به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، زینب رحیمی؛ آب، بیکاری و پایین بودن تولید سه ضلع اصلی مشکلات عمده استان چهارمحال و بختیاری بودند که ریشه اصلی معضلات استان از همین سه ضلع نشات میگرفت.
مشکلات آبی استان به حدی رسیده بود که ۱۰ها بار مردم نسبت به آن واکنش نشان داده یودند و با وجود اینکه استان ۱۱ درصد از حجم آب ایران را تولید میکند و سر چشمه سه رودخانه است اما با معضل آب دستهوپنجه نرم میکرد و بالغ بر ۲۰۰ روستای آن با تانکر آبرسانی میشدند، ۳۱ طرح مهم حوزه زاینده رود معتل مانده بود و جیره بندی آب در مرکز استان از جمله مواردی بود که اولین، بزرگترین و مهمترین چالش استان را آب معرفی کرد.
دولت سیزدهم این مشکل را به خوبی فهمید و با شجاعت اعلام کرد که مشکل این استان آب است؛ از آن به بعد نه تنها آب برای مردم مهم بود بلکه به عنوان یک موضوع حیثیتی برای دولت و مسئولان قرار گرفت و کار شبانه روزی و ۲۴ ساعته آغاز شد.
با این تلاشها پروژههای آبی از جمله سد باباحیدر بعد از ۱۰ سال، مجتمع آبرسانی حضرت قمر بنیهاشم (ع) بعد از ۱۵ سال افتتاح و پروژههای معتل مانده گردشگری، دامپروری، کشاورزی و گلخانهای تخصیص آبی گرفتند و در آستانه سفر دوم ریاست جمهوری به استان آماده بهرهبرداری شدند.
نرخ بیکاری بالا و تولیدات پایین دو موضوع به هم پیوسته هستند که تبعات و معضلات اجتماعی حاصل از این معضلات قابل چشم پوشی نیست و رئیس جمهور شهید در سال ابتدایی دولت به صراحت گفت برای حل مشکل اشتغال جوانان برنامهریزی شده است و امروز با فعال شدن غریب به ۸۰ واحد تولیدی، سه برابر شدن سطح زیر کشت گلخانهها، ۲ برابر شدن صادرات استان، ۲برابر شدن شرکتهای دانشبنیان، فعال شدن واحدهای گردشگری نرخ بیکاری استان را از حدود ۱۶ واحد به ۸ واحد رساند و در مقایسه با استانها از صدر جدول بیماری به رتبه پانزدهم صعود کرد.
محرومیتزادیی، توجه به مناطق محروم و زنده کردن امید در دل مردمی که احساس میکردند فراموش شدهاند دستاورد قابل توجه دیگر این دولت بود که امیدآفرینی در استان را به وجود آورد.
برگزاری بیش از ۳۰ دوره جهادی در شهرهایی از قبیل بازفت و موگویی، دیناران، گندمان، امامزاده حسن، سردشت، ناغان، دستگرد، لاران، یانچشمه، زایندهرود و جونقان ، برگزاری بیش از ۱۰۰ سفر استانی با هدف نظارت بر پروژهها، نشست با ریشسفیدان و دیدار با مردم در راستای حل مشکلات مردم از جمله اقدامات اثرگذار استاندار دولت سیزدهم در چهارمحال و بختیاری بود.
غلامعلی حیدری استاندار سابق در باز شدن گرههای قدیمی استان خود به صورت شخصی فرماندهی میدان را دست میگرفت؛ حضور در میدانهای بارش سنگین و بیسابقه برف سال ۱۴۰۱، اتصال خط دیمه در نهضت ملی مسکن، حل اختلاف بین دستگاهها برای خدمترسانی در منظریه و بحران در آبرسانی استان از جمله میدانهایی است که استاندار فرمانده آنان بود.
فعال شدن بیش از ۱۳ کارگاه واحد راهسازی و چهارخط سازی در استان، نهضت آسفالتکشی در مناطق محروم، فعال شدن بیش از ۸۰۰ واحد تولیدی، سه برابر شدن سطح زیر کشت گلخانهها، توسعه مراکز درمانی، توسعه زمینهای چمن، برگزاری یکی از امنترین انتخابات در استان تنها قطرهای از دریای بیکران خدمات دولت شهید رئیسی در کمتر از سه سال بوده که باعث شد تا رهبر انقلاب اسلامی در خصوص خدمات این دولت بفرمایید من از همه دولتها حمایت میکنم ولی در خصوص این دولت علاوه بر حمایت تمجید هم میکنم و خدمات ارائه شده در این مدت باعث شده که ما از این دولت تمجید کنیم.
با توجه به تاکید مقام معظم رهبری به رئیس جمهور و تاکید نماینده ولی فقیه در استان به استاندار و وزیر کشور در حفظ راه شهید رئیسی و میراثدار بودن دولت سیزدهم جعفر مردانی استاندار جدید نیز در حاشیه آیین معارفه خود حل مشکلات استان را در گروه استفاده از نخبگان و پرهیز از اختلاف دانست.
بیشتر بخوانید:
مومنی: مردم چهارمحال و بختیاری در قلب تحولات ایران قرار دارند/ انتخاب استانداری آشنا با تمام روستاهای استان
سوابق جعفر مردانی استاندار چهار محال و بختیاری
کسی اقدام به ساخت مسکن ملی در شهرستان بن نکرده است
امام جمعه شهرکرد: از پروژه بن بروجن به عنوان میراث گرانبهای شهید رئیسی نگهداری شود
وی در ادامه گفت: سهم ناچیز استان در اقتصاد کشور، نرخ بیکاری بالاتر از میانگین کشوری، خشکسالیها و نوسانات آبی، وجود انبوه پروژههای نیمهتمام عمرانی در استان که تکمیل آنها به بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان (همت) اعتبار نیاز است و صدور جواز تاسیس انبوه طرحهای اقتصادی و صنعتی بدون نظارت و هدفمند منجر به ایجاد بیش از۲ هزار طرح اقتصادی نیمهتمام در استان شده از مهمترین مشکلات این استان عنوان کرد.
مردانی اقدامات اجرایی در محور اقتصاد کلان و برنامهریزی برای توسعه استان شامل جمعآوری آمار و اطلاعات کامل اقتصادی و عمرانی استان در بستر هوشمند به تفکیک شهرستانها، بخشها و شهرها برای برنامهریزی صحیح، تعیین بخشهای پیشران و موثر در توسعه استان و شهرستانها مطابق مزیتها، ظرفیتهای موجود، ساماندهی و اولویتبندی طرحهای اقتصادی، طرحهای عمرانی نیمهتمام را از جمله راهکارهای تکمیل ذیل بخشهای پیشران و موثر در توسعه استان معرفی کرد.
به گفته استانداری چهارمحال و بختیاری، برنامهریزی برای تکمیل طرحهای مهم استان با استفاده از ظرفیت منابع ملی، استانی، مولدسازی و تسهیلات بانکی برای توسعه زیرساختها، قیر، منابع داخلی، فروش و انتشار اوراق مشارکت عمومی، خصوصی و تهاتر، مسئولیت اجتماعی و منابع ملی در اختیار وزارتخانهها و منابع استانی، تشکیل کمیته مشارکت عمومی، خصوصی و سرمایه گذاری در استان و عدالت در توسعه متوازن و حرکت در مسیر کاهش عدم تعادلهای بین شهرستانها و از طرف دیگر توسعه متوازن درون شهرستانها براساس شاخصها در همه بخشها باید از اولویتهای مدیریت ارشد استان قرار گیرد.
امیدواریم دولت جدید نیز با شناخت مشکلات و گرههای استان و استفاده از ظرفیتهای موجود در استان و کشور راهحلهای ضربالاجلی را برای حل درصد باقی مانده سه مشکل عمده استان یعنی آب، بیکاری و کاهش تولید اجرایی کنند.