به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پس از تعیین رئیس جمهور منتحب توسط مردم و کسب رای اکثریت توسط آقای پزشکیان، حالا نوبت به تشکیل هیئت دولت چهاردهم و انتخاب وزیران است. در این مرحله کار گروههایی برای پیشنهاد وزیران به رئیس جمهور تشکیل شده که در راس این ساختار آقای محمدجواد ظریف، وزیر سابق امور خارجه، توسط آقای پزشکیان به عنوان رئیس شورای راهبری انتخاب اعضای کابینه دولت چهاردهم منصوب شدند.
حضور آقای ظریف در رسانه ملی و اظهارات وی درباره نحوه امتیاز دهی به اعضای کابینه پیشنهادی دولت آینده، اما با واکنشهای گوناگونی از جمله در میان فعالین دانشجویی روبرو شد که در ادامه به برخی از واکنشهای تشکلهای دانشجویی میپردازیم.
جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران در پیامرسان ایکس نوشت:
«رئیس جمهور منتخب، جناب آقای پزشکیان با توجه به برگزاری گفتوگوی ویژه خبری اخیر با حضور جناب آقای ظریف، مسائل و نکاتی را خدمت جنابتان عرض میکنیم: مقدمتا باید گفت ایده شورای راهبری را میتوان به چشم امید نگریست، اما نکات حائز اهمیت مطرح است.
اولا، تا جایی که حافظه ما یاری میکند، شما در مناظرات، خود را عضو هیچ حزبی ندانستید و اعلام برائت کردید، اما آقای ظریف شما را نامزد اصلاحات و اصلاحطلب معرفی کردند. مگر شما خود را فراجناحی و تخصص محور معرفی نکردید؟ پس چرا گفته شد برای جبهه اصلاحات امتیاز ویژه قائلاند؟! تازه آن هم با این توجیه که برای رئیسجمهور شدنتان زحمت کشیدند؟!
ثانیا، با توجه به اصل ۱۹ قانون اساسی و تفسیر شورای نگهبان که به برابری استناد میشود، فارغ از این که امتیاز قائل نشدن برای تشیع، توهین و بیاحترامی به این مذهب حقه جعفری و پیروان آن است، اینکه برای دیگر مذاهب امتیاز بیشتر قائل شوند خلاف قانون نیست! ضمنا فراموش نکردیم شما خود را مجری قانون معرفی کردید و در همهجا برنامهتان نیز قانون بود!
آقای پزشکیان! گفتمان شما را عدالت معرفی کردند در صورتیکه در صحبتهای آقای ظریف رنگ و بویی از عدالت به مشام نمیرسد. نه امتیاز قائل شدن برای جبهه اصلاحات، نه امتیاز قائل شدن برای زنان و نه امتیاز قائل شدن برای مذاهب دیگر، مصداق عدالت نیست و نخواهد بود.ای مالک، در به کارگیری کارمندان و کارگزارانی که باید زیر نظر تو کار کنند، هیچ گونه واسطه و شفاعتی را نپذیر مگر شفاعت «کفایت» و «امانت» را.»
اتحادیه دفتر تحکیم وحدت نیز نوشت:
«تلاش برای ایجاد فضای همدلی بین نیروهای سیاسی امری پسندیده است که شهید رییسی این اقدام را در پیش گرفته بود. دولت چهاردهم نیز گویا بنا بر ایجاد این فضا در فرایند گزینش کاندیداها در کارگروههای خود دارد.
فرایندی که باید شفافیت لازم را طبق گفته جناب ظریف در ابعاد مختلف نظیر انتخاب شورا راهبری رعایت کند و نسبت به ترکیب این شورا نیز وظیفه پاسخگویی داشته باشد
همچنین اعلام اسامی گروههای صنفی و شخصیتهای سیاسی دخیل در معرفی کاندیداها میتواند صدقی بر این گفتار وحدت آفرین باشد.
در ادامه با توجه به تاکید جناب ظریف در استفاده از جوانان؛ سخنان رهبر انقلاب در پیام تبریک به رییس جمهور منتخب را بازخوانی میکنیم؛
به جناب آقای دکتر پزشکیان رئیس جمهور منتخب نیز توصیه میکنم با توکل به خداوند رحمان به افقهای بلند و روشن چشم بدوزند و در ادامهی راه شهید رئیسی از ظرفیتهای فراوان کشور بویژه منابع انسانیِ جوان و انقلابی و مؤمن، برای آسایش مردم و پیشرفت کشور بیشترین بهره را ببرند.»
واکنش بسیجدانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) به رویدادهای اخیر پیرامون تعیین اعضای هیئت دولت:
«علیرغم اعلام دکتر پزشکیان مبنی بربکارگیری افراد برمبنای شایستهسالاری و ضدفساد بودن، حضور برخی از افراد معلوم الحال درکمیتههای انتخاب وزرا، نگرانکننده است.
باتوجه به شعارهای خود، در تعیین کابینه از افراد متخصص، متعهد و پاک دست استفاده کنید. در این زمینه جنبش دانشجویی پیگیر خواهدبود.»