آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۲۹۶۴۲
موسوی در نشست خبری مطرح کرد

پرداخت بدهی ۲۴۰ هزار میلیاردی توسط ابر بدهکار سازمانی/در مورد صندوق‌ها بحران سازی افراطی می‌کنند+ فیلم

مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: ۷۴ درصد از جمعیت ایران تحت پوشش تأمین اجتماعی‌اند و برخی در مورد صندوق این سازمان بحران سازی افراطی می‌کنند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، میرهاشم موسوی مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی امروز در نشست خبری که در سازمان تامین اجتماعی برگزار شد با تبریک ایام مبارک ماه رجب و سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی اظهار کرد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران حدود بیست درصد مردم تحت پوشش بیمه بودند اما امروز حدود ۷۴درصد جامعه تحت پوشش بیمه اجتماعی هستند و این دستاورد بسیار مهم است و آرمان ما در سازمان پوشش کامل بیمه اجتماعی برای آحاد جامعه است.

وی با اشاره به پیشرفت‌های چشمگیر سازمان در نظام سلامت ادامه داد: قبل از انقلاب اسلامی حدود بیست مرکز درمانی و تخصصی و فوق داشتیم؛  اما امروز ۴۰۴مرکز درمان در کشور وجود دارد که بیمارستان‌های بسیار پیشرفته‌ای نیز هستند از جمله بیمارستان میلاد، فیضاض‌بخش و ... که خدمات بسیار خوبی را هم ارائه می‌دهیم که  اتفاقات همه بعد از انقلاب رقم خورده است.

مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی مطرح کرد: تامین اجتماعی یک سازمان اجتماعی و اقتصادی بزرگ است که در سه عرصه بیمه اجتماعی، خدمات درمانی و در قالب اولین خریدار راهبری سلامت در کشور فعالیت دارد. اکنون حدود ۵۷ هزار رشد در توسعه خدمات سلامت داشته و اکنون هم شاهد آن هستیم.

موسوی به ۹ حوزه تخصصی که سازمان در آن زمینه سرمایه گذاری کرده است اشاره کرد و گفت: بالغ بر ۴۶میلیون نفر تحت پوشش سازمان هستند  وحدود ۸میلیون نفر هم بازنشسته هستند همچنین بالغ بر ۱۳۰۰کارگاه بزرگ، کوچک و متوسط نیز تحت پوشش بیمه سازمان هستند.

وی ادامه داد: اعتقاد داریم در صندوق‌ها چالش و بحران وجود دارد، اما بحران‌سازی افراطی را قبول نداریم. مشکلات باید حل شود و صندوق‌هاهم یک سیر طبیعی مانند همه مسائل دیگر دارند. مهم این است که ما چگونه با مشکلات مواجه شویم.

 

کد ویدیو


موسوی مطرح کرد: در دو بخش درمان انجام می‌دهیم که در بخش مستقیم آن که بسیار مهم است از هزینه‌های کمرشکن جلوگیری می‌کند. درمان مستقیم صدرصد رایگان ارائه می‌شود و برای کسانی که توانایی مالی ندارند و کسانی که حداقل بگیرند هستند خدمات خوبی است. سازمان روزانه ۱۲۰۰ خدمت سرپایی در حوزه درمان دارد همچنین در خدمات بستری چیزی حدود ۱۳۰۰۰خدمت در بخش‌ها مختلف چه بازنشسته و چه اشتغال به خدمت ارائه می‌دهد.

وی گفت: در زمان و بحث کرونا عملکرد و تعامل خوبی با حوزه کسب‌کار و کارفرما‌ها داشیم. درسال جاری ۲۶هزار کارگاه از شرایط تعطیل استفاده کردند.

 

کد ویدیو

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی تاکید کرد: در آغاز کار با چند موضوع اساسی روبه رو بودیم که یکی از آنها ناترازی شدید و کسری شدید در صندوق  بود. اوایل بالغ بر ۵هزار میلیارد تومان در پرداخت حقوق کسری داشتیم که در سال‌های گذشته برای جبران این کسری از سال ۹۲ تا ۱۴۰۰ استقراض بی رویه از بانک‌ها وجود داشت که این موضوع هم خود به نوعی یک بیماری بود.

 

کد ویدیو

موسوی ادامه داد: به جای این که با اندیشه درست آینده سازی شود آینده خواری شده بود بالغ بر ۱۰۶هزار میلیارد از بانک رفاه استقراض شده بود.

وی گفت: در دهه ۶۰ضریب پشتیبانی ۱۱بود و زمانی که ما سازمان را تحویل گرفیم ۲/۲دهم بود و این خود هم نکته چالشی بود که ما باید به آن توجه می‌کردیم. افزایش هزینه‌های تحمیل شده بدون پیش بینی که در قالب بدهی دولت خودش را نشان می‌داد. انباشت بدهی دولت یکی دیگر از چالش‌ها بود که در تامین مالی و کسری مارا با چالش روبه رو کرده بود.

رئیس سازمان تامین اجتماعی تصریح کرد: حدود ۵۳درصد بازنشستگی‌های ما بازنشستگی پیش از موعد است. متوسط بهرمنده در استاندارد جهانی حدود ۱۲ تا ۴۱ است اما الان بازنشستگی داریم که با ۳۶ سال سن بازنشسته می‌شود. این اتفاق خوبی نیست  به خصوص در مشاغلی که جز مشاغل الف هستند. این اتفاق بار مالی سنگی برای صندوق ایجاد کرده بود.

موسوی گفت: سن امید به زندگی قبل از انقلاب ۵۵سال بود اما الان به ۷۵سال رسیده‌ایم.

 

کد ویدیو

موسوی گفت: این دولت بالغ بر ۲۴۰ همت بدهی انباشته شده را پرداخت کرده است که در بت دولت‌ها بی سابقه است. حدود ۷۳ همت  درآمد داشتیم که اگر مثل سابق بودیم باید دوباره کسری بودجه پیدا میکردیم؛ اما تمام حقوق و مستمری‌ها را پرداخت کردیم. تقریبا چیزی حدود ۱۰۶ هزار میلیاد تومان بدهکاری ما به بانک رفاه تصویه شد. ۷۰ همت برای تعدیل بدهکاری‌ها پیش بینی شده است.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در بخش دیگری از این نشست با بیان اینکه در زمینه امور درمانی در کنار وزارت بهداشت بودیم، افزود: در طرح دارویار، داروهای جدیدی تحت پوشش بیمه قرار گرفت. سازمان تامین اجتماعی این داروها را تحت پوشش بیمه خود قرار داد و تامین مالی حدود ۴۰۰ قلم طرح دارویار از طریق بیمه‌ها انجام شد و تامین اجتماعی در سیستم خود این اقلام را اعمال کرد.

موسوی با بیان اینکه در سال ۹۹، ۶۰۹ میلیارد تومان برای طرح‌های بیمارستانی هزینه شد، افزود: این رقم در سال ۱۴۰۰،۱۲۰۰ میلیارد تومان بود. در سال ۱۴۰۱ نیز ۲۳۵۰ میلیارد تومان در این طرح‌ها هزینه کردیم.‌

وی درباره تعرفه‌های قرارداد و پرداختی‌ها نیز اظهار داشت: زمانی که دولت را تحویل گرفتیم حدود هشت ماه با مراکز طرف قرارداد درمانی فاصله پرداخت داشتیم و بدهی بالغ بر ۱۳ تا ۱۴ همت بود. سازمان تامین اجتماعی در سال ۱۳۹۹، ۱۷ همت به مراکز درمانی پرداختی داشت. در سال ۱۴۰۰، ۲۱.۵ همت و در سال ۱۴۰۱، ۴۱ همت به طرف‌های قرارداد پرداخت انجام شد و تاکنون ۴۶ همت در سال جاری به مراکز طرف قرارداد پرداخت کرده‌ایم.

موسوی رقم برآوردی بدهکاری به مراکز درمانی، منهای طرح دارویار را همان رقمی که سال ۱۴۰۰ سازمان را تحویل گرفته است اعلام کرد و گفت: یعنی ۱۳ تا ۱۴ همت بدهکار مراکز طرف قرارداد هستیم.

زمان پرداخت عیدی بازنشستگان

موسوی در پاسخ به این پرسش که عیدی بازنشستگان تأمین اجتماعی چه زمانی پرداخت می‌شود؟ گفت: زمان و جزئیات عیدی بازنشستگان تأمین اجتماعی هنوز مشخص نیست و باید تأمین مالی شود اما تلاش می‌کنیم در زمان مشخص پرداخت کنیم.

مخالف واگذاری سهام پرسپولیس به شستا و بانک رفاه هستیم

وی درباره واگذاری سهام پرسپولیس به تأمین اجتماعی نیز گفت: در رسانه‌ها و خبرها شایعاتی شنیدیم و تاکنون به صورت رسمی به بنده ابلاغ نشده است. البته درباره شستا و بانک رفاه مطرح شد که ما در واگذاری این مجموعه به شستا و بانک رفاه مخالفت خود را اعلام کردیم زیرا به موجب قانون AFC نمی‌توان بیشتر از یک باشگاه داشت که ما در زیر مجموعه خود باشگاه ذوب آهن را داریم که این یک مأموریت قانونی بود. همچنین باید در رویکردهای تخصصی حرفه‌ای خود فعالیت کنیم‌.

فرار بیمه‌ای ۴ میلیون نفر در سایه سکوهای اینترنتی

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی همچنین درباره بیمه نشدن سکوهای اینترنتی خاطر نشان کرد: درباره بحث سکوها یکسال است که موضع خود را اعلام کرده ایم. اینها باید بیمه اجباری شوند، اشتغال دارند و رابطه مزدی است و مکلف هستیم که به سراغ آنها برویم و ما پیگیر هستیم تا بیمه شوند. توصیه می‌کنیم توافقی مساله حل شود و اگر نباشد با توجه به مراجعات مکرر شاغلان سکوها درباره درمان و یا تصادفات ما به آنها مراجعه می‌کنیم.

وی ابراز کرد: ۳ تا ۴ میلیون نفر در این سکوها فعال هستند و با احتساب خانواده‌ها حدود ۱۲ تا ۱۳ میلیون تومان هستند و به فوریت به سراغ سکوهای اینترنتی برای اعمال قوانین حاکمیتی اینترنتی خواهیم رفت.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار