کد خبر:۱۱۸۴۹۵
دبیر جشنواره بین المللی فیلم کیش:

جشنواره کیش یک دیالوگ جدید بین‌المللی است

بین‌دبیر جشنواره بین المللی فیلم کیش گفت: جشنواره کیش یک دیالوگ جدید المللی است و تلاش دارد تعامل تازه‌ای را در حوزه سینما در میان کشورهای منطقه ایجاد كند.
به گزارش گروه فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»، محمد خزاعی با اشاره به برگزاری این رویداد مهم سینمایی دراوائل اردیبهشت ماه سالجاری از شکل گیری جریان تازه و موج جدیدی با جشنواره فیلم کیش برای معرفی و شناسایی ظرفیت های سینمای ایران به کشورهای منطقه خبر داد و عنوان کرد: این اتفاق که به همت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مرکز امور مناطق آزاد به اجرا در می آید طلیعه حرکتی نوین است در عرصه بین الملل سینمای ایران.
 
وی ادامه داد: جشنواره کیش با تکیه بر اصولی که به آن پایبند است به گونه ای برنامه‌ریزی کرده که همه سینماگرانی که در کشور فعالیت می‌کنند،در آن جایی داشته باشند. همه را دوست دارد و از همه دعوت می‌کند. جشنواره معتقد است این دور هم جمع شدن خانواده سینما می‌تواند در عرصه بین‌الملل نیز، نتیجه بخش شود.
 
به گفته وی جشنواره کیش جای هیچ جشنواره‌ای را نمی گیرد.
 
دبير جشنواره بين المللي فيلم كيش تاكيد كرد: ما جشنواره‌ای نداریم که بر پایه مشترکات فرهنگی، آئینی و تمدنی  ما درمنطقه خاورمیانه و آسیای  میانه ومرکزی برنامه‌ریزی کرده باشد، هدف ما این بود که این جشنواره اگر بتواند ادامه پیدا کند-چون که می‌دانید با تغییر مدیریت‌ها این جشنواره‌ها معمولا دستخوش تغییر می‌شوند- اگر متولیانش که مناطق آزاد و وزارت ارشاد هستند برنامه‌ریزی کنند که این جشنواره ادامه پیدا کند-در منطقه صاحب نفوذ می‌شود و یک جایگاه معتبری برای فیلمسازان منطقه بشود.
 
خزاعی با بیان اینکه یکی از اشکالات جشنواره‌های ما این است که داخلی هستند و اسمشان بین‌المللی خاطر نشان ساخت:  با آمدن چهار مهمان خارجی اتفاقی نمی‌افتد. ما جشنواره بین‌المللی کم داریم چون مشکلاتی درچارچوب‌ها وبرگزاری داریم. ولی اگر بتوانیم در برگزاری این جشنواره موفق باشیم می‌توانیم تاثیرگذار باشیم.
 
وی اضافه کرد: سالیان سال از خلیج فارس حرف می زنیم و هیچ کاری هم انجام نمی‌دهیم. هر سال 10اردیبهشت دورهم جمع می‌شویم می‌گوییم امروز روز خلیج فارس است وبعد دیگر هیچ. رسالت سینماگران و مسئولان فرهنگی و سینمایی در این زمینه چیست؟
 
دبیر جشنواره بین المللی فیلم کیش تصریح کرد: اگر همگان متوجه اهمیت  این رویداد فرهنگی  برای منطقه شوند یک پایگاه بسیار خوب برای فیلم سازان منطقه ایجادمی شود.
 
این منتقد و تهیه کننده سینما معتقد است در بحث بین‌الملل خیلی کم کار کرده ایم، علی‌رغم اینکه می‌گوییم فعالیم، هیچ کاری نمی‌کنیم حداقل برنامه و استراتژی  خاصی در حوزه بین‌الملل نداریم.
 
وی گفت: ما در منطقه ای هستیم به نام خاورمیانه و آسیای میانه، که خیلی اشتراکات داریم. در جای جای این سرزمین ها نشانه های فرهنگی و جلوه های از هنر ایرانی پیداست. ما در واقع برای خانواده بزرگ فرهنگی دور و برمان چه کار کردیم؟ بالغ بر هزار سالن حداقل در این منطقه وجود دارد، شاید بعضی از کشور‌ها صاحب صنعت سینما نباشند، صاحب سالن سینما که هستند. در حوزه سینما ما چقدر عرضه و تقاضا در همین خاورمیانه داریم. در کشور‌های فارسی زبان چه اتفاقی افتاده است؟ هرچی برنامه‌ریزی در این 30 سال داشتیم سعی کردیم برای اروپا و امریکا باشد. اصلا فراموش کردیم که همسایگانی داریم که راحت‌تر همدیگر را می فهمیم. میراث مشترکی هست که با هم داریم. اینها را ما فراموش کردیم.
 
وی ادامه داد: در همین شرایط می بینیم کمپانی‌های  اروپایی و صاحب سینما آمده‌اند برنامه‌ریزی‌ کردند و تمام بازار این کشورها را تسخیر کردند. این کشورهایی که اسلامی هستند، فکر می‌کنی دوست ندارند فیلم اسلامی ببینند؟ قطعا دوست دارند.
 
دبیر جشنواره فیلم کیش عنوان کرد: واقعا ما در حوزه بین‌الملل به صورت فعال آدم تربیت نکرده ایم. متخصص تربیت نکردیم، محدوده بسته‌ای در حوزه بین‌الملل داریم. این در حالی است که اگر سینمای ایران بخواهد که در آینده موفق شود، باید از این دایره بسته ایران خارج نشود، باید این دایره را وسیع‌تر کند و از مرزهای ایران خارج شود، یعنی باید برای عرصه بین‌الملل برنامه‌ریزی کنیم. برای عرصه بین‌الملل هم باید آدم‌های جدیدی تربیت کنیم.
 
به گفته وی ما به نگاه جدید نیاز داریم. تفکر جدید می‌خواهیم که مضامین مشترکی داشته باشد، خزاعی با بیان اینکه نخستین عاملی که باعث سازندگی انسان‌ها می‌شود، نقد است خاطر نشان کرد: درسینمای ما اتفاقی افتاده است که وقتی به آنها نگاه می‌کنی ، می بینی همه دارند یک حرف می‌زنند و همه دلشان برای سینما می‌سوزد پس ما باید در جشنواره فیلم کیش  فضایی ایجاد کنیم که آدم‌ها با دیدگاه ها و سلایق محتلف بیایند دور هم جمع شوند و از هم فاصله نگیرند. نخستین چیزی که در جامعه موجب اختلاف می‌شود فاصله است. وقتی فاصله می‌گیریم احساس می‌کنیم که چه اتفاقاتی دارد می‌افتد. وقتی به هم نزدیک می‌شویم خیلی از مسائلی که در ذهنمان منفی است پاک می‌شود. و به همدلی می‌رسیم.
 
دبیرجشنواره فیلم کیش افزود: الان به غیر از چند تن از سینماگران ، بقیه دارند همسطح مردم فکر می‌کنند و جلوتر نیستند و مشکل همین است، حال آن که فیلمسازان ما کارشان و وظیفه شان همین است که نگاهی متفاوت داشته باشند. یک سری آسیب‌ها را از دل اجتماع خارج کنند، بعد این را مطرح کنند تا کسانی که حواسشان نیست برنامه‌ریزی کنند، یعنی این طوری نیست که وقتی ما یک فیلم انتقادی از جامعه می‌سازیم، قصد سیاه کردن یا تخریب کردن یا جریان‌سازی داریم. این نگاه اشتباه است. چون هنرمند برای همین کار آمده است، آمده که یک نگاه متفاوت داشته باشد. به مسوولان بگوید نمی‌توانید نکات ریز را ببینید، ما می‌بینیم و به شما می‌گوییم.
 
وی گفت: هنرمند چشم اجتماع است. این اصل در تمام دنیا هم هست. بعد مسوولان متوجه آسیب اجتماعی می‌شوند و برنامه‌ریزی می‌کند که آن را از بین ببرند. در دنیا از این رابطه بهترین استفاده می‌کنند.
 
دبیرجشنواره بین المللی فیلم کیش اظهار امیدواری کرد جشنواره کیش با همه فراز ونشیب‌هایی که دارد بتواند در حدی در مسائل فرهنگی تاثیرگذار باشد که بتوانیم بگوییم این همه تلاش، انرژی،آدم و وقت برای گفت‌وگو کردن مثمر ثمر بوده است./انتهاي پيام/
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار