به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، نماینده ولی در گیلان امروز در نشست با مسئولان سازمان مدیرت و برنامه ریزی استان نبود شناخت درست در عرصه کشاورزی را یکی از مشکلات اساسی در حوزه زراعت، باغداری و کشاورزی دانست و افزود: آب و خاک دو عنصر مهم برای زندگی انسان و تولید با کیفیت محصولات کشاورزی است که سرشماری عمومی کشاورزی در شناخت و کسب اطلاعات و برنامه ریزی درست برای توسعه و رشد اقتصاد و امنیت غذایی کشور مهم است.
آیت الله رسول فلاحتی ضمن آرزوی موفقیت برای دست اندرکاران اجرایی سرشماری کشاورزی در گیلان افزود: بازنگری در میزان و کیفیت تولید محصولات کشاورزی بر اساس نیاز و امکانات، درک مدیران از میزان نیاز جامعه، پیگیری تولیدات برای رشد اقتصاد و صادرات، برنامه ریزی برای تقویت زیرساختها و استفاده از دانش و شیوههای نوین تکتولوژی، ساماندهی حوزه تولید و ارتقای توان تولید، برنامه ریزی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای رفع بحرانهای احتمالی کشور و جلوگیری از تغییر کاربریهای بی رویه برخی از مزایای اجرای طرح سرشماری کشاورزی است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان هم در این نشست با بیان اینکه سرشماری کشاورزی، بعد سرشماری نفوس و مسکن دومین و مهمترین سرشماری در کشور است، گفت: ششمین دوره سرشماری عمومی کشاورزی از ۱۲ آبان همزمان با سراسر کشور در گیلان شروع میشود و به مدت ۴۵ روز ادامه دارد.
محمد رضا رستمی با بیان اینکه حدود ۸۵۰ نفرعوامل اجرایی سرشماری کشاورزی در گیلان در این طرح مشارکت دارند، افزود: ۳۰۰ نفر از این عوامل را آمارگیران تشکیل میدهند.
وی با اشاره به اهمیت دقت آمار و اطلاعات در سرشماری کشاورزی گفت: سرشماری دقیق، برنامه ریزیها را دقیقتر خواهد کرد T از اینرو عوامل اجرایی و کارشناسان از بین از بین افراد با تجربه، دارای تحصیلات عالی انتخاب و پس از آموزش و کسب موفقیت در آزمون به کار گرفته شده اند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان با بیان اینکه ۳۰۰ تبلت و ۲۵۰ خودرو برای تیم سرشماری گیلان در نظر گرفته شده است اضافه کرد: از مردم گیلان خواست با گروههای سرشماری همکاری کنند.
سرشماری کشاورزی در کشورهای پیشرفته هر ۵ سال یک بار و در ایران هر ۱۰ سال یک بار انجام میشود و در نظام برنامه ریزی هر کشوری نقش اساسی دارد.