به گزارش گروه استان ها خبرگزاری دانشجو، حسین میرزایی با اشاره به افزایش صددرصدی آتشسوزی در جنگلهای لرستان، گفت: حدود ۲۶۰۰ هکتار از جنگلهای این استان تا ۱۴ تیرماه ۱۴۰۳ دچار آتشسوزی شده است.
وی با بیان بهکارگیری ۱۰۰ نیروی واکنش سریع فصلی بهمدت چهارماه برای اطفای آتشسوزی جنگلهای لرستان، اضافه کرد: ۲۵۰۰ کیلومتر آتشبر در اراضی این استان ایجاد شدهاست.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان با تأکید به برگزاری جلسۀ ستاد بحران برای مقابله با حریق جنگلهای این استان یادآور شد: جلسهای با مراجع قضایی لرستان برای برخورد قاطع با عوامل آتشسوزی در اراضی تشکیل شدهاست.
میرزایی اعلام کرد: عوامل عمدی حریق در عرصههای ملی بنا به ماده ۴۵ و ۴۶ قانون حفاظت و بهرهبرداری و ماده ۶۷۵ قانون مجازات اسلامی به دو تا پنج سال حبس محکوم میشوند.
وی با اعلام شناسایی ۱۵۰ نقطۀ بحرانی آتشسوزی در جنگلهای لرستان، متذّکر شد: نیروهای واکنش سریع در این مناطق مستقر هستند و هرگونه حریق اراضی را با رصد و پایش به گروههای اطفا گزارش میدهند.
میرزایی با تأکید به اینکه فرهنگسازی مؤلفهای اساسی برای پیشگیری از وقوع حریق در جنگلها و مراتع است، بیان کرد: ۹۵ درصد آتشسوزی جنگلهای لرستان عامل انسانی دارد.
وی اذعان کرد: آموزش نیروهای محلی، استفاده از ظرفیت فرمانداران، بخشداران، دهیاران، بسیج، نیروهای نظامی و انتظامی از مهمترین راهکارها برای جلوگیری از آتشسوزی در جنگلهای لرستان است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان تأکید کرد: بیشترین جنگلهای زاگرس با مساحت یکمیلیون و ۲۰۰ هزار هکتار در این استان وجود دارد و یک فروند بالگرد برای انتقال نیروها، آبپاشی و امکانات برای اطفای حریق اراضی در لرستان مستقر شدهاست.