به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام سیدعلی قاضی عسگر تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) به مناسبت ماه مبارک رمضان در این آستان مقدس به سخنرانی پرداخته و گفت: وظیفه ما تبعیت از دستورات امام و ائمه معصومین(ع) است که باید در زندگی خود آنها را جاری کنیم. اگر این اتفاق رخ ندهد همچون کسی هستیم که به بیماری دچار بیماری شده و پزشک برای او نسخه مینویسد اما به آن عمل نکرده و اجرا نمیکند پس آن نسخه برای او نتیجهای در بر نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه در قرآن کریم وظایف پیامبر(ص) ائمه معصومین(ع) در حوزهژ هدایت بشری تبیین شده است، عنوان کرد: نخستین وظیفه آنها تزکیه امت است. مسئله اول تزکیه و تهذیب نفوس مردم و اصلاح اخلاق و رفتار مردم است که در چند جای قرآن این تعابیر مشاهده شده است. اولین گامی که پیامبر(ص) برمیدارند برای این است که مردم مهذب شوند و رفتار و اخلاق اسلامی پیدا کنند و به یکدیگر ستم نکنند، دنبال جامعه متمدن اسلامی باشند.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) ادامه داد: در گام دوم مسئله تعلیم کتاب و حکمت است. قرآن کتاب جامعی است که خداوند تبارک و تعالی آن را نازل کرده که شفابخش دردهای اخلاقی، اجتماعی و رفتاری مردم باشد.
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسگر با بیان اینکه عهد دیگری که بر عهده پیامبر(ص) گذاشته شده ایجاد قسط و عدالت در جامعه است، اظهار کرد: این امر فقط مربوط به پیامبر ما نیست همه انبیا این وظیفه را داشتند. پیامبران بستر را فراهم میکنند و مردم باید خود عدالت و قسط را در جامعه به اجرا بگذارند.
وی با بیان اینکه تبیین حلال و حرام الهی از دیگر وظایف پیامبر(ص) بوده است، گفت: این نکته بسیار مهم است که خداوند مانع لذت بردن مردم نیست و چیزی که برای مردم مشکلی ندارد هیچگاه حرام نمیکند. درباره حلال ها تعبیر قرآن به طیبات است. خداوند میفرماید من این همه خوردنی برای شما حلال کردم. انواع آنچه برای انسان مفید است از درون دریاها، صحراها و گیاهان برای مسلمانان حلال اعلام کرده است اما برخی از آنها برای انسان ضرر دارد که آنها را حرام کرده است. اگر خداوند می فرماید مشروبات الکلی برای شما حرام است چون روی سلولهای مغز، قلب و کبد اثر مخرب میگذارد و شما را از حالت عادی خارج میکند. این امر را با گذشت زمان علم ثابت میکند در کشورهای زیادی میگویند که کسی که مشروب خورده رانندگی نکند زیرا عقل او ضایع شده است. امروز مشکلات فراوانی از برای بشر از ناحیه مشروب خواری و قماربازی است. اسلام میگوید گوشت خوک حرام است از گوشت گوسفند، گاو یا ماهی استفاده کنید. وقتی خداوند قانونی را درباره حلال ها و حرام معین می کند باید اطاعت کنیم و بدانیم که این دستورات دلیل و علت دارد.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) ادامه داد: پیامبران وظیفه دارند زنجیرههای اسارت و بندگی را از گردن مردم بردارند و آنها را آزاد کنند یعنی آزادسازی مردم از وظایف انبیا است. وقتی پیامبر(ص) از دنیا میروند رسالت و مسئولیت ایشان خاتمه پیدا نمیکند. ما معتقدیم که پس از پیامبر(ص) ائمه و اهل بیت(ع) وظایف ایشان را انجام میدهند با این تفاوت که بر پیامبر وحی میشد اما بر اهل بیت وحی نمیشود؛ چون اسلام دین کاملی است. آنها وظیفه دارند همان قرآن و دینی را که پیامبر(ص) آورده است برای مردم تبیین کنند.
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسگر با بیان اینکه شرایط اهل بیت(ع) با یکدیگر متفاوت بوده است، ابراز کرد: وقتی معاویه بر روی کار میآید بسیار بر امام حسن(ع) سخت میگیرد و بر علیه امام توطئه کرده نقشه میریزد و شایعه پخش میکند. هنر ائمه(ع) این بوده است که برای ادامه دادن مسیر رسالت پیامبر متناسب با شرایط زمان و مکان عمل میکردند. در مقابله با فقر بو یچارگی مردم و حل معضلات اقتصادی آنها امام حسن(ع) خود را در کنار فقرا قرار میدهد و به آنها کمک میکردند تا جایی که لقب کریم اهل بیت(ع) را به ایشان میدهند. هر کس به مدینه میآمد و گرفتاری داشت به او میگفتند که به درب منزل امام حسن مجتبی(ع) برو زیرا حتماً تو را کمک خواهد کرد.
وی گفت: نیم قرن از عمر اسلام نگذشته بود اگر امام وارد جنگ می شدند در حالی که مردم فهم درست را ندارند دین از بین میرفت و تحریف میشد، وقتی امیرالمومنین در محراب به شهادت میرسند و خبر به شام میرسد برخی میگفتند مگر علی نماز میخواند که در محراب به شهادت رسیده است، معاویه به شدت منع میکرد که امیرمومنان امام علی(ع) مدح بشود، او به خانههای مردم گوسفند میفرستاد و میگفت اگر پرسیدند چه کسی داده بگویید معاویه وقتی گوسفندها بزرگ میشد افرادی را میفرستاد گوسفندها را بگیرند و میگفت اگر گفتند چه کسی آنها را گرفته بگویید علی آنها را پس گرفته است. معاویه دستور داده بود که بالای منبر علی دشنام بدهند. در یک چنین محیطی افرادی پرورش پیدا کردند که از اهل بیت دور افتادند و خبر نداشتند. در چنین محیطی اگر امام حسن مجتبی(ع) به جنگ ورود میکردند شکست میخوردند. از شایعاتی که برای امام حسن(ع) ساخته بودند این بود که امیرمومنان درباره او گفته است که به حسن من زن ندهید چرا که او زود زن میگیرد و زود هم طلاق میدهد آیا این با عقل درست است که امامی، امام بعدی خود را تخریب کند.
این کارشناس مسائل دینی خاطرنشان کرد: تمام امامان ما به مسئولیتهایی که پس از پیامبر بر عهده آنها بوده است عمل کردند و تلاش خود را انجام دادند که مردم هدایت بشوند در حال حاضر هم آخرین ذخیره الهی حضرت ولیعصر(عج) هستند، کتاب شریف تحف العقول یک جلد است که روایاتی از همه ائمه معصوم در آنجا نقل کرده میتوانید روزی یک یا دو حدیث آن را مرور کنید این روایتها را بخوانید بسیار آموزنده و برای زندگی ما راهگشا است. امام نمیتواند در مقابل مسائل سیاسی زمان خود بیتفاوت باشد معاویه بر شام مسلط شده است و برنامهریزی میکند که مردم را با امیر مومنان و اهل بیت دشمن کند اجازه نمیدهد فضائل امیرالمومنان در جامعه بیان شود. جرم میثم تمار تبیین فضائل امیرالمومنان امام علی بود که زبان او را از حلقوم بیرون کشیدند. برخی شاید قدرت خرید کتاب را نداشته باشند اما نرمافزارهایی هستند همچون نرمافزار قائمیه که هزاران کتاب را به صورت رایگان در اختیار شما قرار میدهد آن را روی گوشیهای خود داشته باشید و به مرور مطالب آن را مطالعه کنید. نسل جوان ما نسبت به ائمه آگاهی کمی دارد و این خطر بزرگی است.