به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ محمد سلطانی رئیس بنیاد ملی علم ایران در حاشیه نهمین دوره سرآمدان علمی ایران گفت: آرمان مرجعیت علمی پیش رو داریم که مقام معظم رهبری آن را ترسیم کردند که این راه طولانی است که در واقع ما پیش رو داریم البته در این مسیر باید بیشتر و بهتر از قبل سرمایه گذاری کنند سرمایه گذاری کنیم.
سلطانی در ادامه خاطر نشان کرد: نهمین دوره با هدف حرکت به سمت آرمان مرجعیت علمی طراحی شده است و در هر دوره تغییرات کمی نسبت به دورههای قبلی داشته است و این دوره هم تلاش شد که در حد تغییرات حداقلی باشد به گونهای که اگر یک مخاطب به این برنامه نگاه کند به صورت عقلایی یک مسیر بهبود در این برنامه دیده شود.
وی افزود: بنده میخواهم پیشنهاد بدهم که اگر بشود در طراحی این برنامه بازطراحی این برنامه و ادامه مسیر حتما یک ارزیابی و نظر خواهی از جامعه علمی داشته باشد.
سلطانی در ادامه خاطر نشان کرد: افرادی که در این برنامه برگزیده میشوند که نقشی در این مسیر داشتند و انتشار نتیجه پژوهش خودشان را به بهترین نحو در سامانههای معتبر انجام با کیفیت آن چیزی که مبنای اصلی این برنامه است البته ما شاهد هستیم که امروز افراد زیادی با عناوین مختلف انتخاب میشوند ما دانشمند در برگزیدگان پژوهشگران برتر را داریم، اما این برنامه هم برنامه علمی هدف خود را دارد.
وی در ادامه مطرح کرد: این برنامه شاید، تفاوتهای خود را دارد گاهی ممکنه که یک فردی در این برنامه برگزیده شود در برنامههای دیگه برگزیده نشود اینها موارد بسیار طبیعی میدانبم گاهی جوانی اینجا انتخاب میشود و بالاتر ولی خودشان را نشون میدهند که ممکنه یک استاد و دانشمند برجسته تری در این برنامه نباشد گاهی اتفاق میفتد که یک استاد اینجا برگزیده میشود، اما مثلا در یک بعد دیگری مثل آموزش برجستگی ندارد، هدف ما از برنامه سال به سال بهتر کنیم.
سلطانی در رابطه با تحلیل ۸ دوره قبل گفت: این دوره برگزار نسبتا مناسبی دارند و تنوع دانشگاهی دانشگاه تهران دانشگاههای شهرستانها خوب به نوعی نشون میدهد که این برنامه یک اثر جریان ساز در کشور داشته است. البته رشته شیمی که از نقاط کشور جایگاه بالایی دارد ولی از رشتههای فیزیک علوم پزشکی و چند تا از رشتههای مهندسی شاهد برگزاران این برنامه و کسانی که این برنامه رو اجرا کردند.