به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهادکشاورزی، مجری طرح گندم و برنج وزارتخانه ضمن بیان این مطلب به خبرنگار ما گفت: از چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تن تولید شلتوک، حدود دو میلیون و ۷۰۰ هزار تن برنج سفید بدست میآید.
سهراب سهرابی افزود: از این میزان تولید، ۷۰ درصد مربوط به ارقام محلی و ۳۰ درصد ارقام پرمحصول خواهد بود.
وی پیشبینی کرد؛ امسال تولید برنج سفید ۷۰۰ هزار تن نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد داشته باشد.
سهرابی درباره زراعت رتون و کشت مجدد برنج نیز اظهار داشت: علاوه بر ۷۵۰ هزار هکتار سطح کشت برنج، ۱۲۰ هزار هکتار نیز کشت رتون و ۷۰ هزار هکتار کشت مجدد داریم و برداشت از این اراضی، مهر ماه انجام میشود.
وی در همین حال گفت: از ۷۵۰ هزار هکتار سطح کشت برنج، حدود ۷۰ درصد آن مربوط به استانهای گیلان، مازندران و گلستان است.
مجری طرح گندم و برنج وزارت جهادکشاورزی مصرف بذور اصلاح شده، مصرف متعادل کود، توسعه مکانیزاسیون، توسعه روش خشکهکاری، افزایش بهرهوری، ایجاد مزارع الگویی، مدیریت مزرعه و مبارزه با آفات، بیماریها و علفهای هرز را از مهمترین علل افزایش تولید برنج در سال جاری نام برد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر بیش از ۷۲ درصد کشت برنج با دستگاه نشاکار و ۲۸ درصد به روش سنتی و با دست انجام میشود.
سهرابی افزود: ۹۳ درصد برداشت برنج نیز به صورت مکانیزه و تنها ۷ درصد به روش سنتی صورت میگیرد.
وی با بیان این که واحدهای شالیکوبی نیز با بهروز کردن تجهیزات خود به سمت افزایش ضریب تبدیل شلتوک به برنج رفتهاند، اذعان داشت: ضریب تبدیل شلتوک به برنج در کشور به بیش از ۶۰ درصد رسیده است.