به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، ابوالفضل اکبرپور معاون پژوهش، فناوری و نوآوری دانشگاه بیرجند روز چهارشنبه در آیین گشایش ششمین همایش ملی باستان شناسی ایران در دانشگاه بیرجند افزود: این پهنه در قالب هشت هزار و ۳۷۰ مترمربع در دانشکدههای شوکت آباد، شهدا و امیرآباد فعال است.
وی یکی از اهداف همایش ملی باستان شناسی را ایجاد بستر مناسب برای تحقیق و پژوهش و ارتقا سطح علمی در حوزه مطالعات باستان شناسی و علوم میان رشتهای دانست و گفت: این مهم باعث شبکهسازی در سطح ملی و بین المللی و ایجاد فرصت برای انجام کارهای پژوهشی مشترک میشود.
معاون پژوهش، فناوری و نوآوری دانشگاه بیرجند با ادامه داد: این مهم در حوزه باستانشناسی میتواند به هویت فرهنگی و حفظ این هویت در کشور و همچنین خراسان جنوبی کمک کند.
وی اظهار کرد: خراسان جنوبی دارای آثار باستانی و تاریخی بسیار زیادی از جمله قلعهها، مساجد، آتشکدهها، محوطهها و آثار تاریخی دیگر است که میتواند نقش مهمی در هویت فرهنگی استان ایفا کند.
اکبرپور با اشاره به نقش آثار تاریخی و باستانی در تعریف آگاهی مردم، جذب و رونق اقتصاد استان عنوان کرد: دعوت میکنیم مجموعه اساتید و محققان حاضر در این همایش از آثار تاریخی و باستانی استان بازدید داشته باشند.
وی با اشاره به قدمت دانشگاه بیرجند به عنوان نگین آموزشی شرق کشور تصریح کرد: در حوزه پژوهشی فعالیتهای زیادی از جمله ۲۲ نشریه در کتابخانه مرکزی دانشگاه در دست اجرا است که ۱۶ نشریه دارای رتبه علمی و پژوهشی هستند.
معاون پژوهش، فناوری و نوآوری دانشگاه بیرجند با عنوان کرد: همچنین نام دانشگاه بیرجند در نظام رتبه بندی بین المللی تایمز بر اساس عناوین موضوعی مهندسی برای اولین بار در سال ۲۰۲۴ ثبت شد و این دانشگاه در نظام رتبه بندی نیچر ایندکس رتبه ۱۶ در میان مراکز آموزشی و تحقیقاتی را به خود اختصاص داد.
وی یادآور شد: در این دانشگاه ۱۹۰ آزمایشگاه آموزشی و یک آزمایشگاه مرجع فعال است که با تجهیزات هایتکت و استانداری برای ماموریتهایی که به دانشگاه سپرده شده کاربرد دارد.
اکبرپور افزود: در آزمایشگاه مرجع در حوزه معدن و زمین شناسی اکثر تجهیزات و امکانات موجود است لذا برای همایشهای باستانشناسی و موضوعات مرتبط با آن میتوان از این ظرفیت بهرهمند شد.
فعالیت ۷۰ شرکت دانش بنیان و فناور در دانشگاه بیرجند
رئیس دانشکده هنر بیرجند هم گفت: دبیرخانه دائمی همایش ملی باستان شناسی سال ۱۳۹۱ در این دانشکده تاسیس شد.
حسین بارانی با اشاره به برگزاری ۶ همایش ملی تاکنون افزود: در ۱۲ سال گذشته چهار همایش در دانشگاه بیرجند و ۲ همایش در مشهد و تهران برگزار شده که این نشان دهنده پتانسیل بسیار خوب گروه باستان شناسی دانشگاه بیرجند است.
وی با بیان اینکه بدون شک این نشستها و همایشها میتواند آغازی برای یک کار علمی و پژوهش جدید باشد، اظهار کرد: معاونت پژوهشی دانشگاه بیرجند پشتوانه محکمی برای برگزاری این همایشها بوده که از تلاشهای این مجموعه قدردانی میکنیم.
ششمین همایش ملی باستان شناسی ایران با حضور محققان و اساتید برجسته از سراسر کشور امروز (۱۶ آبان) در تالار ولایت دانشگاه بیرجند گشایش یافت و به مدت ۲ روز ادامه دارد