به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، حمیدرضا ایزدی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس گفت: فارس به دلیل وجود ذخایر معدنی قابل توجه و تنوع مواد معدنی همواره در مسیر توسعه اقتصادی استان و کشور قرار گرفته است.
وی ادامه داد: فعالیتهای معدنی در فارس طی سال های اخیر رونق قابل توجهی داشته به نحوی که هم اینک در نقاط مختلف استان فعالیتهای معدنی شامل اکتشاف و استخراج از سوی بخشهای دولتی و خصوصی در حال انجام است.
ایزدی افزود: برنامهریزی و هدفگذاری در بخش معدن مبتنی بر توسعه و ایجاد صنایع معدنی و جلوگیری از خامفروشی و انجام فرآوری با تکنولوژی روز دنیاست و زیربنای توسعه معدن و صنایع معدنی اکتشاف است که در این زمینه اقدامات خوبی انجام شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس با بیان اینکه ۳۷ نوع ماده معدنی در استان شناسایی شده، گفت: از این میزان ۲۵ نوع ماده معدنی در حال برداشت است و شناسایی اولیه بیش از ۱۵ نوع ماده معدنی دیگر در حال انجام است که با تکمیل فعالیتهای اکتشافی به مرحله استخراج خواهند رسید.
وی گفت: استان فارس از نظر میزان استخراج واقعی درسال ۱۴۰۲ پس از کرمان و یزد رتبه سه کشوری را در اختیار دارد؛ در حال حاضر بیش از ۷۰۰ پروانه بهرهبرداری با ذخیره افزون بر ۴/۳ میلیارد تن و با استخراج ۵۳میلیون تن در سال، بیش از ۱۰ هزار شغل ایجاد کرده است.
ایزدی افزود: عمده مواد معدنی استان فارس شامل سنگهای تزئینی، انواع خاکهای نسوز و صنعتی، مواد معدنی فلزی شامل سرب و روی و سنگ آهن، منگنز، مصالح ساختمانی شامل سنگ آهک، سنگ گچ، شن و ماسه و مارن است.