به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مجید اسماعیلی داور بخش ملی جشنواره سی و ششم گفت: جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوان اصفهان در طی سالهای برگزاری خود در مسیر هدایت اندیشه و گفتمان فکری گام برداشته است.
وی افزود: باید با نگاه تکامل یافتهتری به موضوع سینمای کودک نگاه کنیم و برای رشد، توسعه و عمقبخشی به اهداف جشنواره، نیاز به اتصال آن با بدنه دانشگاهی به شدت ضروری است. نمیشود مجموعهای بدون اتصال به یک مجموعه هوشمند دیگر که فعالیت آن نظریهپردازی است، در حوزه کودک و نوجوان فعالیت کند. در واقع ما پشتوانههای فکری و نظری این جشنوارهها را باید از یک محیط علمی کسب کنیم. البته این به معنای آن نیست که صرفا وارد حوزه پژوهشی و دانشگاهی شویم؛ بلکه اتصال و تعامل با چنین نهادهایی میتواند راههای جدیدی را به روی سینمای کودک باز کند.
این مدیر فرهنگی ادامه داد: در این سالها شاهد فراز و نشیبهای بسیاری در حوزه سینمای کودک بودیم، به عقیده من سینمای کودک نباید تنها شامل فیلمهایی درباره کودک باشد، بلکه فیلمهای ساخته شده باید برای کودک باشد. ضروری است از دریچه جهان کودک به سینما نگاه کنیم تا سینمای پویاتری در این حوزه داشته باشیم. اگر مشکلات مربوط به تولید، توزیع و عرضه حل و فصل شوند میتوانیم به یک سینمای قابل قبول در عرصه کودک دست یابیم.
اسماعیلی با اشاره به برگزاری جشنواره فیلم کودک و نوجوان در شهر اصفهان گفت: این اتفاق خوبی است که سینما در شهری مانند اصفهان تثبیت شده و این اتفاق به صورت تدریجی ظرفیتهای بالقوه و نهفتهای که در سینمای شهرستانها وجود دارد را بسیج میکند و همین استمرار باعث میشود شهری مانند اصفهان آماده شود تا انرژی بیشتری را برای بهتر برگزار شدن این جشنواره صرف کند.
وی ادامه داد: جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان ظرفیت توسعه در زمینههای کمی و کیفی بسیاری را دارد. برگزاری کارگاهها و نشستهای بیشتر در قالب جشنواره و فراهم آوردن جریانی برای بیان حرفهای نخبگانی بیشتر در فضای این رویداد از جمله راههایی است که میتوان به وسیله آن جشنواره را تقویت کرد.
سی وششمین جشنواره بین المللی فیلمهای کودکان و نوجوانان از ۱۴ تا ۱۹ مهرماه به دبیری مجید زینالعابدین در شهر اصفهان در حال برگزاری است.