گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو- رئوف توکلی؛ با تشدید حملات گروههای مقاومت عراق به مواضع نیروهای آمریکایی در منطقه، بار دیگر موضوع اخراج این نیروها در میان محافل سیاسی عراق بالا گرفته است؛ این در حالی است که پارلمان عراق در سال 2020 قانونی را تصویب کرد که طی آن نیروهای آمریکایی باید هرچه سریعتر خاک عراق را ترک کنند و حضور این نیروها دیگر هیچ توجیهی قانونی به همراه نخواهد داشت. اما نیروهای آمریکایی با قلدری که در نهاد آنان و بهطور ذاتی نهادینه شده است، هیچ اعتنایی به این قانون نداشته است و به حضور خود در عراق به دلیل منافع زیادی که برایش به همراه داشته است، ادامه داده است.
از سوی دیگر، عدم قطعیت برخورد مقامات سیاسی عراق در مواجه با آمریکاییها، این جسارت را به این نیروهای اشغالگر داده است تا بدون هیچ واهمهای نه تنها به فعالیتهای نظامی خود در عراق ادامه دهند، بلکه در پارهای از موارد در امور سیاسی و داخلی این کشور دخالت کنند.
از یک سوی با در گرفتن جنگ در نوار غزه و جنایتهایی که رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین انجام داده است و از سوی دیگر حمایت همه جانبه ایالات متحده آمریکا از رژیم اشغالگر سبب شده است تا اخراج نیروهای آمریکایی از خاک عراق قوت گیرد.
به همین منظور برای تشریح آخرین وضعیت نیروهای مقاومت، با صباح العکیلی کارشناس مسائل سیاسی از بغداد به گفت و گو نشستیم که مشروح آن در زیر آمده است.
دانشجو: گروههای مقاومت عراق با چه هدفی مواضع نیروهای آمریکایی را در خاک عراق مورد حمله قرار میدهند؟
جنبش مقاومت اسلامی در عراق، تاریخ درخشانی در مقاومت و بیرون کردن نیروهای اشغالگر آمریکایی از سال 2003 تا 2011 داشته است. پس از مدتی، آمریکاییها به عراق بازگشتند و داعش را بوجود آوردند و زمینه ورود این گروه تروریستی را به خاک عراق فراهم آوردند. از سوی دیگر تصمیمات خود را بر ما تحمیل کردند و در امور داخلی عراق دخالت میکردند و به معنای واقعی کلمه بر امور سیاسی عراق مسلط شده بودند.
در نتیجه، جنبش مقاومت دریافت که نیروهای آمریکاییای که در عراق حضور دارند، نهتنها هیچ کمکی به دولت عراق برای مبارزه با داعش و گروههای تروریستی نمیکنند، بلکه حضور اشغالگران آمریکایی در منطقه در راستای تامین منابع خودشان و نیز حمایت از رژیم صهیونیستی بوده است. بر همین اساس پس از جنایت آنان در به شهادت رساندن شهید سلیمانی که به دعوت رسمی، در عراق حضور داشت و نیز ابومهدی المهندس فرمانده حشد الشعبی، تظاهرات گستردهای در عراق شکل گرفت که به دومین انقلاب بیستم نامگذاری شد. چراکه خیل عظیمی از مردم عراق در این تظاهرات خواستار خروج نیروهای اشغالگر آمریکایی از خاک این کشور شدند.
پس از این موضوع، پارلمان عراق روز 5 کانون الثانی سال 2020 قانونی را تصویب کرد که رای به خروج نیروهای ائتلاف بینالمللی به رهبری آمریکا از خاک عراق داد و به صورت رسمی اعلام کرد که حکومت عراق هیچ احتیاجی به حضور این نیروها ندارد. این قانون کاملا تصریح میکند که حضور نیروهای نظامی آمریکا و ائتلاف بینالمللی در عراق کاملا غیرقانونی است؛ اما حضور طرف آمریکایی در عراق دلایل پنهانی دیگری دارد و علیرغم توافقی که دولت عراق با سفیر آمریکایی انجام داده است و به چارچوب همکاری استراتژیک معروف شده است، نیروهای غربی و آمریکایی باید هرچه سریعتر عراق را ترک کنند
اما در عمل میبینیم که نیروهای آمریکایی به دلایل مختلفی در عراق باقی ماندهاند و همواره در امور دولتی کشور دخالت میکند و نه تنها اقدام به خروج نیروهای خود از خاک عراق نمیکنند، بلکه مواضع حشد الشعبی را هدف حمله خود قرار میدهند. بر همین اساس جنبش مقاومت اسلامی همواره به صورت آشکار اعلام کرده است که این نیروهای بیگانه برای کمک به حکومت عراق به اینجا نیامدهاند، بلکه آنان نیروهای اشغالگری هستند که هیچگونه دلیل قانونی و رسمی برای ادامه حضورشان در کشور عراق وجود ندارد و باید هرچه سریعتر خاک عراق را ترک کنند.
این حقیقتی است که مقاومت اسلامی بر آن تاکید دارد و اعلام میکند که باید در برابر این نیروهای اشغالگر ایستادگی کرد و آنان را از عراق اخراج کرد. مواردی که بیان شد، موضع حکومت عراق نسبت به این موضوع بود اما اگر از بیرون به آن نگاهی بیاندازیم، جنایتها و نسلکشی که هماکنون در نوار غزه علیه مردم فلسطین و کودکان و زنان در جریان است و نیز تحریم نوار غزه و جلوگیری از ورود کمکهای بشر دوستانه و امدادات پزشکی و بمباران مناطق مسکونی و استفاده از سلاح کشتار دسته جمعی و در یک کلمه همگی این جنایتها سبب شده است تا مقاومت اسلامی عراق علیه نیروهای آمریکایی موضعی مخالف بگیرند.
مقاومت اسلامی عراق ایالت متحده آمریکا را به دلیل حمایت همه جانبه خود از رژیم صهیونیستی مسئول جنایتهای انجام گرفته در نوار غزه میداند؛ جنایتهایی که رژیم صهیونیستی علیه مردم مسلمان فلسطینی به راه انداخته است. به همین اساس به دلیل حمایتهای آمریکا از رژیم صهیونیستی، جنبش مقاومت اسلامی اقدام به هدف قرار دادن پایگاههای آمریکایی در سوریه و عراق کرده است؛ چراکه حمایت و یاری از مردم غزه را وظیفه دینی و انسانی و اخلاقی خود میبیند. نیروهای مقاومت، نظریه یکپارچگی میدان را نیز به همین خاطر مطرح کردند تا با هدف یاری رساندن به مردم فلسطین و در مقیاس بزرگتر، امت اسلامی و کشورهای عربی، پایگاهها و مواضع نیروهای آمریکایی موجود در منطقه را مورد هدف قرار بدهند.
دانشجو: رژیم صهیونیستی مستشاران جمهوری اسلامی ایران در سوریه را به شهادت رساند. به نظر شما علت چنین اقدامی از سوی صهیونیستها چی بوده و ایران باید چگونه به این اقدام واکنش نشان بدهد؟
در مورد این موضوع باید ذکر کنم که رژیم صهیونیستی بلاشک، یک رژیم ضد انسانی و اصلی ترین دشمن جامعه اسلامی به شمار میرود. همگی از موضع جمهوری اسلامی ایران در حمایت از موضوع فلسطین باخبریم؛ چراکه موضوع فلسطین یک موضوع محوری و یک موضوع مهم اسلامی است و تمامی ملتها به صورت جدی از موضوع فلسطین حمایت میکند.
جمهوری اسلامی نیز بر اساس رویکرد و دیدگاه و اهداف خود در اقصی نقاط جهان همواره از مستضعفین در برابر مستکبرین حمایت کرده است و این حاکی از مشیء این حکومت دارد. به همین دلیل از ابتدا از موضوع فلسطین حمایت کرده و این حمایت از ابعاد دینی به دلیل وجود مفاهیم اسلامی در این موضوع و نیز در بعد اخلاقی بوده است.
جمهوری اسلامی از همه کشورهای که زیر یوغ استکبار رژیم صهیونیستی و ایالت متحده آمریکا هستند، حمایت همه جانبه میکند. این موضوع جدیدی نیست که رژیم صهیونیستی فرماندهانی را که نقش راهبردی در تجهیز و آموزش و پشتیبانی گردانهای مقاومت به ویژه مقاومت فلسطین داشتهاند، هدف حمله خود قرار میدهد. چه بسا بهتر است از این زاویه نگاه کنیم که اقدام صهیونیستها، حاکی از ضریب نفوذی است که جمهوری اسلامی در حمایت و برنامه ریزی و مهندسی گردانهای مقاومت داشته است. هم اکنون گردانهای مقاومت از امکانات و توانمندیهای بیشماری برخوردار هستند که این ناشی از حمایت جمهوری اسلامی ایران از این گردانها بوده است.
ما شاهد پیروزی بزرگ در غزه هستیم و قواعد درگیری در نوار غزه تغییر پیدا کرده است. نیروهای مقاومت متشکل از شهروندان فلسطینی در گردانهای القسام و جهاد اسلامی در حال دفاع از خودشان در برابر رژیم صهیونیستی هستند و این نشان میدهد که آنان به توانمندی قابل قبولی در مواجهه با دشمن رسیدهاند. الان نزدیک به سه ماه است که فلسطینیان در برابر رژیم صهیونیستی ایستادگی میکنند و بدون آنکه عقبنشینی انجام بدهند، در حال مبارزه با این رژیم اشغالگر هستند.
این آمادگی رزمندگان مقاومت ناشی از حمایتهای جمهوری اسلامی و نیز برنامهریزی فرمانده شهید حاج قاسم سلیمانی بوده است. به همین دلیل است که رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا، جمهوری اسلامی را به دلیل اثرگذاری و حمایتی که از گردانهای مقاومت داشته است، به عنوان دشمن خود قلمداد میکنند. در زمان کنونی جبهههای متعددی در حمایت از موضوع فلسطین در حال مبارزه هستند. جبهه حزب الله در لبنان، جبهه حزب الله در سوریه، جبهه حزب الله در عراق. به عنوان مثال جبهه حزب الله کشتیهای باری رژیم صهیونیستی را مورد هدف قرار داده است و حصار بزرگی را دورادور بنادر و کشتیهای رژیم و نیز کشتیهایی که به سمت بنادر رژیم صهیونیستی در حرکت هستند، ایجاد کرده است. به همین دلیل است که میگوییم جبهه مفاومت تاثیر زیادی در تغییر معادلات گذاشته و میتوان گفت جمهوری اسلامی ایران، کسی است که این جنبش را در مقابله با استکبار جهانی و نیز در برابر رژیم صهیونیستی رهبری میکند و بر تداوم فشارها بر این رژیم به منظور توقف جنایاتش علیه مردم مسلمان در نوار غزه تاکید دارد.
دانشجو: به نظر شما، شهید سلیمانی چه نقشی در حمایت از جنبش مقاومت در فلسطین یا عراق و یا سوریه داشته است؟
بدون شک، گردانهای مقاومت فلسطین به صورت کاملا آشکار اعلام کردهاند که این توانایی که امروز در فلسطین بدست آوردهاند، نتیجه حمایتها وپشتیبانیهای حاج قاسم سلیمانی بوده است. بلکه برخی فرماندهان گردانهای مقاومت، شهید سلیمانی را شهید قدس نامیدهاند و علت این نامگذاری، حمایتهای ایشان از مقاومت فلسطین بوده است.
این توانایی مقاومت که توانسته است در برابر رژیم صهیونیستی مقابله کند، الان بدست نیامده است و شایسته است که همواره از این فرمانده بزرگ یاد کنیم. باید بر این موضوع تاکید کنیم که کمترین بهایی که ایالات متحده آمریکا در برابر جنایتی که انجام داده است، باید پرداخت کند این است که از منطقه اخراج شود. این خواسته آقای خامنهای رهبر مسلمانان است که فرمود ایالات متحده آمریکا باید از منطقه و از غرب آسیا اخراج شود.
من معتقدم رزمندگان مقاومت در اخراج کامل نیروهای آمریکایی از منطقه ثابت قدم هستند. در زمان کنونی منطقه آبستن حوادث و درگیریها و چالشهای بیشماری است که همگی آنان یک علت دارد و آن هم ایالات متحده آمریکاست. تروریسم از آمریکا تغذیه میکند. آمریکا از رژیم صهیونیستی بر علیه مردم مسلمان حمایت میکند. همگی این موارد باعث شده است تا مردم با مطالبه خروج آمریکا از منطقه همراهی کنند.
جنایتهایی که رژیم صهیونیستی بر علیه مردم فلسطین مرتکب میشوند، به دلیل حمایتهای بی پایانی است که آمریکا از این رژیم داشته است و باید مسئولیت این حمایت خود را بپذیرد. آمریکا جنایتهای سریالی متعددی انجام داده است و اولین دولتی است که از تروریسم جهانی حمایت میکند. آمریکا میخواهد از کشورهایی که علیه این رژیم اعلام مواضع کرده است و خواستار خروج آنان از منطقه شدهاند، باجخواهی کند. آمریکا اینچنین حاکمیت کشورها را زیر پا میگذارد.