به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، فردوس کریمی رئیس هئیت مدیره و مدیرعامل شرکت صبح سه شنبه با حضور در دفتر حجتالاسلام والمسلمین سیدابوالحسن فاطمی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهرکرد با ایشان دیدار کرد و به تشریح جزئیات طرحهای آبرسانی در استان پرداخت.
در این دیدار، فردوس کریمی رئیس هئیت مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: تاکنون بالغبر دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار جهت احداث پروژه آبرسانی بن_بروجن هزینه شده و این طرح اکنون به بهرهبرداری رسیده است و در حال حاضر تکمیل برخی خطوط فرعی آن در دست اقدام است.
وی افزود: سد بابا حیدر نیز یکی دیگر از طرحهای آبرسانی بزرگ در چهارمحال و بختیاری به شمار میآید که دارای ارتفاع ۶۴ متر و حجم ۱۴.۵ میلیون متر مکعب است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری ادامه داد: طراحی تصفیهخانه سد باباحیدر بر اساس آنالیز آب بالادست صورت گرفته و مراحل مناقصه آن نیز به زودی انجام خواهد شد.
کریمی عنوان کرد: در حال حاضر سد بابا حیدر تکمیل شده است اما مجوز لازم جهت آغاز فرآیند آبگیری توسط سازمان محیط زیست صادر نشده چراکه در گذشته بخشی از نواحی نزدیک به این سد محل دفن زباله بوده است البته نکته مهم این است که این ناحیه درحال حاضر مشکل بهداشتی ندارد.
وی با اشاره به حساسیت شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری به حفظ سلامت شهروندان و تأمین آب شرب سالم، اضافه کرد: با وجود اینکه سالیان بسیاری از زمان دفن زباله در نزدیکی سد بابا حیدر سپری شده است اما حدود ۴۵۰ هزار متر مکعب خاک از محل مذکور به منطقهای با عنوان لاخشک منتقل شد تا از نفوذ هرگونه آلودگی به آب سد جلوگیری شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: با توجه به فرارسیدن فصل بارش در صورتی که فرآیند آبگیری سد باباحیدر آغاز نشود حجم قابل توجهی از روانابهای استان از دست خواهد رفت همچنین فرآیند آبگیری تا فصل بارش سال آینده به تعویق میافتد.
کریمی یادآور شد: سد گهرو یکی دیگر از طرحهای آبرسانی در چهارمحال و بختیاری است که ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی سد شهدا چشمه علی را از دیگر طرحهای آبرسانی مهم در چهارمحال و بختیاری برشمرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری با اشاره به وضعیت توپوگرافی و طبیعت شیبدار این استان، بیان کرد: همین امر سبب شده پس از بارش باران به سرعت آب از استان خارج شود و ساخت سد نیز به جهت ذخیرهسازی این روانابها حائز اهمیت است.
کریمی افزود: بر اساس اندازهگیریهای صورت گرفته در فصل پرآبی، چشمه آب سفید در چهارمحال و بختیاری دارای ۴ الی ۵ لیتر بر ثانیه آب است و ظرفیت بسیار خوبی به شمار میآید.
وی خاطرنشان کرد: طی سالیان گذشته مردم استان چهارمحال و بختیاری استفاده از آبهای زیرزمینی را جایگزین آبهای سطحی کردند همچنین موضوع صرفهجویی در مصارف مختلف مانند کشاورزی با رعایت نکردن الگوهای کشت علمی مغفول مانده بود که درنتیجه این عوامل در حال حاضر از مجموع ۱۱ دشت استان ۷ دشت در شرایط ممنوعه بحرانی و ۴ دشت نیز ممنوعه هستند.