کد خبر:۱۰۸۹۹۵۳
استاندار گلستان خبر داد

موافقت وزیر کشور با پرداخت سومین بخش اعتبار۱۰۰ میلیارد تومانی لایروبی خلیج گرگان

استاندار گلستان با اشاره به ضرورت شتاب‌بخشی در اتمام فرایند لایروبی خلیج گرگان از موافقت وزیر کشور برای تسریع در پرداخت بخش سوم اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومانی برای نجات بخشی این اکوسیستم آبی خبر داد.
موافقت وزیر کشور با پرداخت سومین بخش اعتبار۱۰۰ میلیارد تومانی لایروبی خلیج گرگان

علی محمد زنگانه، استاندار گلستان در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: در حاشیه برگزاری شورای عالی مسکن اهم دغدغه‌ها و مشکلات فراری گلستان با وزیر کشور در میان گذاشته شد و مقرر شد با پیگیری و دستور وی، فرآیند پرداخت بخش سوم اعتبارات ۱۰۰ میلیارد تومانی برای لایروبی خلیج گرگان تسریع شود.


زنگانه ادامه داد: تاکنون ۲۰۰ میلیارد تومان برای رسوب برداری، تعریض و تعمیق کانال آشور و ایجاد دایک‌های چهارگانه به عنوان نخستین راهبرد اجرایی و عملیاتی احیای خلیج گرگان تخصیص یافته است.


وی گفت:توجه ویژه دولت به امر احیای خلیج گرگان سبب شد تا یکی از بزرگترین تهدیدات فراروی استان گلستان و حتی استان‌های مجاور برطرف شود.


استاندار گلستان افزود: شکل‌گیری کانون‌های ریزگرد، تشدید تغییرات اقلیمی، بروز انواع بیماری‌های فراگیر و اپیدمی، نابودی و از بین رفتن بانک ژنتیک و آبزیان خلیج گرگان از جمله پیامد‌های تاخیر در اجرای عملیات لایروبی در این زیستگاه آبی بود.

به گفته وی طرح لایروبی «کانال آشور» به عمق ۱.۵ متر و به طول ۸.۸ کیلومتر با کف کانال به عرض ۷۰ تا ۴۴۰ متر از ۲۵ خرداد سال ۱۴۰۱ آغاز شده که برداشت لای از این مسیر نقش به سزایی در نجات خلیج گرگان دارد.


لازم به ذکراست، خلیج گرگان یکی از بزرگترین مخازن آب شیرین متصل به دریای خزر هست و تداوم زندگی بسیاری از جانداران در بزرگ‌ترین دریاچه زمین به اتصال آن با دریا وابسته است.

این پهنه سال‌هاست که گرفتار چالش‌هایی از جمله کمبود آب برای تجدید حیات آبزیان، شکار بی‌رویه، لایروبی نکردن کانال‌های آبرسان، افزایش تعداد آب‌بندان و مزارع پرورش ماهی در بالا دست شده و این عوامل بر بحرانی شدن شرایط منطقه افزوده و ضرورت تلاش برای حل آن را جدی‌تر کرده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار