به گزارش خبرنگار استانها خبرگزاری دانشجو، روز سه شنبه یکم اسفند ماه نشست پرسش و پاسخ دانشجویی با حضور نمایندگان مردم استان بوشهر در مجلس شورای اسلامی به میزبانی دانشگاه خلیج فارس برگزار گردید.
در آغاز این نشست، دکتر مدرسی رییس دانشگاه خلیج فارس تاکید داشتند که این نشست هیج جنبه تبلیغاتی و انتخاباتی ندارد و هدف از این نشست صرفا بررسی عملکرد نمایندگان استان بوشهر در مجلس شورای اسلامی است.
سپس طبق اعلام مجری برنامه، هرکدام از نمایندگان ۴ دقیقه فرصت داشتند که نظر خود را درمورد نقاط ضعف و قوت مجلس بیان کنند.
ابراهیم رضایی نماینده مردم دشتستان، قانون شفافیت را نقطهی قوت مجلس دانست و از این عملکرد مجلس حمایت کرد. همچنین عدم نظارت صحیح را نقطه ضعف مجلس یازدهم برشمرد که چالشهای سختی را برای مجلس به وجود آورده است.
عبدالکریم جمیری نماینده بوشهر، گناوه و دیلم، مسئله محوری را نقطه قوت مجلس دانست و گفت: صحبتهای رهبری مبنی بر انقلابی بودن و وضع قوانینی راهبردی برای حل مسائل و مشکلات از افتخارات مجلس یازدهم به شمار میرود.
جمیری طرح محوری، تعدد طرحها و عدم لایحه محوری را نقطهی ضعف دانست که نتیجه آن کم کاری دولت و سپس زیر سوال رفتن عملکرد مجلس میشود.
حجت الاسلام موسی احمدی قانون اقدام راهبردی لغو تحریمها را نقطه قوت مجلس یازدهم دانست که با تصویب آن در بحث سیاستهای خارجه مانع از ایجاد مشکل برای کشور و وزارت امور خارجه شد.
غلامحسین کرمی نماینده دشتی و تنگستان پیگیری بخشی از مطالبات مردم مثل قانون جهش تولید و حذف امضاهای طلایی و همترازی حقوق فرهنگیان و همسان سازی حقوق بازنشستگان و ساماندهی کارکنان دولت و حذف پیمانکاری را نقطه قوت و کلیدی مجلس یازدهم دانست.
او درباره نقطه ضعف مجلس نیز بیان کرد: گره خوردن سرنوشت دولت و مجلس شورای اسلامی از نقاط ضعف مجلس یازدهم بوده است، زیرا عملکرد ضعیف دولت باعث زیر سوال رفتن عملکرد مجلس یازدهم شده است.
بعد از پایان صحبتهای نمایندگان، نوبت به طرح سوالات توسط دانشجویان شد. روند برنامه به این شکل بود که اسم هر نمایندهای که از پاکت قرعه کشی خارج میشد، ملزم به پاسخگویی سوال مطرح شده بود.
سوال اول در مورد قانون شفافیت و میزان حقوق و چگونگی هزینهی دفاتر نمایندگان بود.
حجت الاسلام موسی احمدی پاسخگوی این سوال بود؛ او بیان کرد که حقوق خود را از قوه قضاییه دریافت میکند و آخرین دریافتی او چیزی حدود ۲۳ میلیون تومان بوده است. وی همچنین درمورد هزینه دفاتر اظهار داشت: هزینهها همگی به مسئول دفتر تحویل داده میشود و هیچ مقداری از آن برای من هزینه نمیشود و این هزینهها توسط مدیر دفتر بین دفاتر شهرستانی توزیع میشود.
دانشجویی از دانشگاه فرهنگیان سوالی مبنی بر عدم جذب و استخدام نیروهای بومی در پارس جنوبی مطرح کرد و از بازدید مکرر نماینده دشتی و تنگستان از مدارس خاص انتقاد کرد.
غلامحسین کرمی نماینده دشتی و تنگستان گفت: از زمان آغاز کار در مجلس یازدهم تمام فازهای پالایشگاه بهره برداری و فاز چهارم تکمیل شده و چارت آنها کامل شده بود و بطور عمده دولتی یا خصوصی بوده و فقط ۲ بخش آن دولتی است
او ادامه داد: قرار بود ۸۵۷ نفر به صورت صد در صد بومی جذب پارس جنوبی شوند که نمایندگان استان به خوبی این مسئله را پیگیری کردند.
وی افزود: در دشتی و تنگستان مدرسه خاصی وجود ندارد و بیشترین مدارس تخریبی در این شهرستانها وجود دارد که در حال حاضر ۴۰ مدرسه و ۴۰ زمین فوتبال در دشتی و تنگستان در حال ساخت است.
دانشجوی دیگری خطاب به عبدالکریم جمیری نماینده بوشهر، گناوه و دیلم در خصوص روستای بندرگاه و مصرف مواد مخدر توسط مهاحرین و سرایت آنها به بومیها و در نتیجه افزایش طلاق و آسیب به بنیان خانواده سوالی را مطرح کرد.
دکتر جمیری در پاسخ گفت: موضوع اعتیاد مواد مخدر به بخش اجرایی مربوط است، ولی در خصوص اصلاح مشکلات و معضلات روستای هلیله و بندرگاه با چندین وزیر جلسه داشتیم و آنها قول مساعدت در مورد رفع مشکل اسناد زمینها را دادند.
او ادامه داد: مجلس قوانین مناسبی در خصوص جوانی جمعیت و حمایت مالی در حوزه مسکن به تصویب رسانده است. او اظهار داشت که نماینده نباید در عرصه اجرایی دخالت داشته باشد، اما در برخی موارد مانند قانون برنامه هفتم نشستهایی در همین دانشگاه داشتهایم.
دانشجوی دیگری در مورد افزایش سهم حق آلایندگی استان بوشهر سوالی مطرح کرد.
نماینده دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی در پاسخ گفت: در برنامه هفتم با پیگیریهای صورت گرفته در کمیسیون بودجه مقرر شد اعتبارات استان بوشهر از سال ۱۴۰۳ اضافه شود.
وی افزود: این افزایش اعتبار باعث سریعتر شدن روند توسعه و پیشرفت استان بوشهر میشود و کمک ویژهای به توسعه زیرساختهای درمانی، ورزشی و عمرانی میکند.
دانشجوی دیگری نماینده دشتستان را مورد خطاب قرار داد و در مورد استفاده نمایندگان از ظرفیت نخبگانی استان سوالی مطرح کرد و نیز درباره چگونگی هزینه ۲۵ میلیارد اعتبار دریافتی آنان پرسش به میان آورد.
ابراهیم رضایی در پاسخ به سوال بیان کرد: کارگروههایی با حضور افراد مختلف که سالانه دهها نشست برگزار میکنند و از ظرفیت آنان استفاده میشود، تشکیل شده است. در حوزه آب نیز دشتستان وضعیت بهتری نسبت به قبل دارد و چند سد در این شهرستان در حال احداث است.
در مورد چگونگی هزینه کرد اعتبار نیز اظهار داشت: جدولی از طرحهای عمرانی در مقابل نماینده قرار میگیرد تا با اولویت بندی، اعتبار لازم را در بین آنان تقسیم کند.
و، اما دانشجویی دست روی موضوع و مسئله مهمی گذاشت و گفت چه زمانی مردم استان از دست آلودگی فلرها و همچنین اشتغال فرزندانشان سهمی پیدا میکنند؟
حجت الاسلام موسی احمدی در جواب به سوال گفت یکی از اولویتهای کمیسیون انرژی بحث فلرها بوده که با پیگیریهای انجام شده برخی از پتروشیمیها وارد این برنامه شدند.
وی افزود: سال ۱۴۰۴ سال پایانی فلرهای پارس جنوبی بوده و تمام آنان خاموش میشوند.
وی ادامه داد: اگر موضوع اختصاص حق آلایندگی تنها یک استان درگیر باشد باید موضوع از سوی سه نهاد پیگیری شود، اما اگر مربوط به بیش از یک استان باشد موضوع در پایتخت بررسی خواهد شد.
احمدی افزود: برنامه ششم مشخص کرده که ۵۰ درصد نیروهای کارشناسی باید بومی باشند و در نیروهای پشتیبانی نیز باید بر اساس آیین نامه وزارتخانه نفت تصمیم گیری شود.
در پایان نشست نمایندگان از دست اندر کاران برگزاری نشست، تقدیر و تشکر کردند و آمادگی خود را جهت تداوم ارتباط با دانشگاه و جامعه دانشجویی بیان کردند.