به گزارش خبرگزاری دانشجو؛ عید نوروز و ماه مبارک رمضان با تمامی جذابیتها و شیرینیهایی که دارد تا روزهای آینده به خانههای ایرانیان خواهد آمد؛ رویدادهایی که شور و شوقی بین خانوادهها ایجاد خواهد کرد.
در این بین، اما وضعیت بازار نیز مورد توجه خانوادهها است؛ گرانیهای برخی کالاهای اساسی در شرایط نبود نظارت دقیق، میتواند شیرینی نوروز و رمضان را به کام خانوادهها تلخ کند. از این رو خراسان شمالی از روزهای قبل خود را آماده کرده تا ضمن برآورده کردن نیازهای اساسی مردم همچون میوه، گوشت و...، نظارت حداکثری را نیز بر بازار داشته باشد.
از این رو تمامی نهادهای مسئول عزم خود را جزم کرده اند تا بتوانند بازار شب عید را کنترل کرده و لحظات آرامی را برای خانوادهها به ارمغان بیاورند.
نظارت حداکثری استاندارد بر بازار
محمد خوران، مدیرکل استاندارد خراسان شمالی در این راستا اظهار کرد: نظارت و بازرسی بر کیفیت کالاها و خدمات مشمول استاندارد اجباری در بازار استان به وسیله ۱۸ بازرس در حال انجام است.
وی افزود: طرح عیدانه استاندارد استان آغاز شده و تا نیمه فروردین ماه سال آتی ادامه دارد و در آن ۶ گروه بازرسی سه نفره بر بازار نظارت دارند.
وی افزود: این طرح با هدف ارائه خدمات مطلوب به شهروندان و مسافران نوروزی اجرا و در آن نظارت دقیق و مستمر بر کالاها، خدمات، هتل ها، مراکز تفریحی و خدماتی انجام میشود.
خوران بیان کرد: نظارتهای استاندارد بر بازار در طول سال انجام میشود، اما نظارتها در آستانه نوروز تشدید شده است و در این بازرسیها، کالاها و خدمات مشمول استاندارد اجباری کنترل مضاعف شده و در صورت وجود و توزیع کالاهای بدون پروانه استاندارد و پایینتر از حد کیفیت، خدمات فاقد ایمنی و استاندارد، برابر قوانین رسیدگی و برخورد خواهد شد.
وی افزود: هتل، هتل آپارتمان ها، زائر سراها، فرودگاه و پایانههای مسافری، فروشگاههای زنجیره ای، مراکز تفریحی، میادین میوه و تره بار، قالیشوییها و مراکز شیرینی و آجیل هم مورد بررسی قرار میگیرد.
مدیرکل استاندارد خراسان شمالی تاکید کرد: مصرف کنندگان میتوانند برای بررسی اصالت علامت استاندارد کالای خریداری شده کد ۱۰ رقمی زیر علامت استاندارد را به سامانه ۱۰۰۰۱۵۱۷ پیامک کرده و از این طریق از ویژگیهایی نظیر نام واحد تولیدی، نشانی محل تولید محصول و اعتبار پروانه. استاندارد آگاه شوند.
فعالیت تعزیرات حکومتی
کامران ملک صادقی، مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان شمالی نیز در جمع خبرنگاران گفت: طرح نظارت بر بازار نوروز و ماه مبارک رمضان از امروز (چهارشنبه) در استان آغاز شد و تا پایان ماه مبارک ادامه دارد.
وی افزود: نظارتها بر بازار در طول سال انجام میشود، اما در آستانه نوروز و ماه مبارک رمضان تشدید شده است.
وی افزود: تقاضا برای خرید و تامین انواع کالاها در روزهای پایانی سال افزایش یافته است از این رو برای جلوگیری از تخلفات بویژه گرانفروشی، نحوه عرضه کالاهای مختلف رصد میشود.
وی با بیان اینکه در این طرح نحوه عرضه اجناس و مایحتاج مردم در ماه مبارک رمضان هم مورد بررسی و رصد قرار میگیرد خاطرنشان کرد: هدف از اجرای این طرح کنترل و نظارت بر بازار و ایجاد آرامش در جامعه است.
ملکی صادقی افزود: طرح نظارت بر بازار ویژه نوروز و ماه مبارک رمضان با مشارکت بازرسان اداره کل صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، اتاق اصناف، دامپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی، استاندارد، میراث فرهنگی و سایر نهادهای ذیربط در حال اجرا است.
وی با تاکید بر برخورد جدی و قانونی با متخلفان اظهار کرد: مردم و مسافران در صورت مشاهده هرگونه تخلف، موضوع را از طریق پلهای ارتباطی تعزیرات حکومتی شماره تلفن ۱۳۵ یا سامانه اینترنتی ۱۳۵ و یا با تلفن ۱۲۴ به گزارش کنند تا اسرع وقت تخلف مورد بررسی و رسیدگی قرار گیرد.
نظارتهای بهداشتی نیز در جریان است
محمدرضا اکبری، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در گفتگو با دانشجو بیان کرد:: طرح تشدید نظارت بهداشتی از ۱۵ اسفندماه ویژه عید نوروز و ماه رمضان با هدف تامین سلامت و امنیت غذایی شهروندان در استان آغاز شد.
وی افزود: در این طرح تیمهای بازرسی بهداشت از مراکز تهیه و توزیع موادغذایی و اماکن عمومی، اماکن بین راهی و سامانههای آبرسانی بازرسی خواهند کرد.
به گفته وی؛ اماکن عمومی شامل رستورانها، آشپزخانهها، نانواییها، هتلها، کارگاههای شیرینی پزی، مساجد، جایگاه عرضه سوخت و اماکن متبرکه است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی افزود: نمونه برداری از موادغذایی مشکوک به فساد، طغیان بیماریهای قابل انتقال از غذا، ارسال به آزمایشگاه موادغذایی معاونت غذا و دارو و رسیدگی به شکایات مردمی از اقداماتی است که در این طرح دنبال میشود.
سازمان صمت پای کار نظارت حداکثری
علی وفاخواه، معاون بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی گفت: ۹ تیم بازرسی در قالب طرح تشدید نظارت نوروز ۱۴۰۳ بر نحوه عرضه کالا در بازار استان نظارت میکنند.
وی افزود: طرح تشدید بازرسی از بازار به مناسبت فرا رسیدن نوروز و ماه مبارک رمضان از هشتم اسفند ماه جاری آغاز شده است و تا ۲۴ فروردین ماه سال آتی ادامه دارد.
وی با بیان اینکه ۱۸ نفر بازرس در این طرح مشارکت دارند و بازرسان با هرگونه تخلف صنفی برخورد میکنند افزود: در این طرح نظارت ویژه بر نحوه عرضه کالاهای پرمصرف این روزها از قبیل شیرینی و شکلات، کیف و کفش، پوشاک، میوه و تره بار و لوازم یدکی نیز در دستورکار است.
معاون نظارت، بازرسی و حمایت از حقوق مصرفکنندگان اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی گفت: تشدید نظارت بر بازار با هدف جلوگ
یری از افزایش قیمتها در ماه پایانی سال و در آستانه ماه مبارک رمضان انجام میشود و رویکرد ما ایجاد آرامش در بازار، جلوگیری از سوء استفاده سودجویان و افزایش رضایت مردم است.
وی خاطرنشان کرد: در این طرح بازرسی از انبارها، اماکن نگهداری کالا، عمده فروشان، بُنکداران، میادین میوه و تره بار، شرکتهای پخش، فروشگاههای زنجیرهای و بزرگ، مراکز اقامتی و گردشگری، هتلها و مهمانپذیرها، بینراهیها، سایر مراکز خدماتی خودرویی داخل و برون شهری، دفاتر هواپیمایی و قطار، پایانههای مسافربری و ترمینالها و خردهفروشان مورد بازرسی قرار میگیرد.
وفا خواه اظهار کرد: تمامی واحدهای اقتصادی، صنفی، خرده و عمده فروشی در استان نسبت به رعایت قوانین نظام صنفی از جمله درج برچسب قیمت، رعایت درصد سود سازمان حمایت و صدور فاکتور اقدام کنند.
برپایی نمایشگاه بهاره با هدف دسترسی ارزان مردم به محصولات
علاوه بر این به منظور دسترسی مردم به کالاهای ارزانتر نمایشگاههایی در سراسر استان راه اندازی شده تا مشتری مستقیم از خود تولید کننده این کالاها را خریداری کند.
حسین حاجی بگلو، رئیس سازمان صمت خراسان شمالی اظهار کرد: نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در خراسان شمالی به مناسبت نوروز و ماه مبارک رمضان در ۵۰۰ غرفه دایر میشود.
وی افزود: ۲۵۰ غرفه از ۵۰۰ غرفه نمایشگاههای بهاره استان مربوط به شهر بجنورد است که از ۱۷ تا ۲۵ اسفندماه در محل بازار روز امام رضا (ع) گشایش یافته است.