منصوری ، عضو شورای انضباطی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در پاسخ به این سوال که باتوجه به تاکید رئیس جمهورمبنی بر لغو احکام دانشجویان اخراجی است، دانشگاه تهران چه تعداد دانشجوی اخراجی دارد و احکام این دانشجویان در چه وضعیتی است، گفت: این بیان آقای پزشکیان بیانی برای آرام کردن جامعه و وفاق ملی است. ولی اینکه برگشت بی قید و شرط برای تمام اساتید و دانشجویان مطرح شود خیلی حرف منطقی نیست، اما میتوان دستور بررسی مجدد پروندهها را داد، این مشکلی ندارد ولی شیوه نامهای برای ارتقای اساتید داریم که یک استادی ممکن است شرایطی را داشته باشد که نتواند ارتقا پیدا کند و یا دانشجویی تخلفی داشته باشد و باید رسیدگی شود. ممکن است برداشت مسئولان دولت جدید این باشد که این احکام سلیقهای صادر شده که باید دستوربررسی مجدد داده شود نه لغو تمامی احکام؛ چرا که قانون در تمام دنیا لازم و ضروری است و این که خلاف قانون عمل کنیم ازعقلانیت و منطق و به دور از شان دانشگاه است.
وی افزود: در سال ۱۴۰۱ اتفاقاتی که در فضای دانشگاه رخ داد، احکام مختلفی صادر شد و فکر میکردند که تعداد اخراجی دانشگاه تهران زیاد باشد، اما ما مسیر منطقی را در پیش گرفتیم و سعی کردیم که افراد را به گفتگو دعوت کنیم، بارها دانشجویان به خانه گفتگو دعوت شدند. گفتگوهای مختلفی صورت گرفت که این گفتگوها در آبان و آذر ۱۴۰۱ انجام شد و برخی از این افرادی که دعوت شدند در جلسه حاضر شدند و برخی دیگر نپذیرفتند.
این عضو شورای انضباطی دانشگاه تهران اضافه کرد: این جلسات در سالنهای مختلف دانشگاه از جمله سالن شهید سلیمانی، سالن هنرهای زیبا و سایر دانشکدهها برگزار میشد که دانشجویان اعتراضات زیادی و هیجانات بالایی داشتند و گفتگو را نمیپذیرفتند که برخی دانشجویان در اوج اعتراضات در نشریات مشغول شدند و یا در کانونها فعال شدند.
وی با بیان اینکه با این تاکیدات رئیس جمهور برای برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی یاد جمله از رهبرانقلاب میافتم افزود: رهبر انقلاب سال در بهمن ۱۳۸۱ در پاسخ نامه انجمن اهل قلم که به منشور آزاد اندیشی است فرمودند که من عمیقا متاسفم که برخی میان مرداب سکوت و جنود با گرداب عرضه گویی و کفر گویی طریق سومی نمیشناسند و گمان میکنند که برای پرهیز هر یک از این دو باید به دام دیگری افتاد و تاکید میکنند آنگاه که نخبگان ما نقطه تعادل میان هر جو مرج و دیکتاتوری را شناسیایی وتثبیت کنند دوران جدید آغاز شده است. این نامه میتواند راهنمای آزاد اندیشی باشد.
وی ادامه داد: گاهی ما از آزادی و آزادی بیان به معنای درست فرار میکنیم، گاهی هم به توهین میرسد که باید اصلاح شود. اگر به منشور آزاد اندیشی عمل میشد خیلی از این اتفاقات نمیافتاد. تلاش زیادی شد که فضا آرام باشد اتفاقاتی در خیلی از دانشگاهها افتاد و انتظار این بود که برخوردهای شدید با دانشجویان خاطی صورت گیرد، اما حداکثر همراهی را با دانشجویان داشتیم. بررسی که در سال ۱۴۰۱ در کمیته انضباطی دانشگاه تهران صورت گرفت، ۸۷ حکم ازبین حدود ۵۰ هزار دانشجو بود، یعنی یک دهم درصد دانشجویان را شامل میشد که یک سری حکمهای قطعی و یک سری حکمهای تعلیقی صادر شد که حکمهای تعلیقی اجرایی نمیشود، فقط اگر کسی تخلف جدید داشته باشد اجرایی میشود.
منصوری خاطرنشان کرد: اینکه میگویند دانشجو تعلیق شده یعنی یک یا دو ترم محروم از تحصیل شده است، ۳۶ حکم با عناوین تذکر و توبیخ که دانشجو نه حکمی دریافت کرد و نه محرومیتی و صرفا در حد تذکر بود، ۳ حکم محرومیت از امکانات رفاهی، که یک نفر از این افراد حکم تعلیقی و دو نفر اجرایی بودند. به دلیل اقداماتشان خوابگاه و امکانات رفاهی را از این دانشجویان گرفتیم که این افراد برای خوابگاه مشکلاتی را ایجاد کرده بودند.
وی ادامه داد: حکم سوم محرومیتهای تعلیقی بود که برای ۲۳ نفر این حکم صادر شد و اجرایی نشد چرا که این دانشجویان اظهار پشیمانی کردند و تعهد دادند. محروم از تحصیل نشدند که ۲۰ نفر تعلیق یک ترم و سه نفر هم دو ترم تعلیق شده بودند. دسته چهار دانشجویانی بودند که یک ترم از تحصیل محروم شدند دانشجویانی که زد و خورد در فضای دانشگاه داشتند، اموال عمومی را آسیب زدند و اقدامات خطرناک در دانشگاه داشتند که این افراد ۱۹ نفر بودند که ۱۴ نفر محرومیت یک ترم تحصیلی بودند و ۵ نفر محرومیت دو ترم تحصیلی که یک ترم آنها اجرایی و یک ترم تعلیقی بود؛ و در مجموع تمامی این دانشجویان یک ترم از تحصیل محروم شدند و الان دانشجویی نداریم که محروم از تحصیل باشد.
عضو شورای انضباطی دانشگاه تهران اضافه کرد:این احکام قبل از آمدن دولت چهاردهم به اتمام رسیده است و تنها یک نفر به تحصیل بازنگشته که این دانشجو ۱۱ تخلف مختلف در دوران تحصیل خود از لیسانس تا دکترا داشته است و تخلفات متعدد داشته که چهار ترم محروم از تحصیل است و حکم از وزارت علوم به این دانشجو داده شده است. اگر دانشجویی سابقه قبلی داشته باشد احکام سنگین تری برای تخلف وی صادر میشود این دانشجو درگیری با حراست، درگیری در کتابخانه و خوابگاه را داشته، شکایت اخلاقی و سایر موارد را هم در پرونده خود دارد.
منصوری یادآورشد: دانشجویانی که دو ترم از تحصیل محروم شدند، شدیدترین احکام بوده و هیچ دانشجویی از دانشگاه اخراج نشده است. موارد زیادی بودند که مشکلات روحی و روانی داشتند که به مراکز مشاوره ارجاع داده شدند.
وی ادامه داد: در دانشگاه تهران به گونهای عمل شده که اگر نماینده حقوقی به جلسات بیاد میبیند که این حکمها مشکلی ندارد چنان چه اعلام کردیم کسانی که اعتراض دارند میتوانند مراجعه مجدد داشته باشند. فقط یک نفر محرومیت چهار ترم دارد و مابقی دانشجویان به دانشگاه برگشتند و بسیاری از دانشجویان با احکام جایگزین مشغول به تحصیل هستند.
منصوری در پایان تاکید کرد: در جریان اتفاقات ۱۴۰۱ و قبل از عفو رهبری هم حدود ۲۰۰ پرونده انضباطی در دانشگاه تهران مختومه شد.بدون اینکه حکمی صادر شود. این تصمیم در کمیته انضباطی بوده که بسیاری از این دانشجویان توهین و تجمع غیر قانونی داشتند.