به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، غلامحسین مظفری استاندار خراسان رضوی در مراسم تکریم و معارفه استاندار خراسان رضوی گفت: خداوند را شکرگذار هستم که بار دیگر در این روز مبارک این توفیق برای من فراهم شد تا در کنار شما و بارگاه ملکوتی حضرت رضا (ع) توفیق خدمت به هماستانیهای عزیز را پیدا کنم. امیدوارم بتوانم پاسخ اعتماد را با خدمتی بیشتر به مردم پاسخ دهم.
وی افزود: از زحمات و تلاشهای سردار نظری قدردانی و تشکر میکنم و امیدوارم در ادامه راه در کنار ما باشند تا از تجربیات و زحمات ایشان استفاده کنیم. از اعضای شورای تامین، شورای اداری، علما و علمای اهل تسنن و همه افرادی که تشریف آوردند، تشکر و قدردانی میکنم. بدون تردید نمایندگان مردم در مجلس یکی از ظرفیتهای بسیار خوب هستند که باید از آنها تشکر کنم. آیتالله علمالهدی نماینده ولی فقیه در استان و جناب مروی از پشتوانههایی هستند که باید از این ظرفیت بزرگ استفاده کنیم.
مظفری خاطرنشان کرد: سه محور کلی را در برنامهها داریم، محور اول پاکدستی، جدیت، پشتکار، سلامت و صداقت در کار، مردمداری و خدمت صادقانه به مردم یکی از اصولی است که همه باید به آن وفادار باشیم. بدون تردید مردم سرمایههای اصلی نشان و کشور هستند، خدمت صادقانه به این مردم وظیفه جدی، مهم و اساسی ما است که در این جهت اقدامات بسیار خوبی انجام شده، البته حتما کاستیهایی هم داشتیم.
وی افزود:خراسان پرچمدار اصیل تمدن ایرانی اسلامی بوده و هست. مناظرات امام رضا (ع) با جریانها، ادیان و مذاهب مختلف میتواند الگوی عملی وفاق حقمدارانه در میان جریانهای گوناگون در استان ما باشد.
استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: مدیریت علمی و دقیق را باید برای موضوعات عدیده و پیچیده به کار بگیریم. در این جهت تعامل با اندیشمندان و اندیشهورزان و نخبگان موضوع بسیار مهمی است. باید یک نظام خوب و ساختارمند داشته باشیم. امروز به یک مدیریت چابک و هوشمند نیاز داریم. امروز از دادهها و دانشمحور بودن صحبت میشود و میتوانیم به عنوان استان توسعهگرا جایگاه داشته باشیم.
مظفری در خصوص حوزه بهزیستی احتماعی و فرهنگی بیان کرد: در حوزه بهزیستی اجتماعی و فرهنگی اشاره شد بحرانها و چالشهایی داریم که باید به قید فوریت به آن بپردازیم. باید خودمان را مکلف بدانیم که خدمت به مردم و خدمت صادقانه به معنای واقعی انجام شود. باید از حداکثر ظرفیت قانون برای حل مسایل استفاده کنیم. استانداری به عنوان نماینده دولت باید حداقل جلسات را داشته باشد و هر دستگاهی مشکلات خود را حل کند. لازم نیست قول و وعده بدهیم، ما مسئولیت داریم، بنابراین باید از همه ظرفیتهای قانون استفاده کنیم.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: متاسفانه باب شده که اگر مدیران کار نکنند کسی کاری به آنها ندارد، اما این تفکر نباید در ذهن مدیر باشد. باید رویکردمان را عوض کنیم که اگر کسی کار کرد کمکش کنیم.
وی افزود: من به عنوان نماینده عالی دولت حتما پشتیبان مدیران سالم، باشهامت و شجاع در حل مسائل مردم هستم و اگر کسی تخلفی داشته باشد نباید حضور داشته باشد که این اتفاق بیفتد. باید از همه امکانات خود برای خدمت به مردم استفاده کنیم.
مظفری در خصوص محور دوم ارتقا زیر ساختها و حمایت از سرمایهگذاران واقعی توضیح داد: در این حوزه وظیفه حاکمیت و بنده تامین زیرساختها برای توسعه است. برای اینکه بخش خصوصی کار کند و گرفتاری و مشکل نداشته باشد، قدمهای خوبی برداشته شده، اما حجم نیازها بیشتر از این است.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: در خراسانی که ۳۰ میلیون زایر در تردد هستند، باید آزادراه به مرز داشته باشیم. محور جنوبی گناباد-تربت-مشهد و محور شمالی باید آزادراه داشته باشد. آزادراه مشهد تهران و تلفیق آن با آزادراه حرم تا حرم یک اولویت جدی است.
وی گفت: موضوع قطار سریعالسیر سال در دستور کار بوده که باید کمک کنیم تا رقم بخورد. باید به نوع نگاه به توسعه توجه کنیم. امروز باید نگاه اقتصادی بر نگاه سیاسی اولویت داشته باشد. باید در این نگاه سیاست به اقتصاد یارانه بدهد نه برعکس. نگاه ما نباید نگاه هزینهای باشد.
مظفری عنوان کرد: از همه ظرفیتها باید با کمک دوستان استفاده کنیم تا سهم مناسب بودجه را داشته باشیم. حداقل ۸ درصد بودجه نیاز است، اما باید سراغ این برویم که از این ظرفیت استفاده کنیم. گردش مالی اقتصاد غیر رسمی ما در مرز دوغارون سه برابر بودجه استان است.
استاندار خراسان رضوی بیان کرد: درخواست داشتیم که به ما اختیارات بدهند. قرار شد ما پیشنهاد بیاوریم و مصوب کنند. باید حداکثر ظرف مدت یک ماه پیشنهاد خود را به دولت بدهیم. ما به عنوان استان خراسان باید تلاش کنیم حضور مستقیمی در فضای موجود دیپلماسی اقتصادی داشته باشیم و بخش خصوصی استان در هر سفر رئیسجمهور و رئیس مجلس شرکت کنند. از پروژههای بزرگ ملی برای استان هم نباید غافل شد.
وی اظهار کرد: سهم ما از تسهیلات موضوع مهمی است. در خردادماه سال ۱۴۰۳ مطالعاتی انجام و بیان شد که سپردههای استان ۴۲۴ هزار و ۲۹۸ میلیارد تومان است که اگر کسورات قانونی را حذف کنیم به ۳۷۷ هزار میلیارد تومان میرسد. حجم تسهیلاتی که بانکها در استان به مجموعه بخشهای خصوصی پرداخت کردند ۲۶۷ هزار میلیارد تومان بوده و رقم ۱۱۰ هزار میلیارد تومانی به طور طبیعی از استان خارج میشود که مساله مهمی است.
مظفری خاطرنشان کرد: محور سوم تلاش برای ایجاد فضای وفاق و همدلی در جهت رفع مسائل و مشکلات مردم و توسعه استان است. براساس شعار دکتر پزشکیان و رهنمودهای مکرر مقام معظم رهبری حتما تلاش خواهیم کرد انسجام و وفاق را در استان داشته باشیم. در انتخاب مدیران هم همین بحث را داریم که نیروهای ما باتجربه، توانمند و با داشتن باور به چارچوبها و گفتمان دولت باشند. تلاش من این است که بتوانیم اتاقهای فکر تخصصی را در حوزههای مختلف داشته باشیم و مبنای ما این اتاقهای فکر باشد.
استاندار خراسان رضوی در پایان در خصوص پارلمان زنان عنوان کرد: پارلمان زنان یکی از بحثهایی است که امیدوار هستیم بتوانیم در استان تشکیل دهیم. از معاونتهای استانداری درخواست داریم تلاش کنند با معاونان ادوار دورههای قبل خود جلسه بگذارند که این خود اتاق فکر میشود. مجمع فرمانداران استان خراسان را در حوزه سیاسی مدیریت کنند. از جناب زنگنه درخواست کردیم و پیشنهاد دادیم که دبیرخانه مجمع نمایندگان ادوار استان را داشته باشیم تا از این ظرفیت استفاده کنیم. امیدوارم تا پایان سال جلسه مشترک استانداران، معاونین و فرمانداران ادوار را با جناب مومنی برگزار کنیم.