به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، تفاهم نامه همکاری میان دادگستری و سازمان مدیریت پسماند با موضوع مقابله با زباله گردی و پیشگیری از بکارگیری کودکان کار با حضور جلالیان معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری و محمدی مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهر تهران امضا شد.
محمدی مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهر تهران در این مراسم گفت: مقابله با زباله گردی در دستور کار است و از بکارگیری کودکان در زمینه جمع آوری زباله جلوگیری میشود.
وی به درآمد بالای زباله گردها اشاره کرد و گفت: برخی میگویند افرادی در زباله به دنبال غذا میگردند، اما برخی از این زباله گردها درآمد بالایی دارند. مردم ما دلسوز هستند و اگر ببینند کسی در مخزن زباله به دنبال غذا میگردد با توجه به روحیه انسان دوست ایرانی، حتما برای آن فرد غذا تهیه میکنند.
وی در ادامه با بیان اینکه در بعضی نقاط روزی ۴ بار مخازن زباله تخلیه میشود، گفت: مدیریت کاهش پسماند نیازمند همکاری شهروندان و اطلاع رسانی برای فرهنگ سازی دارد.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران به طرح نوماند اشاره کرد و گفت: زیرساختها را ایجاد کرده ایم و در ۳ منطقه در حال فعالیت است که زباله خشک را جمع آوری میکنیم، در طول یک ماه برای ۱۰هزار خانواده در سه منطقه ۸،۱۶ و ۱۴ اپلیکیشن نوماند نصب کرده ایم و تنها ۵ درصد از این شهروندان، زباله خشک خود را به ما تحویل دادند.
محمدی اضافه کرد: مافیای زبالهگردی بیش از ۳۰۰۰ میلیارد تومان از زباله خشک درآمد دارد؛ بنابراین حاضرند برای این پول سیستم پسماند را بهم بریزند. خیلی از آنها با گونیهای بزرگ روی وانت بارها پسماند خشک جمع میکنند؛ حتی ما با آنها درگیری فیزیکی پیدا کردیم و در این فضا کمک نیروی انتظامی و بخش حاکمیتی را میخواهیم.
به گفته این مقام مسوول، مافیای زباله برای تامین منافع خود از نیروی ارزان که همان کودکان هستند، استفاده میکند و گرچه به هیچ جا وصل نیست، اما دغدغه برخورد انتظامی ندارد. بیش از هفت هزار و ۵۰۰ تُن به صورت روزانه در تهران زباله تولید میشود و جمع آوری آن به صورت ساعتی با توجه به ترافیک، سخت است. به همین دلیل لازم است با کاهش تولید زباله و فرهنگ سازی برای تعریف ساعت گذاشتن زباله در مخازن به رفع این مشکل کمک کرد.
محمدی ادامه داد: مجوز ضایعات فروش باید از درگاه ملی مجوزها حذف شود، ۵هزار شغل در حوزه پاکبانی نیاز داریم و میتوانیم از زباله گردها استفاده کنیم.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با بیان اینکه به کمک دستگاههای قضائی و انتظامی برای تغییر چهره شهر نیاز داریم، تصریح کرد: افرادی به عنوان مافیای زباله، از نیروهای کار یا کودکان کار استفاده میکنند و از دستگاههای قضائی و انتظامی ترسی ندارند. بعضا مافیای زباله به جای پول به کودکان کار مواد مخدر میدهند. زیرساختهای جمع آوری زباله خشک ایجاد شده است و صدا سیما باید براساس قانون فرهنگ سازی کند.
وی یادآور شد: قبلا ساعت ۹ شب زبالهها در مخازن قرار داده میشد، باید این فرهنگ که مردم زباله را در ساعت۹ شب در مخازن بگذارند، احیا شود. ضمن اینکه تولید زبالههایی مثل پلاستیک هم نسبت به قبل چند برابر شده است و لازم است در این مورد هم فرهنگ سازی شود. به عنوان مثال در گذشته مردم از زنبیل برای خرید نان استفاده میکردند، اما حالا از نایلون استفاده میشود.