به گزارش خبرنگار گروه استانها خبرگزاری دانشجو، بهرام شکوری رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی در جلسهای که با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار شد گلههایی را نسبت به تولیدکنندگان ماشین آلات معدنی مطرح کرد.
شکوری گفت: وزیر محدودیت ممنوعیتی که برای ماشین آلات ایجاد شده، سبب شده ۷۷۰۰ معدن ما تعطیل شود.
وی ادامه داد: متاسفانه تحت عنوان اینکه ما حمایت میکنیم از تولید داخلی، مگر ما در معدن تولید اجنبی میکنیم که فقط ماشین سازها باید حمایت شوند؟
رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی مطرح کرد: ماشین سازان داخلی،۵۷۰۰ میلیون دلار ارز دبش۴۲۰۰ (۲۸۵۰۰تومانی) برای تولید ماشینهای بیکیفیت از دولت دریافت کرده اند که تولیدات خود را به سه برابر قیمت ماشین آلات معدنی خارجی پس از دریافت ۳۰تا ۸۰درصد پیش پرداخت با تحویل ۶ماهه که یکساله میشود به معدن کار میفروشند و بلایی که ایران خودرو و سایپا بر سر مردم آورده آمد را بر سر تولیدکنندگان معدنی با حمایت وزارت صمت میآورند.
پس از این اظهار نظر خبرنگار دانشجو با ابوالفضل رنجبر یکی از افرادی که در شرکت هپکو فعالیت میکند، گفتگو کرد تا نظرات تولیدکنندگان ماشین آلات سنگین معدنی را درباره سخنان رئیس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی جویا شود.
ابوالفضل رنجبر کارگر شرکت هپکو در این خصوص گفت: آقای شکوری مطرح کرد که به دلیل ممنوعیت واردات ماشین آلات معدنی ۷۷۰۰ معدن را تعطیل شده است. اولا این اظهار نظر صرفا روی کاغذ است و این سوال مطرح میشود که با وجود تداوم واردات و روی کار آمدن دولت جدید و موضوع حمایت از تولید کنندگان داخلی، موضوع نابودی معادن صرفا به این موضوع برمیگردد؟
وی ادامه داد: در سالهایی گذشته که منع واردات وجود نداشت، آیا آقایان مسئول در این زمینه خواب بودهاند که به یکباره در مدت یکسال باعث شده که این تعداد معدن تعطیل شوند؟
وی اظهار کرد: اگر ایشان خوب دقت کند و بدون اغماض صحبت کند خواهد دید که در گذشته با توجه به این که ممنوعیت وارداتی وجود نداشت کشور و معادن ایران پر شد از دستگاههای دسته دومی با سابقه تولید ۲۰ ساله که کارایی لازم را نداشتند. همین امر منجر به زمین گیر شدن بخشی از معادن کشور شد که حال ادعا میشود که معادن نیاز به دستگاه دارند و گاها شاهد هستیم که ادعا میکنند معادن کشور نیاز به بالای ۱۰۰۰۰ دستگاه دارند. اما در عمل اینطور نیست چرا که دولت در جهت حمایت از معادن و تولید کننده ماشین آلات طرحی را با صندوق توسعه معادن ایجاد کردند که به معادن کشور جهت خرید از تولید کننده داخل وام ۴ درصد اختصاص میدهند که انتظار میرفت معادن کشور و علی الخصوص معادن دولتی استقبال بیشتری از این موضوع داشته باشند.
کارگر شرکت هپکو گفت: وی ادعا کرده که ماشین سازان داخلی ارز برای تولید ماشین آلات بی کیفیت گرفتهاند که در پاسخ به ایشان میتوانم بگویم مگر غیر از این است که تولید ماشین آلات راهسازی طی نظارت سازمان استاندارد به صورت خاص صورت میگیرد و تاییدهایی لازم گرفته میشود. همچنین باید گفته که سابقه کیفیت این محصولات در گذشته و حال کاملا مشخص است.
وی افزود:، اما سوال از آقای شکوری این است که آیا کیفیت دستگاههای وارداتی که عموما دسته دوم هم هستند آن هم با سابقه ساخت بالای ۲۰ سال رضایت معادن را جلب کرده که اگر این طور بود الان معادن کشور تبدیل به گورستان ماشین آلات نشده بود.
رنجبر مطرح کرد: در خصوص دریافت پیش پرداخت قطعا ایشان مطلع است که دستگاههای معدنی قیمت بالایی دارند و همانند ماشین آلات سواری نیستند که تولید کننده آنها را تولید کند و در انبار خود نگهداری کند؛ بنابراین نیازمند ثبت سفارش و پرداخت بخشی از هزینه ساخت آن است.
وی در پایان درباره ادعای شکوری گفت: درباره زمان و فرایند تولید اعلام کردند که ۶ماهه یا یکساله است که میتوان از این ایشان سوال کرد آیا برای واردات ماشین آلات دسته دوم از ابتدای مراحل اداری و کاغذ بازی آنها همین سیکل زمانی را طی نمیکنند که چنین ادعایی را دارند، قطعا مطلع هستند، اما چون این دستگاههای دسته دوم عموما با رانت و دلال بازی وارد کشور میشود از عقبه آن یا بی خبر هستند یا موارد دیگری در آن میتواند نقش داشته باشد.