فلسطین است و شکستخورده میدان رژیم صهیونیستی و غاصب و زایل شدنی است.
رییس جمهور درباره نقش مراکز مختلف فرهنگی در خصوص نماز گفت: پرداختن به نماز و اینکه همه مراکز علمی، فرهنگی و فکری و اندیشه ای در تمام مراحل اعم از خانه، مدرسه، دانشگاه و مراکز اداری و سازمانی خود را نسبت به نماز موظف بدانند و نیز رصد این موضوع که آیا به نماز توجه شده یا خیر؟ هر چه در این زمینه کار شود، باز هم جا برای فعالیت بیشتر دارد
وی با اشاره به توجه حضرت امام خمینی رحمه الله علیه به نماز گفت: آن چه از رفتار امام (ره) ذکر شده و نیز دیده ایم، توجه ایشان به نماز در آخرین لحظات عمر شریفشان بود؛ آنچه از رهبری انقلاب می بینیم، توجه جدی ایشان به نماز در سلوکشان است و شاهدید که علی رغم مشاغلی که ایشان نسبت به جهان اسلام دارند اما هیچ گاه مانع توجه به نماز اول وقت نشده است؛ این برای ما درس است برای بنده طلبه که می خواهم خدمتگزار خوبی برای مردم باشم، این بهترین الگو است که رفتار رهبر انقلاب را درباره نماز بدانیم
وی افزود: به هیچ عنوان نماز نباید جای خود را به فعل دیگری بدهد؛ اگر اعمالی هم هست، باز هم مسأله نماز در آن مورد توجه است؛ مثل زکات و نماز یا حج و نماز؛ اعتکاف و توجه به نماز، نماز در همه این امور محوریت دارد.
وی در پایان گفت: در وصیتنامه سیاسی و الهی امام (ره) نماز آمده در وصیتنامه شهدای عالی قدر ما را به نماز توجه داده اند اینها برای ما کافی است در کنار آن آیات و روایات و سیره و سلوک ائمه هدی و بزرگان دین هم هست؛ نظام ما این توفیق را دارد که مردم متدینی دارد، مردم نمازخوان هستند در این استان هم توجه به فرهنگ و فقه و حکمت را می بینیم که در پرتوی نماز است.