به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام والمسلمین موسوی مقدم، نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در افتتاحیه مرکز فروش محصولات فرهنگی و مرکز برگزاری کرسیهای آزاداندیشی کوثر گفت: باید تقدیر و تشکر کنم از مسئولان که در زمینه فعالیتهای فرهنگی در بنیاد شهید و امور ایثارگران تلاش کردند و امروز هم این مجموعه را با خوشفکری راهاندازی کردند.
وی افزود: زمانی که تازه به بنیاد شهید و امور ایثارگران آمدم یکی از نخستین مکانهایی که درباره آن صحبت شد، همین مکان بود که در آن موقع بلااستفاده بود و به سمت مخروبه شدن پیش میرفت.
نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران اضافه کرد:، اما امروز این مکان تبدیل به یک مرکز مهم فرهنگی شده و سلسله اقدامات نوآورانهای که در بنیاد صورت میگیرد باید ادامه پیدا کند. امروز در مراکز تفریحی، سیاحتی و اقامتی مجموعه کتابخانههای فعال ایجاد شده که کار بسیار شایسته و ارزشمندی است. این کتابخانهها باید غنیسازی شود و، چون نوآورانه است باید ابعاد آن بررسی شود تا بتوان به صورت جدی با مخاطب ارتباط صورت گیرد.
نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران بیان کرد: در چنین اقداماتی باید دید که چه نوع کتابهایی نیاز است و چطور با مخاطبی که در مکانهای سیاحتی و زیارتی بنیاد اقامت میکند ارتباط گرفت و کتابها را عرضه کرد. درباره این نوع ارتباط و نحوه عرضه کتابها باید فکر شود و سنجیده و با برنامهریزی پیش رفت. در این رابطه بهتر است با کارشناسان مشورت کرد تا بهرهوری این نوع اقدامات بالا برود.
حجتالاسلام والمسلمین موسویمقدم گفت:، اما افتتاح این مکان فرهنگی کار بسیار بزرگی است و باید به این موضوع توجه شود که امروز تنها نمیتوان به فروش کتاب بسنده کرد و باید در کنار آن اقداماتی برای معرفی، بررسی و نقد کتابها هم صورت گیرد. امروز تنها با کتاب فروشی نمیتوان فرهنگ کتابخوانی را توسعه داد و در کنار کتابفروشیها باید مجموعهای مثل مجموعه عرضه کتاب و اندیشهورزی فرهنگی هم ایجاد کرد.
وی ادامه داد: باید در پیوست کتابفروشی مکانی را ایجاد کرد که در کنار آن تالار خواندن کتاب، بررسی و نقد آن هم باشد تا به عنوان مکمل کتابفروشی به شمار بیاید. امروز شرایط جامعه به شکلی است که باید مکانهایی مثل کتابفروشی محل کتابخوانی و گفتگو هم باشد و درباره کتابهای چاپ نخست و آثار مطرح جهانی بحث و تبادلنظر صورت گیرد.
وی اظهار کرد: در چنین مکانی که در بنیاد شهید و امور ایثارگران افتتاح شده، بهتر است به رفع شبهه درباره جهاد، مقاومت و شهادت بپردازد و در همین راستا آثار بررسی و نقد شود، زیرا نسل امروز از این موضوعات فاصله گرفته و در نگاهش معانی دیگری گرفته است. چون درباره موضوع شهادت آثاری در سایر کشورها نوشته شده که معنی این موضوعات را به صورت وارونه بیان کرده و نسل امروز ما هم آن آثار را مطالعه کرده است.
حجتالاسلاموالمسلمین موسویمقدم گفت: در تابلوی این مکان فرهنگی معانی، چون ایثار، شهادت و کوثر به کار رفته که ارزشهای بسیار بالایی است و ویترین اصلی در همین موضوعات است. در چنین مکانی نیاز است که روی این معانی متمرکز شوید و شبهات ایجاد شده را رفع کنید. امروز در تمامی مبانی اعتقادی ما ایجاد شبهه کرده و آن را بزرگ کردند و در ذهن جوانان ما به صورتی شکل دادند که شهادت را به صورت خودکشی معنا داده و جهاد را به صورت انتحار نشر دادند.
وی افزود: در بررسی معانی، چون شهادت، ایثار و مقاومت و جهاد از همه اندیشمندان دعوت کنید که در تالار گفتوگوی مجموعه حضور یابند و با آنها بحث و گفتگو کنید و در این رابطه هم خط قرمزی نداشته باشید. نترسید از اینکه نتوانید پاسخ اندیشهورزی را بدهید که با اعتقادات شما زاویه دارد، بلکه سعی کنید با خواندن کتاب خودتان را در این موضوعات قوی کنید تا از پس پاسخ آنها بربیایید.
نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران بیان کرد: خوب است که شبهات را شناسایی کنید و درباره آن به مطالعه بپردازید و با تکیه بر آثاری که وجود دارد به شبهات پاسخ دهید. با این رویکرد این مکان تبدیل به پاتوق فرهنگی و محل تضارب افکار میشود، به عنوان یک طلبه میگویم که در اظهارنظر اندیشهای هیچ محدودیتی نداریم چنانکه در محضر امامان معصوم (ع) گفتگوهایی صورت میگرفت که از نحلههای مختلف فکری حضور مییافتند و از آراء خود سخن میگفتند.