به گزارش خبرنگار گروه استانها خبرگزاری دانشجو، مجموعه مدیریت شهری گرگان در دو سه سال اخیر با حواشی بسیاری روبرو بوده است. ناتوانی شورای اسلامی شهر گرگان برای چاره اندیشی برای دغدغهها و چالشهای شهر و دستگیری ۲ عضو این پارلمان شهری تا دستگیری شهردار قبلی و تعدادی از پرسنل این مجموعه و همچنین عدم ارائه چشم انداز و برنامهای دقیق برای توسعه شهر گرگان سبب شده تا تعداد زیادی از شهروندان از عملکرد مدیران دوره فعلی در پارلمان شهری و شهرداری گرگان رضایت مطلوبی نداشته باشند.
در چند جلسه اخیر شورای اسلامی شهر گرگان لایحهای ارسالی شهرداری گرگان از سوی اعضای پارلمان به تصویب رسید که بر اساس آن مقرر شد تا مبلغی در حدود ۱۸ میلیارد ریال پاداش در قالب بن سفر، به کارکنان، کارشناسان، مدیران میانی و ارشد شهرداری گرگان پرداخت شود.
هر چند پرداخت پاداش در دستگاههای اجرایی و مجموعه شهرداری امری مرسوم است، لیکن این پاداشها صرفا بر اساس اقدام شاخص و فعالیت چشمگیر پرسنل یا مدیران در نظر گرفته میشود، اما به اذعان اعضای شورای شهر گرگان و برخی مدیران شهرداری گرگان، دلیل اصلی پیش بینی این پاداش، تلاش مدیران شهرداری برای وصول منابع درآمدی و تحقق بودجه در هفتههای پایانی منجر به آخر سال است.
بسیاری از شهروندان گرگان بر این باورند که در دوره فعلی فعالیت مدیران حوزه شهرداری فعالیت و اقدامی شاخصی رخ نداده است که مستحق پاداش باشند.
مدیران فعلی شایسته پاداش نیستند
امیرعباس سنکروجی یکی از اهالی گرگان در گفتگو با خبرنگار دانشجو گفت: پرداخت پاداش به کارکنان و مدیران فرآیندی قانونی و زمینه ساز ارتقای کارآیی پرسنل میشود، اما پاداش باید برای افرادی پیش بینی شود که کار و فعالیت شایسته و فاخری انجام داده باشد.
وی گفت: در دو سال گذشته در مجموعه شهرداری گرگان اتفاق و پروژه بزرگی اجرا نشده است در عوض در حوزه جمع آوری زباله و خدمات شهری با چالش جدی روبرو هستیم و برای حل مشکل ترافیک شهر و توسعه ناوگان عمومی مرکز استان هیچ اقدام خوبی انجام نشده است.
سنکروجی ادامه داد: شهر گرگان چند پروژه عمرانی مهم مانند شهربازی مدرن، سورتمه، بازار هفت موزه، تله کابین و چند پروزه دیگر دارد که در دو سه سال اخیر هیچ پیشرفت محسوسی در تکمیل آنها اتفاق نیفتاده است، پس چرا باید به این مدیران پاداش داد.
وی گفت: پرداخت پاداش پایان سال به سبب حل مشکلات معیشتی کارکنان ردههای میانی و پایینی شهرداری اقدامی خوبی است، اما واقعا برای کدام شاهکار باید به مدیران! شهرداری پاداش پرداخت کرد.
وی گفت: در ادوار گذشته هم پرداخت پاداش مرسوم بود، اما متاسفانه ۸۰ تا ۹۰ درصد مبالغ پیش بینی شده نصیب مدیران ستاد و ارشد شهرداری میشود و بخش بسیار اندکی به پاکبانها و پرسنل صف میرسد.
پاداشها بر اساس پارامتر و توانمندی داده میشود
رییس کمیسیون اداری مالی و برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر گرگان در گفتگو به خبرنگار دانشجو اظهار کرد: لایحهای ارسالی از سوی شهرداری گرگان در این کمیسیون بررسی شد و با توجه به اهمیت موضوع و ضرورت شفافیت در خصوص چگونگی پرداخت پاداشها، دقت نظر حداکثری لحاظ شده است.
سید غلامرضا موسوی ادامه داد: لایحه در بدو امر به شهرداری عودت داده شد تا ملاکها و آیتمهای مورد ارزیابی و ارزش گذاری هر کدام مشخص شود تا احیانا حقی از مدیران و کارکنان ضایع نشود.
وی گفت: پس از ارائه توضیحات تکمیلی، این لایحه در کمیسیون مورد تایید قرار گرفته شود و به صحن ارسال شد. موسوی گفت: تلاش میشود این پاداشها که در قالب بن سفر پیش بینی شده به درستی و افراد شایسته پرداخت شود.
نظارت بر شیوه اجرا با حراست شهرداری است، شورا دخالتی ندارد!
رییس کمیسیون بازرسی و بررسی به شکایات شورای اسلامی شهر گرگان هم گفت: پرداخت پاداش مو جب ارتقا انگیزه کارکنان میشود و در اصل این لایحه مشکلی وجود ندارد، اما باید ترتیبی اتخاذ شود که پاداش مذکور شامل همه کارکنان شود و مختص به مدیران ارشد نباشد.
حجت مقسم ادامه داد: این کمیسیون بر فرآیند کلی اجرای این لایحه نظارت دارد، اما نظارت جزیتر بر چگونگی پرداختها توسط واحد بازرسی و حراست مجموعه شهرداری انجام خواهد شد تا حق کارمندی تضییع نشود.
پاداش بن سفر فرصتی برای قدردانی از زحمات مدیران است
حمید رضا آقا ملایی دیگر عضو شورای شهر گرگان هم به خبرنگار دانشجو گفت: پرسنل و کارمندان هر مجموعه اداری به عنوان مشتریان داخلی آن نهاد تلقی میشود که باید رضایت مندی آنها احصا شود.
وی گفت: اعطای بن انگیزشی سفر فرصتی بری قدردرانی از زحمات و تلاش مدیران شهرداری گرگان است، برخی مشاغل در حوزه مشاغل حساس قلمداد میشود و پرسنل و مدیران آن با رقمها مالی سنگین دسترسی دارند باید رضایت مندی آنها حاصل شود.
آقا ملایی گفت: رفاهیات و پاداش پیش بینی شده برای مدیران شهرداری کمتر از متوسط و حد متعارف است، توجه به معیشت مدیران و پرسنل یک وظیفه اولویت دار تلقی میشود.
وی ادامه داد: این پاداشها باید همه طبقات و لایههای خادمان مردم در شهرداری گرگان را شامل شود و اعضای شورای به آن نظارت کامل خواهند داشت.
پرداخت پاداش نباید از عرف و قانون بیشتر باشد
اسماعیل نادری فرماندار شهرستان گرگان هم به خبرنگار دانشجو گفت: لایحه مربوط به پاداش پایان سال یا بن سفر کارکنان مبتنی بر قانون و مقررات بررسی میشود.
وی ادامه داد: فرآیند پیش بینی پاداش برای برای پرسنل به ویژه در مناسبها و ایام پایانی سال امری مرسوم است، اما باید در چارچوب قانون باشد.
نادری ادامه داد: فارغ از مباحث قانونی اگر پاداشهای پیش بینی شده از عرف و مباحث متعارف هم بیشتر باشد با آن موافقت نخواهیم کرد.
گفتنی است این لایحه در صحن اصلی شورای اسلامی شهر مصوب و به کمیته تطبیق فرمانداری ارسال شده است و به زودی نتیجه آن مشخص خواهد شد. فارغ ازتصویب یا رد این مصوبه شورا در کمیته تطبیق، ضرورت دارد پرداخت هرگونه پاداش و تقدیر مالی بر ملاک درستی ترسیم شو د تا حقی از هیچ مدیر و یا کارکنان جز شهرداری ضایع نشود. بودجه سالانه شهرداری گرگان رقمی در حدود ۲ هزار میلیارد تومان است.