به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، دیروز با حضور مجید چگنی مدیر عامل شرکت ملی گاز، توافقنامهای بین شرکت ملی گاز و معاونت علمی ریاست جمهوری در خصوص بومی سازی تجهیزات راهبری صنعت گاز امضا شد.
چگنی در جمع خبرنگاران گفت: امروز توافق نامه بیش از ۱۲ گروه کالایی با ارزش بالغ بر ۵۰۰ میلیون دلار به امضا رسید و امیدواریم تا پایان دولت سیزدهم عملیاتی شوند. هدف گذاری شده تا سقف دو میلیون دلار در حوزه دانش بنیان در سالهای آینده هزینه شود و وزارت نفت در زمره وزارتخانههای پیشرو در حوزه دانش بنیانها است و مسئولان عالی رتبه کشور هم به این موضوع تاکید داشتند و شرکت ملی گاز هم به دنبال این موضوع در سالهای گذشته اقدامات مناسبی در این عرصه انجام دهد.
چگنی با اشاره به اینکه شرکت گاز اقلام و تجهیزات مهمی را بومی کرده است اظهار کرد: این روند با این توافقنامه سرعت خواهد گرفت. خوشبختانه ظرفیت ساخت کنتورهای هوشمند در کشور وجود دارد و چندین حوزه دانش بنیان و در این حوزه فعالیت دارند و در پروژه هوشمند سازی نظام توزیع گاز کشور استفاده خواهیم کرد.
مدیر عامل شرکت ملی گاز با بیان اینکه ناترازی گاز در کشور وجود دارد گفت: تمام تلاش وزارت نفت بر این بوده که با تعریف پروژههای جدید و بهینه سازی مصرف، ناترازی را کاهش دهد تا میزان آن نسبت به گذشته کاهش پیدا کند.
معاون وزیر نفت در پایان عنوان کرد: واردات به صورت موقت و توافقی بین ترکمنستان و آذربایجان وجود داشت. این توافق ادامه پیدا نکرد و سوآپ گاز قطع شد. احتمالاً این سواپ مجدداً بر قرار میشود و میزان واردات موقت ما به صورت سوآپ ۵ میلیون متر مکعب بود که پس از توافق ترکمنستان و آذربایجان مجدداً برقرار میشود.