به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، روح الله سهرابی، مدیرکل نظارت بر عرضه و نمایش فیلم سازمان سینمایی در گفتوگویی با فریدون جیرانی برای اعتماد آنلاین در مورد ادعای موجود مبنی بر وجود جریانی که به دنبال سینمای ایدئولوژیک است، طی سخنانی گفت: اتفاقا معتقد هستم که چنین چیزی نیست. اگر باشد، بر میگردد به بخش محدودی از فیلمها و تعداد معدودی از فیلمها که رویکرد و نگاه ایدئولوژیک دارند که همان هم باید باشد. مطلقا این طور نبوده که بگوییم همه سینمای ما باید ایدئولوژیک باشد. گرچه معتقدم سینما بالذات ایدئولوژیک است.
وی ادامه داد: سینمای امریکا ایدئولوژیک است. آخرینش «اوپنهایمر» است که ذات و خود ایدئولوژی است. با اینکه به این معتقد هستم ولی باز ما به سینما، ایدئولوژیک نگاه نکردهایم. جایی که باید ایدئولوژیک نگاه میکردیم، نگاه کردهایم، پیش هم بردهایم و پشتش هم ایستادهایم. ولی عمده سینمای ما همین فیلمهایی هستند که طی این سالها تولید شدهاند.
سهرابی پیرامون پیامدهای عهدشکنیهای سینماگران خاطرنشان کرد: یک مساله و معضلی که من به شخصه در سازمان سینمایی با آن درگیر هستم، یکی از گله مندیهایم از سینماگران این است که ای کاش به اعتماد هم درست پاسخ بدهیم. شما به عنوان فیلمساز وقتی نزد بنده تشریف میآورید و با هم قرار و مدار میگذاریم- ولو به غلط- و شما آن قرارها را میپذیرید، یا ما- حتی به غلط- می پذیریم، منتها به تعهد فیمابین میرسیم و میپذیریم که طبق آن تعهد پیش برویم، اگر شما به عنوان سینماگر عهدشکنی کنید و من به این باور برسم که شما دروغ گفتهاید و من را فریب دادهاید و امتیاز و مجوز را گرفتهاید، ممکن است به نفر بعد از شما بدبین شوم. یعنی اعتماد در من از بین برود. کما اینکه شما هم همین طور هستید.
وی افزود: اگر من به عنوان مدیر به شما میگویم این اصلاح را انجام دهید، به شما پروانه نمایش میدهم و در فلان تاریخ هم اکران خواهید داشت. اگر انجام ندهم اعتماد شما به من که از بین رفته هیچ، اعتمادتان به مدیران دیگر آن مجموعه هم از بین خواهد رفت. دوستان ما تعهدات را امضا میکنند، اصلاحات را انجام میدهند و اظهار همراهی، تعامل و همدلی دارند و ما هم با تمام نیرو پشتشان میآییم، پروانه ساخت میدهیم. یک سال میگذرد و یک دفعه خبری یا عکسی از فیلم میآید که میبینیم بازیگر اصلی فیلم بیحجاب است. در فلان جشنواره هم هست. هیچ ایرادی ندارد. شما که قرار است بازیگر بیحجاب به فیلم تان ببرید اصلا نیاز ندارید پروانه ساخت بگیرید. با مدلی که معتقد هستید، بروید تولید کنید. پس چرا پروانه ساخت میگیرید؟ شما که قرار است بدون حجاب کار کنید، وقتی پروانه ساخت هم میگیرید یعنی هم سر سیستم کلاه میگذارید و هم اعتماد سیستم به سینما را سلب میکنید. آن فیلم را اکران میکنید. امروز در یک جلسهای صحبت میکردم که انگار جشنوارهها هم فهمیدهاند و حنای برخی دوستان برای آنها هم رنگی ندارد. یعنی برلین هم فهمیده سینما باید اول سینما باشد و بعد به مسائل دیگر بپردازد.
مدرس سینما و تلویزیون: در جریانات سال قبل که خیلی هم اصطلاحا شلوغ پلوغ شد و بالا گرفت، سینماگری داشتیم که در یکی از ۱۵۰۰ جلسهای که داشتهام میآمده، بازیگری نزد من آمده و با هم صحبت کردهایم و درددل کرده و بغضش ترکیده. اگر مصاحبه من را میشنود حتما خودش میتواند شهادت دهد. گفته ۲۰ میلیون تومان بیشتر در حساب من نیست من را کمک کنید که از این وضعیت دربیایم، ممنوع الخروجی من رفع شود. ما با همان نماینده تام الاختیار دادستان جلسه گذاشتهایم درخواست کردهایم و یک نشست مشترک گذاشتهایم. همین بنده خدایی که به زعم خودش «۲۰ میلیون» در حسابش بوده، برای بدهیای که به یک ارگان دیگر داشته با مدیرعامل آن ارگان تماس گرفتم و گفتم با فیلمی که قبلا ایشان تهیه کرده بدهیاش را تهاتر کنید. آنها هم پذیرفتند و گفتند بررسی کنیم. یعنی تا این حد به حل مشکل یک فرد ورود کردهایم. دو روز بعد از طریق فضای مجازی مطلع میشوم که ایشان از ایران فرار کرده. یعنی ممنوع الخروجی که رفع شده رفته و تمام بالا تا پایین همه مبانی و اصول و پایههای یک سیستم و مملکت را زیر سوال برده.
مدیرکل نظارت بر عرضه و نمایش فیلم سازمان سینمایی در ادامه تصریح کرد: اگر بخواهم مصداق بگویم و چند مثال بزنم، باورتان نمیشود. بعضی از دوستان که با ما صحبت میکنند، تعجب میکنند که ما هنوز هم به این جماعت اعتماد میکنیم.