به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مصطفی جمالی، بعد از ظهر سهشنبه ۶ شهریور ۱۴۰۳ در نشست خبری پنجاهمین سالگرد تأسیس سازمان انتقال خون ایران، گفت: سازمان انتقال خون، یک سازمان مقدس است؛ زیرا، یک اهدا کننده خون از سن ۱۸ سالگی تا ۶۵ سالگی، با اهدای خون خود میتواند جان انسانهای زیادی را نجات دهد.
وی افزود: اهدا کنندگان خون را میتوان سربازان گمنام دانست که جان هموطن خود را نجات میدهند. البته، باید از کارمندان سازمان انتقال خون نیز به عنوان سربازان گمنام سلامت نام برد که مشغول خدمت به هموطنان خود هستند.
جمالی ادامه داد: ما از انتقال خون بهتر، وفاق ملی نداریم. زیرا، اهداکنندگان خون از هر دین و مذهبی هستند که فارغ از نگاه سیاسی و…، به هموطنان خود خون اهدا میکنند.
وی با اشاره به پنجاهمین سالگرد تأسیس سازمان انتقال خون ایران، افزود: در حوزه انتقال خون، کشور برتر منطقه هستیم.
جمالی گفت: اهدای صد درصد داوطلبانه، ذخایر خون، تأمین فرآوردههای خونی و…، باعث شده به عنوان کشور منطقه شناخته شویم.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، با اشاره به رشد ۹ درصدی اهدای خون در کشور، افزود: پیش بینی میکنیم همین روند را تا پایان سال ادامه دهیم.
جمالی به مشکلاتی که در حوزه تجهیزات انتقال خون وجود دارد، اشاره کرد و گفت: عوارض تزریق خون به علت نداشتن فیلتر، تا پایان سال ۱۴۰۴ از بین میرود.
وی افزود: در بحث پلاسمای خون، این آمادگی را داریم که با تولید کنندگان داخلی همکاری کنیم.
جمالی گفت: انتظار داریم وقتی به بخش خصوصی اعتماد میکنیم، به وعده خودشان عمل کنند.
وی افزود: یکی از نگرانیهای ما، عدم وابستگی به داروهای حاصل از پلاسما است. زیرا، نمیتوان به خارجیها اعتماد داشت که حتماً داروها را در هر شرایطی در اختیار ما قرار دهند.
جمالی گفت: اگر بخش خصوصی نتواند در این مسیر موفق باشد، ناگزیر خواهیم بود خودمان نسبت به احداث پالایشگاه پلاسما اقدام کنیم.