به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو ، عباسعلی کدخدایی دوشنبه در سخنرانی برخط در آیین افتتاح کرسی بازخوانی مشروح مذاکرات قانون اساسی در دانشگاه شیراز، اظهار کرد: اهمیت قانون اساسی به عنوان سند بنیادین و نقشه راه تنظیم روابط کشور بر کسی پوشیده نیست و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، نخستین گام برای تعیین نظام سیاسی، تدوین قانون اساسی بود.
وی با بیان اینکه تدوین این قانون اساسی مترقی کافی نیست بلکه صیانت و توزیع و ترویج آن نیز اهمیت دارد، افزود:زنده نگهداشتن مباحث و مذاکرات تدوین قانون اساسی به زنده نگه داشتن آن کمک میکند.
کدخدایی ادامه داد: طی ۲ دهه از این مساله غفلت شد، اما در ۲ دهه اخیر این بحث به خوبی مطرح شده و کارهای ارزشمندیربرای ترویج مباحث قانون اساسی و صیانت از آن انجام شده است.
وی افزود: از آنجا که صاحب نظران و دانشجویان با مذاکرات مربوط به تدوین قانون اساسی درگیر میشوند، بازخوانی مشروح این مباحث به زنده بودن قانون اساسی کمک میکند.
عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: قانون اساسی ایران مردمی است و در زمان تدوین آن، همه مردم و صاحبنظران مذاکرات را دنبال میکردند و حتی نظرات خود را نیز بیان میکردند.
کدخدایی با اشاره از اقدامات پژوهشکده شورای نگهبان برای صیانت از قانون اساسی، اظهار کرد: از دانشگاهها نیز این مهم را مطالبه میکنیم.
وی گفت: در سطح پژوهشگران و صاحب نظران اقدامات خوبی انجام شده، اما باید به سراغ نسل کودک و نوجوان رفت تا اهمیت قانون اساسی با زبان و احساسات کودکان برای آنها تبیین شود.
بازخوانی مذاکرات قانون اساسی، در تاریخ حقوق کشور اهمیت بالایی دارد
عضو شورای نگهبان گفت: مشروح مذاکرات قوانین و بویژه قانون اساسی بخشی از تاریخ حقوق هر کشوری است و در رفع ابهامها جایگاه مهمی دارد.
کدخدایی اظهار کرد: با توجه به این دیدگاه که قصد قانونگذار ملاک است و باید به آن مراجعه کرد، نیز بازخوانی مذاکرات دارای اهمیت است که همخوانی آن با متن مصوب بسیار مهم است.
وی افزود: بازخوانی مشروح مذاکرات میتواند در برداشت صحیح از قانون بسیار کمک کننده باشد و به صیانت از آن کمک کند.
رئیس پزوهشکده شورای نگهبان گفت: این درخواست را دارم که بازخوانی مذاکرات قوانین در دانشگاهها و میان دانشجویان حقوق عمومی بسط باید تا از چگونگی وضع قوانین آگاه شوند.