کد خبر:۱۱۶۵۰۱۰
انصراف پذیرفته نشد

عباس صالحی گزینه پیشنهادی وزارت ارشاد چه سوابقی دارد؟

سیدعباس صالحی (رئیس موسسه اطلاعات) علی رغم انصراف به عنوان وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی به مجلس معرفی شد تا برای گرفتن رأی اعتماد راهی بهارستان شود.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو،  قابل پیش بینی‌ترین و دم دست‌ترین گزینه احتمالی دولت چهاردهم با توجه به شرایط و نسبت این دولت و مجلس دوازدهم برای کاهش تنش‌های احتمالی به صحن بهارستان معرفی شد. دل کندن از روزنامه اطلاعات و بازگشت به وزارت ارشاد و تکلیفی که بر روی گرده سید عباس صالحی گذاشته شده‌است. 

صالحی ذخیره آماده‌ای برای جایگاه وزارت ارشاد دولت یازدهم بود و پس از استعفای علی جنتی در ۲۸ مهر ۱۳۹۵ با فاصله‌ای کوتاه از سوی حسن روحانی به عنوان سرپرست فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت یازدهم معرفی شد و در دولت دوازدهم با کسب رأی لازم بر کرسی وزارت ارشاد تکیه زد. 

برای آشنایی بیشتر با وزیر ارشاد دولت چهاردهم نگاهی به زندگینامه و سوابق اجرایی او خواهیم داشت:  دکتر سیدعباس صالحی متولد ۱۳۴۳ در مشهد و فرزند مرحوم آیت الله میرزا حسن صالحی (متوفی ۱۳۹۶) است که از حلقه خراسانی‌هایی همچون علامه محمدرضا حکیمی، رحیم پورازغدی و حتی رهبرانقلاب اسلامی محسوب می‌شد. مرحوم حکیمی درباره پدر سیدعباس صالحی می گوید: «یکی از علمای صالح از نظر علم و عمل، ساده زیستی و تواضع وخدمت پنجاه ساله، جناب آقای آیت الله حاج سید حسن صالحی خراسانی هستند که بنده حدودا از زمان مصدق با ایشان آشنا هستم، ایشان همیشه در حال درس و تدریس بوده‌اند.»

سیدعباس صالحی دانش آموخته علوم حوزوی و در دانشگاه نیز فلسفه خوانده است، در دو حوزه علمیه مشهد و قم در محضر آیات عظام وحید خراسانی، جواد تبریزی، سید عزالدین زنجانی، میرزا علی آقا فلسفی و دیگران تلمذ کرده؛ هرچند لباس روحانیت به تن ندارد. صالحی همچنین در مباحث فلسفی از محضر استادان ابراهیمی دینانی، انصاری شیرازی، جوادی آملی و حسن‌زاده آملی بهره برده است. او از سال ١٣٧٠ تاکنون دروس مرتبط با فقه و فلسفه و کلام اسلامی را در حوزه و دانشگاه تدریس کرده است.

از جمله سوابق اجرایی وی میتوان به پنج دوره عضو هیات مدیره‌ و هیات امنای دفتر تبلیغات اسلامی از سال ٧٦ تاکنون، عضویت در شورای «مهندسی فرهنگی» (شورای عالی انقلاب فرهنگی) از ٨٥ تا ٨٧،  عضو حقیقی شورای فرهنگ عمومی و مدیرمسئول و سردبیر برخی از نشریات علمی و فرهنگی کشور اشاره کرد. وی همچنین معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در دولت روحانی تجربه کرده‌است که آرامش را نیز در آن دوره به این وزارتخانه بازگرداند. 

صالحی  از ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ از سوی مقام معظم رهبری به عنوان نماینده ولی فقیه در موسسه اطلاعات و روزنامه اطلاعات و مدیرمسئول این روزنامه منصوب شد.صالحی همچنین ریاست دانشگاه مذاهب اسلامی را نیز بر عهده دارد.

نکته جالب و البته مبهم وزیر پیشنهادی دولت چهاردهم برای فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنان دل کندن از روزنامه اطلاعات برای خود اوست و  شخصا  دوست دارد تا مسیر مرحوم  سید محمود دعایی (مدیرمسئول سابق روزنامه اطلاعات از سال ۱۳۵۹) را ادامه دهد و حتی سیدعباس صالحی پس از اطلاع از اینکه نامش به عنوان یکی از گزینه‌های اصلی وزارت توسط کارگروه انتخاب شده است، در نامه‌ای به علیرضا تابش دبیر کمیته فرهنگ از گزینه وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی انصراف خود را اعلام کرد.

در نامه او آمده است: «ادله گوناگونی برای اطلاع جنابعالی و کمیته محترم دارم که در این مختصر مجال توضیح نیست، اما بویژه به حکم ارزشمند رهبر معظم انقلاب اسلامی در ادامه راه فقید زنده یاد، حضرت حجت‌الاسلام و المسلمین سیدمحمود دعایی در مؤسسه اطلاعات اشاره می‌کنم؛ مؤسسه گرانقدری که سهم شایانی در حیات فرهنگی - رسانه‌ای ایران زمین در قریب یک قرن اخیر داشته است و طبعاً تداوم این راه مسئولیت سنگینی را بر عهده بنده و همکاران عزیزم در این مؤسسه نهاده است.»

اما درنهایت او احتمالا پس از رایزنی‌های شورای راهبری و شخص مسعود پزشکیان، به عنوان گزینه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ازسوی رئیس جمهور به مجلس معرفی شد و باید منتظر بمانیم تا ببینیم موافقان و مخالفان وی در صحن مجلس چگونه به اعتماد یا عدم رأی دادن به وی کشمکش خواهند کرد؟ 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار