به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، در سالهای اخیر، بارش باران در فصل زمستان برای برخی مردم بهجای برکت، مشکلات متعددی به همراه داشته است. یکی از نمونههای بارز این مشکلات، آبگرفتگی خیابان مجاهد ۴ در محله شهید اسدی شهر برازجان است.
در روزهای بارانی، حجم زیادی آب از فلکه مجاهد تا فلکه شهید برازجانی به سمت خیابان مجاهد ۴ سرازیر میشود و موجب آبگرفتگی این منطقه میگردد. این وضعیت بهگونهای است که آب وارد خانهها شده و موجب تخریب وسایل زندگی میشود.
مشکل اصلی ناشی از حذف جداول سنتی در کوچههای مجاهد ۲، ۶ و ۸ است. این جداول توسط شهرداری برداشته و به جویهای کوچک تبدیل شدند. علاوه بر این، موانع آسفالتی و سرعتگیرها، جریان آب را مختل کرده و باعث تجمع آن در این خیابان شدهاند.
بارندگیها علاوه بر ورود آب به منازل و زیرزمینها، خسارتهای سنگینی به اهالی وارد کردهاند. بهعنوان نمونه، پارکینگ زیرزمینی یک منزل مسکونی که محل نگهداری وسایل ارزشمند، از جمله جوایز فرزندان خانواده بود، دچار آبگرفتگی شد و تمامی وسایل موجود در آن آسیب دیدند. همچنین، برخی منازل به دلیل آبگرفتگی مداوم، با مشکلات بهداشتی نظیر پر شدن چاههای فاضلاب مواجه شدند.
از سال ۱۳۹۸، اهالی خیابان مجاهد با ارائه استشهادنامههای محلی و مکاتبه با شهرداری، تلاش کردند تا این مشکل را حل کنند. اما این پیگیریها در اغلب موارد به وعدههای بینتیجه ختم شد. در سال ۱۳۹۹نیز تلاشهایی برای جدی گرفتن معضل این محله توسط مسئولان انجام شد، اما نتیجهای حاصل نشد.
در سال ۱۴۰۰، کارشناسان شهرداری پیشنهاد دادند که موانع آسفالتی برداشته شوند، اما این پیشنهاد هم که توسط خود شهرداری مطرح شده بود به مرحله اجرا نرسید. در نهایت، یکی از اهالی با شرکت در برنامه پویش ۴۸۴۸ مشکلات را مطرح کرد که موجب شد این موضوع در سطح گستردهتری مورد توجه قرار گیرد.
با اصرار و پیگیریهای مداوم مردم، شهرداری در تاریخ ۱۱ بهمن ۱۴۰۲ اقدام به برداشتن موانع آسفالتی کرد. این اقدام حجم آب ورودی به خیابان مجاهد ۴ را بهطور قابلتوجهی کاهش داد، اما هنوز مشکل بهطور کامل برطرف نشده است.
زمینه این مطالبهگری و جرقه اولیه آن در قالب پویش مردمی ۴۸ ماه خدمت، ۴۸ جلسه پاسخگویی در ۴۸ مسجد برازجان بروز و ظهور پیدا کرد. پویش ۴۸۴۸ با برگزاری جلسات ماهانه پرسش و پاسخ و مطالبه گری محلهای و شهری در حضور اعضای شورای شهر برازجان در مساجد این شهر به صورت مستمردر حال انجام است و میتواند نمونه موفقی برای سایر مناطق کشور باشد.