به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، به نقل از سینما پرس، احمد نجفی، تهیه کننده فیلم سینمایی «من یک ایرانی ام» اظهار داشت: آقای صالحی رأی بالایی آوردند و حتی یک نماینده هم در مخالفت با ایشان صحبت نکرد، اما با این حال من معتقدم که قطعاً قرار نیست در دوران مدیریت ایشان در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شاهد تحولی باشیم و قطعاً به همان دوران گذشته باز میگردیم که ایشان همین پست و سمت را داشتند.
وی سپس با بیان اینکه توقع یکایک فعالان فرهنگی و هنری تحول اساسی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است تأکید کرد: اینکه تنها چند مدیر تغییر کنند دردی از فرهنگ و هنر کشور درمان نمیکند. ما باید شاهد یک نگاه و کار تحولی در تمامی تولیدات فرهنگی و هنری و سینمایی باشیم.
نجفی متذکر شد: بنده به ضرس قاطع عرض میکنم که اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همین روش و منش بخواهد پیش برود سینما پابرجا نخواهند ماند. در واقع ما فقط فیلم میسازیم و میرویم! امروز دنیا عوض شده، نگاه آدمها عوض شده! ما باید کمی به دنیا نگاه کنیم و ببینیم در دنیا چه اتفاقاتی میافتد و کمی بتوانیم از آنها یاد بگیریم و به صورت ایرانیزه شده این اتفاقات را در حوزه فرهنگی و هنری کشورمان پیاده سازی کنیم.
این سینماگر در پاسخ به این پرسش که آیا شما امیدی به بهبود شرایط ندارید تصریح کرد: خیر! هیچ امیدی به بهبود نیست! قطعاً محتوای آثار همانی است که پیش از این بود. بی تردید همان برنامه قبلیها ادامه پیدا میکند.
بازیگر فیلمهای سینمایی «سگ کشی» و «تجارت» خاطرنشان کرد: در یک صورت میتوان امیدی به تحول داشت و آن این است که آقای صالحی نباید مدیرانی را وزارتخانه به کار بگیرند که نگاه اداری به کارشان دارند. مثلاً رئیس سازمان سینمایی باید قطعاً کسی باشد که صرفاً حرف نزند و اقدام کند. اصولاً مدیر فرهنگی باید پاشنه کفش هایش را بالا بکشد و در پی بهبود وضعیت فرهنگ کشور بدود!
نجفی افزود: ما امروز نیازمند آن هستیم که به قانون کپی رایت جهانی بپیوندیم؛ حق هنرمند ایرانی نباید بیش از این ضایع شود. این بسیار بد است که هنرمند با مرارت بسیار یک فیلمی را میسازد و فیلمش بلافاصله سر از شبکههای ماهوارهای فارسی زبان در میآورد. این بسیار بد است که ما نمیتوانیم از محصولات فرهنگی خود حفظ و حراست کنیم و مفت و مجانی محصولات مان در اختیار آنها قرار میگیرد.
وی ادامه داد: ما نیازمند مدیری هستیم که نگاه جدید به سینما داشته باشد، در پی سالن سازی باشد، جوانان را تشویق به کار کند؛ خواهش بنده از آقای صالحی این است که مدیرانی را در زیرمجموعههای خود به کار بگیرند که کارآیی داشته باشند. ما مدیری نمیخواهیم که به فکر زیباسازی دفترش باشد! مدیر نباید منتظر مراجعه و مطالبه و شنیدن نق و غرهای ما باشد و خودش باید مشکلات را بشناسد و به صورت شبانه روزی تلاش کند تا همه مشکلات و موانع را از سر راه ما بردارد.
این هنرمند پیشکسوت در همین راستا ابراز داشت: من در این سالها به غیر از آقای خزاعی مدیری را ندیدم که علاقهای به کار داشته باشد. من با همه مدیران روبرو شدم و با آنها حرف زدم، اما شاهد بودم که آنها میروند و پشت اتاقهای خود قایم میشوند و به مسئولان دفتر و منشیان خود میگویند اگر فلانی آمد بگویید من نیستم در صورتی که ما میدانیم آنها در اتاق شان نشسته اند! مدیر باید بداند من و امثال بنده بیکار نیستیم که در ترافیک به وزارت ارشاد برویم تا یک چای بخوریم! مدیر باید حرمت هنر و هنرمند را نگه دارد.
نجفی در بخش دیگری از این گفتگو توجه به هنرمندان شهرستانی را یکی دیگر از نیازهای مهم امروز فرهنگ و هنر کشور برشمرد و در این خصوص خاطرنشان کرد: شاید باور نکنید که چقدر استعدادهای درخشان در شهرستانهای محروم وجود دارند که نادیده گرفته میشوند. مدیر فرهنگی باید این افراد را شناسایی کند و آنها را به کار بگیرد.
وی افزود: بخشی از مدیرانی که در این حوزه به کار گرفته شدند برای کارهای سخت نیستند! ۵۰-۶۰ درصد آنها فقط شعارهای قشنگ میدهند، اما در عمل هیچ اقدام موثری نمیکنند. این روتین همیشگی است که ما شاهد هستیم.
نجفی در پایان این گفتگو گفت: من امیدوارم در دوره جدید هیچ مدیری بر اساس روابط خود به کار گرفته نشود و شایسته سالاری مدنظر آقای وزیر برای انتخاب یکایک معاونین و مدیران تابعه این وزارتخانه باشد.