به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، «خاکستر گنجشکها» کتاب جدید حامد عسکری است که در ۴۴ داستان کوتاه با قلمی غرق اندوه و لطافت، راوی ماجرای ظلم و جنایت در غزه شده و قلب خواننده را به کوچه های غزه می برد. این کتاب به زبان عربی با عنوان «رماد العصافیر» ترجمه و در نمایشگاه کتاب بغداد همم عرضه شد.
مهدی سلیمانی پژوهشگر و فعال حوزه کتاب در این باره نوشت: «کمتر از یک سال قبل، ماجرای قتل عام مردم بی دفاع غزه در بیمارستان المعمدانی باعث شد تا حامد عسکری سرتاپا خشم و دندان قروچه شود! این خشم مقدس اگرچه به گفتۀ خودش باعث شد تا زانوهایش بلرزد اما قوت قلمی شد تا محکم و استوارتر بنویسد.
عسکری بی مقدمه به سراغ نوشتن رفت و در قالب ۴۴ داستان کوتاه از بیمارستان المعمدانی و مردمی که در آن پرپر شدند برای مخاطب سخن گفته و هنر خودش را برای انسانیت به خرج داده.
نمیدانم روزهای شما هم بعد از طوفان الأقصی مانند گذشته است و یا هفتم اکتبر باعث تغییر اولویتها در زندگی و فعالیتهای شما شده! خوبه که بدونید نگارش این کتاب، نتیجه کنار گذاشتن کارهای جاری و امور روزمره است!
این روزها که شعلههای جنگ حق و باطل بالا گرفته بیش از همیشه نیاز داریم تا دور هم جمع بشیم، روایت کنیم، مرور کنیم و به هم یادآوری کنیم که در چه موقعیت تاریخی مهمی قرار گرفتهایم و چه وظیفهای بر عهده داریم. خوندن کتاب «خاکستر گنجشکها» میتونه مارو بیشتر از قبل به فکر بندازه که واقعا در این وضعیت ما چه کاری باید بکنیم؟»
در وصف این کتاب آمدهاست: شاید بتوان گفت دنیای بشر امروزی، به قبل از 25 مهر 1402 و بعد از آن تقسیم میشود. روزی که آغاز یکی از بزرگترین جنایات تاریخ و نسلکشی مردم بیگناه توسط رژیم غاصب صهیونیستی بود. از 17 اکتبر 2023 دیگر هیچ کودکی در غزه، رنگ آرامش را به خود ندید، مادران از آن به بعد، به جای تن گرم فرزند عزیزشان، جنازههای سرد و غرق خون آنها را در آغوش کشیدند.
شدت این جنایات وحشیانه آنقدر زیاد بود که فطرت هر آزادهای را بیدار کرد و مردم در سراسر جهان برای مقابله با این خوی وحشی اسرائیلی هر چه میتوانستند کردند از راهپیماییهای بزرگ تا نخریدن کالای اسرائیلی.
عرصه هنر نیز از این قافله جا نماند و کلمات متعددی در این زمینه نوشتهشد. «خاکستر گنجشکها» کتاب جدیدی از حامد عسکری است که در 44 داستان کوتاه با قلمی غرق اندوه و لطافت، راوی این ماجرای دردناک شده و قلب خواننده را به کوچه پس کوچههای غزه میبرد. نویسنده در این کتاب با یک نگاه متفاوت داستان شهدای مظلوم بیمارستان المعمدانی غزه را روایت میکند. روایت این کتاب در چهلوچهار نامه از زبان افرادی است که در این بیمارستان آغوششان را برای منادی شهادت باز کردهاند.