نبود آزادی دلیل اضمهلال رژیم پهلوی
فاضل محمدی، استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو پیرامون انقلاب اسلامی، در ابتدا به عوامل سقوط رژیم پهلوی پرداخت و گفت: اولین موضوع در شکل گیری انقلاب اسلامی موضوع استقلال بود. در دوره پهلوی ایران مستقل نبود چرا که کهن سرزمین ایران علی رغم داشتن ۷ هزار سال تمدن و قدرت بلامنازع شرق و حتی جهان در پی بازیابی و اوج گیری قدرت خویش بعنوان ام القرای کشورهای اسلامی بدنبال برپایی تمدن نوین اسلامی بود و این برای کشورهای بلوک غرب بعنوان رقیب و دشمن قسم خورده غیرقابل تحمل بود. به همین دلیل دنبال عوامل واداده و بیسواد بودند که ضد اسلام بوده و نوکر و غلام حلقه به گوش آن ممالک و دول باشد.
وی مسئله بعدی در اضمهلال رژیم پهلوی را نبود آزادی دانست و افزود: در دوره پهلوی دیکتاتوری به تمام معنا حاکم بود و هیچ گروه و تشکیلات حزبی اجازه فعالیت نداشت و تنها حزب مجاز حزب شاه (رستاخیز) بود، و مردم هیچگونه حق انتقاد و اعتراض نداشتند و لاغیر منتقدین توسط سازمان اطلاعات و امنیت (ساواک) مورد سرکوب، مجازات حبس و حتی اعدام میشدند.
این کارشناس مسائل فرهنگی، اجتماعی و سیاسی ادامه داد: مردم ایران به حق خواهان استقرار جمهوری اسلامی و برپایی سیستم مردم سالاری دینی بودند (دموکراسی دینی) چرا که در رژیم پهلوی مردم در تصمیم گیریها و تصمیم سازیها نقشی موثری نداشتند و اگر هم داشتند صرفا فقط برای انتخابات مجلس و آن هم به شکل نمایشی بود.
محمدی در پایان فساد، تورم، عدم موفقیت دولتها در اجرای برنامهها را از علل دیگر سقوط پهلوی دانست.