به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، در پی انتشار گزارشی مبنی بر اینکه رژیم صهیونیستی قوانین بینالمللی را در غزه نقض میکند، سناتور دموکرات کریس ون هولن در بیانیهای، ارزیابی دولت بایدن درباره منطبق بودن اقدامات اسرائیل با قوانین بینالمللی در جنگ غزه را مورد تردید قرار داد.
براساس یک گزارش کوتاه داخلی وزارت امور خارجه آمریکا، برخی مقامات ارشد آمریکا به آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه توصیه کردند که تضمینهای معتبر و قابل اطمینانی از اسرائیل نیافتند که نشان دهد این رژیم از سلاحهای آمریکایی طبق قوانین بینالمللی حقوق بشر استفاده کرده و ممکن است قوانین بینالمللی در غزه را نقض کرده باشد.
در این گزارش که به دست رویترز رسیده است، مقامات افزودند: برخی بخشهای مطلوب در این وزارتخانه، تضمینهای اسرائیل را پذیرفتند و برخی بخشهای دیگر آنها را رد کردند و برخی دیگر هیچ موضعی اتخاذ نکردند.
براساس تفاهمنامه امنیت ملی که در ماه فوریه به امضای جو بایدن رسیده است، بلینکن باید تا تاریخ ۸ مه گزارشی را به کنگره ارائه دهد مبنی بر اینکه آیا او تضمینهای معتبری را از سوی اسرائیل یافته است که نشان دهد استفاده این رژیم از تسلیحات آمریکایی در جنگ غزه، قوانین آمریکا یا قوانین بینالمللی را نقض کرده است.
در ارزیابی مشترک ۴ اداره تحت نظر وزارت امور خارجه گفته شده که تضمینهای اسرائیل قابل اطمینان و معتبر نیست. در این ارزیابی همچنین به ۸ نمونه از اقدامات نظامی اسرائیل اشاره شده است که مقامات معتقدند سؤالات جدی را درباره نقض احتمالی قوانین بینالمللی حقوق بشر، ایجاد کرده است.
این سناتور آمریکایی اظهار کرد این گزارش تردیدهای جدی درباره وحدت رویه در دولت بایدن برای ارزیابی عملکرد بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در غزه برطبق قوانین بینالمللی ایجاد کرده است.
در بخش دیگر این گزارش داخلی هشدار داده شده است که بلینکن با معلق کردن ارسال کمکهای آمریکا، توانایی اسرائیل برای رویارویی با تهدیدات احتمالی بیرون از حریم هوایی خودش را محدود کرده است و مستلزم آن است که واشنگتن فروش سلاح به کشورهای دیگر منطقه در زمان حاضر و در آینده را بار دیگر مورد ارزیابی قرار دهد.
ون هولن تصریح کرد در گزارش رویترز مشخص شده که پیشنهادات ادارههای ارائه دهنده این گزارش، به دلیل امتیازات سیاسی نادیده گرفته شده است.
وی تصریح کرد تصمیم برای درنظر گرفتن تطابق اقدامات اسرائیل با قوانین بین المللی، یک حقیقت و یک قانون است. این حقایق و قوانین نباید برای دستیابی به یک نتیجه سیاسی از پیش تعیین شده، نادیده گرفته شود. اطمینان ما در معرض خطری بزرگ است.
در همین حال ون هولن و برخی دیگر قانون گذاران دموکرات، جو بایدن را برای تحمیل شروط بر کمکهای نظامی به رژیم صهیونیستی تحت فشار قرار دادهاند تا این رژیم برای کاهش کشتار غیرنظامیان در غزه تحت فشار قرار گیرد. تاکنون دولت بایدن کاری در این باره انجام نداده است.
تاکنون بر اثر تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه بیش از ۳۴ هزار نفر که بیشتر آنان زنان و کودکان هستند، جان خود را از دست دادهاند.