به گزارش خبرنگار گروه استانها خبرگزاری دانشجو، در حالی که فقط چند روز تا هشتم تیر ماه و موعد برگزاری چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری فرصت باقی مانده است هیجان و شور سیاسی طرفداران نامزدهای ششگانه ریاست ساختمان پاستور و قوه مجریه به اوج خود رسیده است.
اهالی استان گلستان که به استناد آمار و ارقام در زمره استانهای برتر مشارکت در انتخابات محسوب میشوند؛ خود را مهیای یک حماسه آفرینی دیگر کردهاند.
هرچند در هفته نخست مهلت تبلیغات نامزدهای ریاست جمهوری تکاپوی زیادی از سوی طرفداران نامزدها در استان گلستان دیده نمی شد اما در این روزهای پایانی تبلیغات ،جنب و جوش طرفداران ۶ نامزد ریاست جمهوری به اوج خود رسیده است.
ستاد های انتخاباتی قارچ گونه در معابر و میادین اصلی شهرها و حتی روستاهای استان گلستان بازگشایی شده است. صاحب منصبان ، متنفذین و زعمای مختلف طیفهای مختلف سیاسی گلستان که تا همین چند روز پیش به گذاشتن یک پیام یا توئیت در شبکههای اجتماعی بسنده میکردند گویا در این روزها کفش آهنی برپا کرده اند و ستادها و کمپینهای تبلیغاتی را یکی پس از دیگری زیر پا میگذارند.
چراغ تبلیغات جدی چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در گلستان را اصلاح طلبان روشن کردند؛ هرچند از عمر ستادهای تبلیغاتی محمد باقر قالیباف و سعید جلیلی در گلستان چند روزی میگذرد اما نخستین کمپین انتخاباتی پرحاشیه از سوی ستاد تبلیغات مسعود پزشکیان و با حضور محمد جواد ظریف در مکتب حسین گرگان برگزار شد.
چند هزار اصلاح طلب در گرگان گرد هم آمدند تا برای طرفداران کاندیداهای اصولگرا خط و نشان بکشند.
اصولگراهای گلستان هم بیکار ننشستند؛
ستادهای انتخاباتی مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی و محمد باقر قالیباف در مراکز تجاری و معابر پر رفت و آمد شهرهای گنبد،گرگان و دیگر شهرهای استان گلستان یکی پس از دیگری افتتاح میشود. اصولگرهای گلستان صرفاً به ستادهای تبلیغاتی در بازارها بسنده نکردهاند و حسینیهها، مساجد، بقاع متبرکه هم به محفلی برای تبلیغ و بازنشر عقاید و دیدگاههای طرفداران قالیباف، جلیلی و پورمحمدی تبدیل شده است .
هرچند بنرهای تبلیغاتی زاکانی و قاضیزاده هاشمی هم در برخی از نقاط گلستان دیده میشود اما تلاش خبرنگار دانشجو برای یافتن نشانی از ستادهای مرکزی این نامزدهای ریاست جمهوری به نتیجه نرسید .
طبق آمارها حدود نیمی از آرای تحصیلی در انتخابات گذشته مربوط به آرای اقوام مختلف استان گلستان مانند ترکمنها و سیستانیها بوده است. میزان بالای مشارکت اقوام در انتخابات گذشته در گلستان سبب شد تا بزرگان و زعما و منتخبان دو طیف اصلاح طلب و اصولگرا تلاش گستردهای برای کسب آرای اقوام در دستورکار خود قرار دهند.
آنچه مشخص است؛ هنوز اجماع مشخص و دقیقی در قومیتهای مختلف استان گلستان برای حمایت از نامزدی خاص شکل نگرفته است.
بر اساس شنیدهها قرار است تعدادی از اعضای ستاد انتخاباتی نامزدهای همچون قالیباف جلیلی و پزشکیان در روزهای آینده به مناطق اهل سنت نشین گلستان سفر کنند بر اساس آن چیزی که تاکنون اعلام شده است قرار است علی نیکزاد از طیف اصولگراها و محسن هاشمی از طیف اصلاح طلبان به مناطق ترکمننشین گلستان سفر کنند.
شواهد و قرائن حکایت از آن دارد که گلستانیها در انتخابات قبلی رتبه سوم مشارکت در کشور را به خود اختصاص داده اند ؛در پی تکرار حماسه آفرینی هستند.
گفتنی است یکی از دلایل رغبت و شور حضور مردم گلستان برای انتخابات ۸ تیرماه، دستاوردهای گسترده دولت سیزدهم برای اهالی هیرکان است.
گلستانیها به خوبی درک کرده اند که برایشان فرق میکند که چه کسی رئیس جمهور شوند. ره آوردها و دستاوردهای دولت سیزدهم در بنبست شکنی پروژههایی مانند آشوراده، پتروشیمی سبب شد تا گلستانیها برای حضور در رخداد سیاسی ۸ تیر مشتاقتر از گذشته باشند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گلستان از برگزاری انتخابات به صورت نیمه الکترونیکی در این استان خبر داد و گفت: بیش از یک میلیون نفر واجد شرایط رای دادن هستند که ۲۷ حوزه انتخابیه اصلی و فرعی برای مشارکت کنندگان فعال شده است. سید علی مهاجر گفت: در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در استان گلستان هزار و ۵۱۵ شعبه اخذ رأی شهری و روستایی فعالیت خواهند داشت، که تعداد هزار و ۲۱۲ شعبه ثابت و ۳۰۳ شعبه سیار هستند.معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گلستان گفت: از مجموع شعب انتخابات در استان ۶۷۳ شعبه در شهرها و ۸۴۲ شعبه در روستاها فعال خواهند شد.وی با اشاره به اینکه انتخابات در گلستان به صورت نیمه الکترونیک برگزاری میشود، افزود: یک میلیون و ۴۳۹ هزار و ۷۳۵ نفر واجدین شرایط در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هستند که از این تعداد ۹ هزار و ۶۳۴ نفر رأی اولی هستند.
مهاجر خاطرنشان کرد: در این دوره از انتخابات مردم میتواند با دو سند هویتی شناسنامه و کارت ملی در انتخابات شرکت کنند.
گفتنی است؛ ۶ نامزد انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری مسعود پزشکیان، مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی و محمدباقر قالیباف هستند که از بیستم خرداد تا ۲۴ ساعت پیش از آغاز فرآیند رای گیری انتخابات فرصت تبلیغات دارند.
انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری در پی شهادت آیتالله سیدابراهیم رییسی هشتمین رییس جمهوری اسلامی ایران و همراهان در سانحه هوایی ۳۰ اردیبهشت امسال، برای انتخاب نهمین رئیس جمهور روز جمعه هشتم تیر ۱۴۰۳ در سراسر کشور برگزار میشود.