به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری نخستین جایزه ملی ناداستان «پلک» در سالن مهر حوزه هنری امروز ۲۹ آبان برگزار شد.
در ابتدای این جلسه بهزاد دانشگر، مدیر دفتر ادبیات داستانی حوزه هنری گفت: اهمیت روایت بر کسی پوشیده نیست. روایت امروز نقش مهمی برای بیان جنگها دارد. دفتر داستان حوزه هنری در مسیر جدیدی که از یک سال گذشته پیش گرفته در کنار توجه به داستان به ناداستان هم نگاه دارد زیرا این حوزه در جهان به عنوان رویکردی ادبی شناخته میشود.
وی افزود: برای بیان موضوع، سرعت ناداستان از داستان بیشتر است اما نمیتوان کتمان کرد که زیباییهای داستان بیش از ناداسان است. البته با کارهای خوبی که در این زمینه اخیراً خلق شده، ناداستانها هم زیباییهای خود را به دست آوردهاند و در همین رابطه حوزه هنری دو کتاب نیز به چاپ رسانده است.
دانشگر ادامه داد: در ناداستان اتفاقات اجتماعی به شکل جدی مورد توجه قرار میگیرد. یکی از این موضوعات بحث پوشش است که در جامعه طی دو سال گذشته جریانات مختلفی را رقم زده است. با این توضیح احساس کردیم مردم میتوانند از طریق ناداستان روایتهای خود را از بحث پوشش داشته باشند پس جشنواره «پلک» شکل گرفت.
در ادامه جلسه زینب تاجالدین دبیر جشنواره در سخنانی بیان کرد: ما از اصفهان آمدهایم تا چراغ این جشنواره را روشن کنیم. این رویداد به همت روایتخانه برگزار میشود. این مرکز سالهاست با دغدغه انقلاب مشغول فعالیت بوده و تلاش دارد فرهنگ انقلابی را با زبان ادب و هنر به مردم منتقل کند.
وی ادامه داد: علاقمندان از اول آذر قادرند آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. دو ماه برای ارسال آثار زمان در نظر گرفته شده است و اسفند شاهد برگزاری اختتامیه این رویداد خواهیم بود. این جشنواره تلاش میکند تا همه آحاد جامعه را با خود مرتبط کند. درحقیقت هر کس که روایتی از حجاب و پوشش اسلامی دارد میتواند ناداستانهای خود را به جشنواره ارسال کند و این رویداد ادبی تنها مختص به نویسندگان نیست.
در ادامه جلسه معصومه امیرزاده، دبیر علمی جشنواره با بیان اینکه این جشنواره رویدادی تاثیرگذار خواهد بود، گفت: جشنواره «پلک» در دو سطح تجربهنگاری و روایتنگاری برگزار میشود این رویداد برای همه مردم است اما تلاش داریم نخبگان را هم وارد فضای این جشنواره کنیم تا با حضورشان جریانسازی لازم را داشته باشیم.
مرضیه احمدی نماینده روایت خانه نیز در انتهای این جلسه تاکید کرد: بچههای «روایتخانه» دغدغه انقلاب دارند. نمود باورهای مردم نیز در پوشش و حجاب مشخص است. این رویداد همچنین تلاش دارد به بحث سبک زندگی با محوریت مقاومت نیز توجه کند به ویژه در شرایط فعلی که پایبندی به فرهنگ مقاومت یکی از اولویتها است.
وی در انتها تاکید کرد: روایتخانه بیش از ۱۰ سال است که با همکاری نیروهای متعهد، قدمهای خوبی در حوزه انقلاب برداشته و این رویکرد با جدیت ادامه خواهد داشت.