به گزارش خبرنگار گروه استانها خبرگزاری دانشجو، در پنجاه و ششمین برنامه دادستان ابعاد و ابهامات پرونده فرماندار قزوین، اراضی هفت سنگان و کارخانه فرنخ و مهنخ با حضور غلامحسین اسلامی صدر فرماندار سابق قزوین بررسی شد.
سرآغاز ماجراهای اراضی هفتسنگان و وضعیت فعلی پرونده فرماندار سابق قزوین
غلامحسین اسلامی صدر فرماندار سابق قزوین در این برنامه گفت: بعد از ماجرای بازداشت و چند روزی که با پند آزاد شدیم، در دروه پابند به دیوان عالی کشور درخواست اعاده دادرسی دادیم و آنها درخواست را به صورت بدوی به شعبهای دیگر ارجاع دادند، البته به جهت یکی از دادرسان شعبه، اشکالی وجود داشت که امکان رسیدگی نبود، بنده اعتراض کردم و در نهایت به شعبه دیگری ارجاع و در آنجا درخواست اعاده دادرسی را پذیرفتند و رای نقض شد.
وی افزود: بعد از نقض رای، شعبه هم عرض تعیین شد و الان یکی از شعب تجدید نظر قزوین در حال رسیدگی به پرونده است، این شعبه چند روز اخیر در خصوص یک موضوع، استعلامی از دیوان عالی کشور کرد که باید چیکار کند و الان مراحل اداری و قضایی پرونده در حال انجام است و ما هم پیگیر هستیم تا نتیجه مشخص شود.
اسلامی صدر در پاسخ به این سوال که ماجراها از کجا شروع شده است، اظهار کرد: در یک دوره شاید بشود آغاز ماجرا را حدود ۱۰ سال قبل در استان قزوین در نظر گرفت و امیدوارم در دیگر استانها چنین چیزی پیش نیامده باشد، آن چیزی که انجام شد این بود بخشی از مدیران استان در قالب و به اسم تعاونی ادارات، به خرید و تغییر کاربری اراضی کشاورزی اقدام کردند و یک مورد اراضی ستاد اجرایی هفتسنگان و در یک جای دیگر اراضی ملی را گرفتند.
فرماندار سابق قزوین ادامه داد: دولت و نهادهای حاکمیتی به معنای عام که اموالی در دستشان دارند، موظفند به بالاترین قیمت بفروشند و اگر قرار بود چیزی خریداری شود به پایینترین حد ممکن و با کیفیت خوب این کار انجام شود، این اقتضادی عقل است و مختص به دولت نیست، اما در هر دو مورد ذکر شده با فاصله قیمتی زیاد از چیزی که میتوانسته فروش برود انجام شد، یعنی با کاربری که بعدا صورت گرفت قیمت خیلی پایینتر و اراضی را به نرخ کشاورزی خریداری کردند.
اسلامی صدر گفت: ما در اراضی شهرک نیاوران با اراضی ملی و در هفتسنگان با اراضی ستاد اجرایی مواجه هستیم، اراضی متعلق به مردم است و هیچکدام از این دو مالک نیستند، اینها موظف هستند قبل از فروش کاربری را احصا کنند و اگر امکان دارد با کاربری جدید به قیمت بالاتر بفروشند و مبلغ را در جاهایی که قانون تعیین کرده است هزینه کنند.
وی افزود: در هر دو اتفاقی که رخ داد این است، قبل از اینکه ستاد اجرایی تصمیم بگیرد اراضی را بفروشد برای تغییر کاربری اقدام میکند، یعنی همین چیزی که الان اتفاق افتاده است، اما موافقت نمیشود و تا آخرین لحظه در استعلام و نامهنگاریها شهرداری تاکید میکند که کاربری کشاورزی است؛ به محض اینکه خریداری از ستاد اجرایی به تعاونی آن دستگاه انجام میشود بلافاصله قفلها باز و امکان صدور پروانه پیدا میشود و ساخت و ساز اتفاق میافتد.
بدتر از اشرافیت مسئولان، جدا کردن محل زندگیشان از عامه مردم و حرکت به سمت شهرکهای اختصاصی است
فرماندار سابق قزوین تصریح کرد: مسئولان ما زمانی که دارند کارشان را انجام میدهند و مسئولیتی از طرف حکومت و مردم به آنها واگذار شده قاعدتا امضا و اجازههای ویژهای دارند، به جای اینکه به فکر توسعه و رفاه مردم باشند بیشتر به فکر اموال و خانوادههای خودشان هستند و از این نگران کنندهتر حرکت مسئولان به سمت اشرافیت است.
اسلامیصدر یادآور شد: یک زمانی ادعا و عملمان این بود که مردم شهید رجایی را در بین خودشان میدیدند، مردم عادت داشتند مسئولان را میدیدند و تا چند سال قبل و حتی برخی مسئولان در زمان کنونی به این صورت هستند که بین مردم حضور دارند و در محلات عادی شهر زندگی میکنند.
وی گفت: یک درجه دیگر فاصله گرفتن از آرمانها این بود که مسئولان ما از محلات عادی شهر به سمت مناطق مرفه و ثروتمند حرکت کردند، الان شما در همین تهران خیلی از مسئولان را میبینید که در بخشهای گران قیمت شهر هستند و الحمدالله دولت فعلی هنوز این چنین نیست.
فرماندار سابق قزوین تاکید کرد: چند قدم بدتر این است که مسئولان میگویند ما در شهر شما هم نمیخواهیم زندگی کنیم، ما مسئول و مدیر شما هستیم، امنیت، رفاه و اداره جامعه شما با ما است، اما دلمان میخواهد در کنار شهر شما شهری دیگر درست کنیم تا زن و بچهمان با هم زندگی نکنند، اگر با هم باشند بالاخره مواجه میشوند و ما میخواهیم کلا جدا باشند.
فرماندار سابق قزوین یادآور شد: ما در این دو مورد هر دو موضوع حرکت به سمت اشرافیت و حرکت به سمت جدا شدن را دیدیم، یعنی بیایند کنار شهر در یک جای مرفه و خوش آب و هوا مکانی برای خودشان درست کنند، دور آن دیوار و دروازهای بزنند که دیگر مردم عادی امکان ورود نداشته باشند، کاخها و شبه کاخهایی برای خودشان درست کنند (البته در بکار بردن عبارات باید خیلی دقت کنیم) در خانه ویلایی ۲ هزار متری گران قیمت مستقر شوند که معمولی هم نیست و خیلی از مردم عادی شهر در آن زندگی نمیکنند.
اسلامیصدر گفت: البته این گران قیمت بودن را هم پولش را خودشان ندادند و اینجا تفاوت قیمتی چند صد برابر است، همه جا همین است که اگر قیمت اراضی کشاورزی اطراف شهر را در هر نقطهای از کشور چند برابر کنید تازه به پایینترین کیفیت قیمت اراضی مسکونی میرسد.
جوامع دروازهای، درد دامنگیر برخی از مسئولان قزوین
وی اظهار کرد: این بدترین کاری است که برای جامعه میشود اتفاق بیوفتد، در پستترین جوامع لیبرالیستی غرب این اتفاق در حال رقم خوردن است، در جاهایی که جامعه رها شده مانند آمریکای جنوبی و مرکزی این پدیده را میبینید و در جامعهشناسی شهرسازی اینها را میگویند جوامع دروازهای یعنی ثروتمندان شهر و جامعه که اختصاص پیدا میکند به تعدادی از مدیران نظارتی، قضائی و امنیتی که بروند کنار شهر برای خودشان شهرک ویلایی بسازند، این یک انحراف عمیق و شکاف است که با هیچ ترتیب پر نمیشود و با هیچ مالهای رفو نمیشود.
قدر حرکت مقدس مطالبهگری مردم قزوین را بدانیم
فرماندار سابق قزوین یادآور شد: یک موقع محلاتی از شهر را میگفتند مرفهنشین، بیان میکردیم حداقل در یک شهر هستند که البته این هم پسندیده نیست و حضرت امام خمینی (ره) در این خصوص فرمودند «آن روزی که دولت ما توجه به کاخ پیدا کرد، آن روز است که باید ما فاتحه دولت و ملت را بخوانیم»، ما میخواهیم فاتحه انقلاب و کشور خوانده نشود و این بود که در قزوین حرکتی مقدس توسط مردم، دانشجوها، روحانیت و هیاتهای مذهبی راه افتاد.
اسلامی صدر گفت: باید قدر حرکت را بدانیم، اینکه رسانه شما چندین بار به قزوین پرداخت من فکر میکنم توفیقی ویژه است، در یک شهر با وجود اینکه بخش عمدهای از مقامات امنیتی، قضائی و اجرایی وارد پروندهای میشوند که انحراف از انقلاب دارد به یک دفعه همه مردم به حدی که میتوانستند قیام و تقابل میکنند.
وی افزود: نقطه آرمانی ما این است تا هیاتهای مذهبی همزمان با مراسم به مسائل روز جامعه یعنی همین چیزی که در قزوین اتفاق افتاد بپردازند، سال ۱۳۹۸ برای پرداختن به موضوع فراخوانی داده شد و همه پای آن را امضا کردند، امام جمعه چندین بار در خطبههای نماز جمعه به آن پرداختند که این نقطه عطفی در منطقه قزوین است.
فرماندار سابق قزوین اظهار کرد: ما با شخص خاصی کاری نداریم که مثلا دست روی آن بگذاریم، ما با فرایند کار داریم که به جای صیانت نهادهایی که برای بیت المال و منافع مردم تشکیل شده است بخواهد مسیر دیگری را پیش بگیرد.
دانشجویان در خط مقدم مطالبهگری و عدالتخواهی
اسلامی صدر گفت: یکی از اقشاری که خیلی در مطالبهگری فعال شد دانشجویان بودند، تمام دانشجویان در نشست و تجمعات این موضوعات و وضعیت پروندهها را میپرسیدند که حتی در برخی از جاها برخوردهایی خارج از چارچوب با آنان شد، مثلا یکی از دانشگاهها ۲ نفر از دانشجویانی که فقط سوال پرسیده بودند که چرا اینجوری شده است تعلیق و محروم از تحصیل شدند، البته استنادشان به پروندههای قبلی بود، اما خب بلافاصله بعد از این اتفاق انجام شد.
وی در خصوص کلیپ پخش شده در برنامه دادستان با اشاره به دیدار دانشجویان دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) با دادستان و رئیس کل دادگستری استان قزوین افزود: یکی از دانشجویان در این دیدار به جلسهای اشاره میکند، چون آقای دادستان گفتند از خود آقای اسلامیصدر بپرسید من اینجا برای اولین بار شرح میدهم، قبل از آن ممنوعیت مصاحبه وجود داشت و خیلی از تشکلها پیگیر آن جلسه بودند که بنده در همین رسانه به دلیل اینکه به دانشجویان تعلق دارد توضیح میدهم.
جزئیاتی جدید از جلسه فرماندار سابق قزوین با دادستان و نامزد انتخابات مجلس
فرماندار سابق قزوین اظهار کرد: روز شنبه هنوز فرماندار بودم و به استناد پرونده قضایی جلب بنده صادر شد، روز پنجشنبه هفته قبلش به درخواست و اصرار دادستان محترم قزوین به دلیل لطف و محبتی که داشتند میخواستند کار به اینجاها کشیده نشود، البته میتوانستند از اختیارات قانونی دیگرشان استفاده کنند و اینجا صلاح دادنستند از مصالحه طرفین استفاده کنند؛ از طریق یک نفر از بزرگان و ریش سفیدان شهر درخواست دادند جلسه تشکیل شود که بنده در ابتدا پاسخ نه دادم و گفتم صلاح نیست.
اسلامی صدر گفت: چون شاکی به تصادف یکی از کاندیدهای مطرح شهرستان بود، گفتم ایشان کاندید مجلس است و انتخابات را هم بنده باید برگزار کنم، اگر پیش از انتخابات جلسهای که مردم امکان اطلاعی از آن را ندارند بین فرماندار و کاندید تشکیل شود میتواند تردید ایجاد کند، دقیقا با همین عنوان مطرح کردم که امکانش نیست.
وی افزود: روز پنجشنبه آقای دادستان با بنده تماس گرفتند که باید بیایید، من گفتم مگر دستور قضایی است؟ عنوان کردند شما این را فرض کنید، پنجشنبه ظهر ما رفتیم دفتر آقای دادستان که در آن جلسه ایشان، دو نفر از معاونین و فردی که هم شاکی پرونده و هم کاندید انتخابات مجلس بود حضور داشت؛ بعد از صحبتهای مقدماتی که دادستان محترم لطف داشتند و مطرح کردند فرد شاکی ۲ تا شرط گذاشتند که یکی از آنها کلا نامربوط و خارج از موضوع بود.
شرط عجیب شاکی یا نامزد انتخابات؛ اگر بخواهی شکایتم را پس بگیرم، باید تضمین تایید هیات نظارت بدهی!
فرماندار سابق قزوین اظهار کرد: اما شرط بعدی و اصلی اینطور بود که باید به من تضمین دهید تا در هیات اجرایی و نظارت تایید شوم، در واقع حرفشان این بود که اگر بخواهی من حرفم را پس بگیرم و تو زندان نروی، اینجا در حضور دادستان باید به من تضمین تایید بدهی؛ قاعدتا در آنجا جلسه من این موضوع را رد کردم و گفتم هنوز هیچ چیزی مشخص نیست و پرونده باید از راههای قانونی آن طی و مطالعه شود و در نهایت هیات اجرایی تصمیم میگیرد، هر دو شرط رد شد و ما از جلسه بیرون آمدیم.
اسلامی صدر گفت: بعد از اتمام جلسه تقریبا دادسرا تعطیل شده و خارج از ساعت اداری کسی آنجا نبود، این را برای این میگویم که شنبه اول وقت اداری قبل از اینکه وارد دفترم شوم جلب بنده صادر شد، یعنی پنجشنبه آخر وقت جلسه تمام و شنبه بدون فوت وقت جلب آمد، در آن روز چون دفتر فرمانداریها معمولا پر از ارباب رجوع است، بنده به رئیس دادگستری زنگ زدم که امروز را مهلت دهید و به استاندار هم زنگ زدم و گفتم، چون روز دوشنبه اولین جلسه هیات اجرایی و خیلی نزدیک انتخابات است جایگزین مشخص شود تا با خیال راحت بروم.
گزارش تصویری:
وی افزود: یکشنبه صبح هم با توجه به تماسی که با رئیس کل دادگستری در روز قبل داشتم و مطرح کردم فردای برای معرفی میروم خودم را معرفی کردم، برخی میگویند خودش رفت معرفی کرد در صورتی که شنبه از اجرای احکام زنگ زدند که جلب صادر و رئیس پلیس شهرستان ساعتی بعد زنگ زد که جلب صادر شده است، وقتی ابلاغ شد خب قاعدتا باید برای معرفی میرفتم.
شاکی خصوصی در مورد توییت آخر وجود نداشته است
فرماندار سابق قزوین تصریح کرد: از طرف دیگر وضعیت بدتر از بازداشت جلب فرماندار بود، فرماندار بالاترین مقام اجرایی شهرستان و نماینده حاکمیت است، خودم برداشتم این بود نباید دستگیری انجام میشد و برای همین خودم یکشنبه صبح رفتم و زمانی که زندان بودم گفتند بیرون این حرف و حدیثها زده میشود و دانشجویان هم از آقای دادستان ماجرا را پرسیدند و ایشان گفتند که من گفته بودم درخواست اعاده دادرسی بدهید، بله من تابستان قبل از بازداشت دو مرتبه درخواست اعاده بر اساس ماده ۴۷۷ به رئیس کل دادگستری دادم که نتیجه نداد، هم درخواست اعمال ماده ۴۷۵ به دادستان دادم که آن موقع نظرم این بود فرایند ایراددار طی شده، چون شاکی خصوصی در مورد توییت آخر وجود نداشته است.
اسلامی صدر یادآور شد: بازپرس از پلیس فتا میخواهد گزارش دهد، آنها هم گزارش تهیه میکنند و تصویر توییت را برای بازپرس میفرستد و بازپرس هم متن توییت را مستحق کیفر میداند و نهایت کیفر خواست صادر میشود.
وی گفت: وجود مدعی العموم یا دادستان برای مواقعی است که منافعی از مردم تضیع میشود و به شکلی نیست تا یک فرد مشخص شکایت کند، اما من خودم بیشترین تعجب را از اینجایی کردم که ما بیشترین استناد را در توییت ذکر کردیم تا یک جایی متوجه شود، زمینی که ۱۲۰ قطعه است و تقریبا هر قطعه در آن منطقه حدود ۳۰ میلیارد خرید و فروش میشود چیزی حدود ۳ هزار ۶۰۰ میلیارد تومان ارزشش است و فاصله بسیار زیادی بین کشاورزی و مسکونی وجود دارد.
چرا ستاد اجرایی هیچ پاسخ و شفافسازی در خصوص اراضی انجام نمیدهد؟
فرماندار سابق قزوین افزود: ما تصورمان این بود بعد از توییت اولا خود ستاد اجرایی متوجه میشود که مثلا ای داد! اموال من برباد رفت و یک ماده وجود دارد که صریح است و اگر قاضی تشخیص دهد معامله باطل است، فکرمان این بود اگر هم ستاد اجرایی وارد نشود مثلا دادستان ابلاغ میکند که مثلا آقای ستاد اجرایی شما چیکار کردی؟ چرا اینکار را نکردی و خودت را هم به تخلفات اداری میفرستم، چون ترک فعل داشتید؛ نمیدانم شاید مراحی طی شده است به کسی نگفتند، شاید آقای دادستان اداره را توبیخ کردند و شاید ستاد اجرایی مروری داخل خودشان از این اتفاقات داشتند و اگر اینها نباشد که وضع خیلی خراب است.
وی اضافه کرد: من هم راضی هستم که مقامات مسئول توضیح دهند، بگویند اسلامی صدر دارای نیت بد بود، علم به قوانین نداشت و با او هم برخورد کردیم، اما حرفش را پیگیری کردیم حالا یا زمینها برمیگردد و یا مثلا آخر ماجرا متوجه میشویم واقعا چیزی که بنده مطرح کردم صحیح نبود، اما در مقابل نهایت دقت روی متن توییت شد، من خودم قبل از انتشار به چندین حقوقدان نشان دادم و گفتند نه چیزی ندارد.
اعلام آمادگی برای مناظره و پاسخگویی ستاد اجرایی و دادگستری قزوین
اسلامی صدر گفت: این برخورد روش درست با تصمیمات نیست، بیایند میزگرد بگذارند و اصلا همین جا تشریف بیاورند منم برای تمام مطالبی که پیگیر شدم مانند مجتمع ویلایی نیاوران، هفت سنگان و فرنخ و مه نخ چندین بار اعلام آمادگی کردم با هر شرایطی که آنها بگویند مناظره کنیم تا دلیلشان را بیان کنند که کدام قانون به آنها اجازه داده است که تصمیم بگیرند.
فرماندار سابق قزوین تاکید کرد: همه ما نظر رهبر معظم انقلاب را در خصوص ستاد اقتصاد مقاومتی میدانیم، این ستاد میگوید اگر تولید دارید تقویت کنید، این کارخانهها تقریبا نیاز کشور به نخ را تامین میکردند، اگر به مشکل خورده بودند که ما باید آنها را برطرف میکردیم نه اینکه به اصطلاح غیب، نیست و هر اسمی که برایش میگذاریم انجام شود.
بیشتر بخوانید:
پابند الکترونیک فرماندار قزوین بعد از ۹۱ روز باز شد
حکم فرماندار سابق قزوین نقض شد
مطلبی که صحت و سقم آن تایید نشده، چگونه نشر اکاذیب است؟! / مغفول ماندن قید تشویش اذهان عمومی و اضرار به غیر، در ماجرای فرماندار قزوین
جزئیات و ابعادی جدید از پرونده فرماندار قزوین/ تناقض در رای؛ آرای صادره شعبه ۱۱۱ قزوین تفسیری قابل تامل و بازنگری است
مجازات تکمیلی حکم فرماندار قزوین، در ماده ۲۳ قانون مجازات اسلامی نمیگنجد /امر به معروف و نهی از منکر مسئولان، با دهان بسته!
وی افزود: ستاد اقتصاد مقاومتی دستور العمل دارد، اما میبینید دقیقا عکس این عمل شد، خلاصه و روح دستوری ستاد برای دادگستری اینگونه است که مراقبت کند تولید از جانب آرا و دستورات قضایی که صادر میشود متوقف نشود؛ چون قبل اینها را داشتیم مثلا بخشی از کارخانه و یا کل آن برای طلبکار و بدهی تعطیل میشد، حالا شما از کجا به این دستور رسیدید که همه چیز فروخته شود و فقط یک سوله در آنجا باقی بماند.
اسلامی صدر تصریح کرد: اگر فضا بسته شود اشتباهات بیشتر میشود، آقای کاشانی وکیل دادگستری مطرح کردند مگر شما میخواهید دهن مردم را ببندید؟ دیگر هیچ وقت ما نمیتوانیم ببینیم که ۶۰ تن در روز نخ تولید شود، دیگر چیزی نیست، نخ ماده اولیه ۵۰۰ کارخانه بود و بالاخره گذشت، ما میخواهیم چنین اتفاقاتی در آینده رخ ندهد، در فضایی که فکر کردید تصمیمی درست است و قطعا هم از روزی نیت خیرخواهانه، کاری را انجام دادید، اما اینکه اجازه ندهید کسی بگوید چرا چنین تصمیمی گرفتید که نمیشود! الان اگر کسی چیزی نگوید این ادامه پیدا میکند و چند ماه بعد با یک بحران خیلی گستردهتر در جاهای دیگر مواجه میشویم.
فیلم کامل پنجاه و ششمین برنامه دادستان: