به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اتحادیه دفتر تحکیم وحدت در نامهای به رئیسجمهور، بر اهمیت نقش ایران در نظم جدید جهانی تاکید کرده و سه اولویت اصلی را برای سیاست خارجی کشور مطرح کرده است: حمایت از گروههای مقاومت به ویژه فلسطین، تقویت روابط با کشورهای همسایه، و حفظ عزت و تعامل در مراودات بینالمللی. این نامه ضمن تقدیر از دستاوردهای دولتهای قبلی، بر ادامه تعهد به این اصول توسط دولت جدید تاکید دارد.
متن این نامه به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر پزشکیان
ریاست محترم جمهور
سلام علیکم.
نیک مستحضرید شرایط جهانی روز به روز در حال تغییر و تحول است و دنیا در حال گذار از نظم پیشین قرار گرفته، کشور عزیز ایران نیز به عنوان یکی از بازیگران قدرتمند در شکل گیری نظم جدید نقش موثری دارد و لحظهای غفلت در این عرصه، عقب ماندگیهای جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت؛ لذا با توجه به اهمیت نقش آفرینی جمهوری اسلامی ایران و دستگاه دیپلماسی کشور در تحولات پیش رو منطقه و جهان، اولویتها و نکات مهم در این عرصه که باید توسط دولت شما و بویژه وزارت امورخارجه دنبال شود را به سمع و نظر جنابعالی میرسانیم
۱) نقش آفرینی موثر در حمایت از گروههای مقاومت
طبق قانون اساسی کشور، یکی از رسالتهای جمهوری اسلامی ایران حمایت از همه مظلومان و مستضعفان جهان میباشد و این امر به عنوان یکی از تعهدهای دولت اسلامی در اصول متعدد مورد تاکید قرار گرفته.
امروز غزه نماد مظلومیت و مقاومت برابر استکبار و نمایانگر اعتبار تمام شعارهای این جهان و نمایانگر واقعیتهای رفتار بینالمللی دولتهای غربی است. اکنون، پس از آشکار شدن خوی ددمنشانه رژیم صهیونسیتی، جوامع مدنی در همه دنیا «از دانشجویان در آمریکا گرفته تا اندیشمندان و هنرمندان و مردم عادی در کشورهای غربی و شرقی» به حمایت از مردم فلسطین و حق تعیین سرنوشت آنها به پا خاستهاند.
از شما به عنوان رییس جمهور کشور و مسئول اجرای قانون اساسی مطالبه میکنیم به جبهه مقاومت و بویژه فلسطین نگاهی فراتر از یک نگاه راهبردی داشته باشید و دیپلماسی دولت را به نفع محور مقاومت مدیریت کنید و از تمام ظرفیتها برای معرفی محور مقاومت به عنوان جنبش اصیل منطقهای و یک جنبش رهاییبخش در مجامع بینالمللی استفاده نمایید. بی شک حمایت از فلسطین حمایت از آرمانهای اصیل انقلاب و حمایت از انسانیت است، امیدواریم بازوی دیپلماسی دولت برای حمایت از ملت مقاوم فلسطین اقدامات مهم و فعالانهای انجام دهد.
البته مواضع شما در حمایت از گروههای مقاومت و فلسطین در رسانهها و دیدارها تا بدینجا، مواضعی متقن، اصیل و انقلابی بوده که قابل تقدیر است و
ان شاءالله در ادامه هم با انتخاب وزیر خارجه شایسته دولت شما مفتخر به حمایت از مظلومین و مستضعفین جهان در گفتار و عمل باشد.
۲) اولویت قرار دادن کشورهای همسایه در ارتباطات خارجی
اهتمام به بهبود روابط با کشورهای حاشیه خلیج فارس و سایر کشورهای عربی از جمله مصر و اردن با رویکرد تقویت ثبات و برقراری امنیت در منطقه غرب آسیا، بازسازی روابط تیره با همسایگان از جمله عربستان، مدیریت تنشها با همسایگانی مانند آذربایجان، افغانستان و پاکستان، استفاده از ظرفیتهای دیپلماسی اقتصادی و توسعه تجارت خارجی با همسایگان و... نمونههای برجستهای از تلاشهای دولت سیزدهم در راستای سیاست همسایگی بوده است که تاثیراتی بسیار قابلتوجه در ارتقاء وزن ژئوپلیتیک کشور داشته است. اهمیت و ارزش این دستاوردها از این جهت که دستگاه دیپلماسی اقدامات مذکور را بدون هیچ عقب نشینی از مواضع و سیاستهای اصولی خود در منطقه دنبال کرده، دوچندان میشود.
اکنون کارنامه موفق و قابل قبول دولت سیزدهم و وزیر خارجه شهید آن در این زمینه مقابل شما است.
با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر تلاش در راستای توسعه سیاست همسایگی و همچنین تجارب موفق دولت سیزدهم در این زمینه، انتظار میرود دولت شما نیز با برنامه ریزی دقیق، در این مسیر حرکت کند و اشتباه تلخ و جبران ناپذیر دولت دوازدهم را تکرار نکند.
۳) رعایت تعامل و عزتمندی در سیاست خارجی
مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در بیانات خود در تمجید از رییس جمهور فقید و شهید سابق؛ آیت الله رئیسی، یکی از شاخصهای ایشان را رعایت تعامل و عزتمندی در سیاست خارجی دانسته و فرمودند: «ایشان در مسائل خارجی، از فرصتها به بهترین وجهی استفاده کرد. اینهمه تحرّک خارجی و سفر خارجی آثار ارزشمند و بابرکتی برای کشور داشت، هم برای امروز کشور، هم برای فردای کشور. ایران را در چشم رجال سیاسی دنیا بزرگتر و برجستهتر کرد. انقلاب اسلامی را، ملّت ایران را، در بیانات خود و در اظهارات خارجی خود، درست تعریف کرد و شناساند.»
ملت فهیم ایران از رئیس جمهور منتخب خود انتظار دارند که ایشان نیز در مراودات خود با کشورهای جهان، همواره این دو اصل را سرلوحه کار خود قرار داده. البته پر واضح است که تعامل با کشورهای جهان به معنای وادادگی و تسلیم در برابر خواستههای آنان نیست بلکه به معنای استفاده از تمام ظرفیتهای موجود در عرصه بینالملل در راستای مصالح و منافع کشور و در عین حال حفظ عزت کشور است.
در پایان این نکته را یادآوری میکنیم که به کارگیری و رعایت اصول مذکور نه تنها از جانب شما به عنوان رییس دولت و عالیترین مقام رسمی کشور بعد از رهبری بلکه باید از جانب هیات دولت و مشاوران شما نیز نمود بیرونی پیدا کند و در وهله اول مستلزم معرفی وزیر خارجهای در تراز شهید امیر عبداللهیان است.